Цей рецепт є певним переможцем.
Очистіть відварені креветки середнього розміру і помістіть їх в глибоку кухонну миску. Полийте очищені креветки оливковим маслом і приправте паприкою, а потім добре перемішайте за допомогою гумової лопатки (щоб не пошкодити). Відставте миску поки в бік.
Помістіть велику каструлю зі злегка підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Закиньте в киплячу воду макарони і варіть протягом 8-10 хвилин або до al dente. Процідіть макарони і, промивши холодною водою, відставте на час.
Промийте гриби печериці (бажано великого розміру) в холодній воді, а потім наріжте їх великими часточками. Звільніть ріпчасту цибулю від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Наріжте молодий болгарський перець тонкою соломкою.
Тим часом, розплавте масло на середньому вогні у великій сковороді. Помістіть в масло гриби і цибулю і, помішуючи постійно, обсмажте овочі до готовності. Вилучіть зі сковороди і відставте на деякий час.
Додайте в раніше нагріту сковорідку ще трохи олії і киньте в неї креветки. Обсмажуйте, поки креветки не стануть рожевими близько 2 - 3 хвилин, постійно помішуючи. Перекладіть підсмажені креветки до грибів і займіться приготуванням соусу.
Залийте ледь неповну склянку курячого бульйону в глибоку сковорідку, помістіть на плиту і доведіть до кипіння.
У маленькій мисці, за допомогою вінчика, змішайте сметану (бажано з високою жирністю) і кукурудзяний крохмаль. Долийте в сметанну суміш залишок бульйону і, змішавши ще раз усе добре, відправте сметанну масу в сковорідку до киплячого бульйону.
Поваріть сметанний соус близько 10 хвилин на повільному вогні, а потім закиньте в нього креветки і грибну піджарку. Після додайте раніше нарізаний болгарський перець і каперси. Тушкуйте усе хвилин 15, а потім зніміть з плити сковорідку.
Подавайте готову пасту, полив сметанно-грибним соусом і прикрасивши дольками лимона.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти