Італійський соус песто є класикою для спагетті, які є незмінною основною стравою італійців. Паста песто абсолютно не має потреби ні в будь-яких модних назвах або презентаціях, так як це страва просто абсолютно. Вибір пасти, звичайно ж, за вами, але я б рекомендував спагетті. Соус песто можна звичайно урізноманітнити, але за класичним рецептом приготування головний інгредієнт - базилік. Приготуйте цей геніальний італійський винахід і побачите, ви не розчаруєтеся.
Якщо ви вже запаслися усім необхідним, як раз впору зайняти місце на кухні і приступити до приготування надзвичайно смачної і до того ж, низькокалорійної страви - паста песто. Візьміть листя базиліка, добре вимийте і помістіть в чашу блендера.
Тепер додайте туди промиту рукколу і вичавіть сік половини лимона.
Після цього влийте в блендер оливкове масло і трохи води.
Закривши кришку блендера, трохи перемеліть зелень і додайте інші інгредієнти: киньте очищені від лушпиння зубчики часнику, додайте мелений чорний перець і крупну сіль.
В самому кінці засипте міндальне борошно і закривайте кришку блендера.
Подрібніть всі інгредієнти в блендері, перемоліть в однорідну масу і приготувавши таким чином соус песто.
Тепер, коли соус практично готовий займіться приготуванням пасти. Помістіть каструлю з водою на плиту і, присоліть, доведіть до кипіння.
У киплячу воду опустіть цілі спагетті, за допомогою кухонних щипців розподіліть в каструлі так, щоб повністю занурити в окріп, і відваріть до готовності. Після цього спагетті відцідіть, відібравши буквально третину чашки води, в якій вони готувалися.
Поверніть проціджені спагетті в каструлю, де варилися, викладіть зверху соус песто і долийте воду, що залишилася. Все добре перемішайте і паста песто готова.
Розкладіть по тарілках, зверху викладіть часточки помідорів чері і прикрасьте подрібненою зеленню. Подавайте страву до столу гарячою, а якщо раптом залишиться соус, він з апетитом з'їдається просто з хлібом. Барвиста, незвичайного салатового кольору страва займе гідне місце на вашому обідньому столі і обов'язково припаде до смаку всім членам вашої родини, а можливо, і гостям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти