Укр
Рус
thermomix thermomix
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста Карбонара

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Одна з найпопулярніших італійських страв - це паста Карбонара, яку легко приготувати. Звичайно ж, як і безліч інших страв, ця паста має велику кількість варіантів рецептів. Ми ж пропонуємо приготувати її по самому простому рецепту.

Інгредієнти

  • Сіль мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Часник 1 зуб.
  • Грудинка 350 г.
  • Пармезан 50 г.
  • Жовток 1 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Спагеті 250 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Приготуйте спагетті. У велику каструлю налийте води, з розрахунку 1 літр на 100 грамів спагеті. Також воду необхідно посолити, додайте солі на свій смак. Доведіть її до кипіння. У киплячу воду повільно і акуратно опустіть спагетті. Готуйте до стану альденте, приблизно 7-10 хвилин.

    Крок - 1
  2. 02

    В окрему глибоку ємність помістіть яйця і жовток. Добре збовтайте до однорідності. До яєчної маси натріть на дрібну тертку пармезан. Знову перемішайте вінчиком інгредієнти, поки пармезан повністю не зануриться в яйця. Поки відставте.

    Крок - 2
  3. 03

    На середньому вогні розігрійте сковорідку. Налийте в неї невелику кількість оливкової олії і покладіть роздавлений зубок часнику. Обсмажте часник до золотистого кольору, щоб він віддав свій смак і аромат маслу. Потім вийміть його.

    Крок - 3
  4. 04

    Для приготування пасти карбонара в ідеалі використовувати італійську панчетту. Але так як її не часто зустрінеш на полицях наших магазинів її можна замінити свинячою грудинкою (або використовувати бекон). Наріжте свіжу грудинку на кубики розміром приблизно 1 * 1 сантиметр або смужки. Потім перекладіть в сковороду з ароматним часниковим маслом.

    Крок - 4
  5. 05

    Готуйте грудинку, поки вона не стане золотисто - коричневою і хрусткою, періодично помішуючи. Під час смаження з грудинки витоплюється жир, за бажанням, щоб надалі паста не вийшла дуже жирною, ви можете частину цього жиру вибрати ложкою або акуратно злити.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки ви готували грудинку, вже зварилися спагеті. Злийте з них воду і відправте на гарячу сковороду. Перемішайте з підсмаженою свинячою грудинкою. І вимкніть вогонь.

    Крок - 6
  7. 07

    Вилийте до спагетті яєчну масу з сиром. Відразу ж швидко і ретельно перемішайте. Якщо спагетті здаються вам сухими, додайте до них трохи води, в якій вони варилися.

    Крок - 7
  8. 08

    Подавайте пасту карбонара відразу, посипавши зверху великою кількістю натертого пармезану. Не забудьте приправити пасту свіжомеленим чорним перцем. Приємного.

    Крок - 8

Оцінити рецепт