Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста Карбонара

( 4.8636 4 522 22 оцінки)

3363 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Одна з найпопулярніших італійських страв - це паста Карбонара, яку легко приготувати. Звичайно ж, як і безліч інших страв, ця паста має велику кількість варіантів рецептів. Ми ж пропонуємо приготувати її по самому простому рецепту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста Карбонара" (на 100 грам)

  • Білки15.2 гр.
  • Жири15.5 гр.
  • Вуглеводи21.7 гр.
  • Калорії296 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте спагетті. У велику каструлю налийте води, з розрахунку 1 літр на 100 грамів спагеті. Також воду необхідно посолити, додайте солі на свій смак. Доведіть її до кипіння. У киплячу воду повільно і акуратно опустіть спагетті. Готуйте до стану альденте, приблизно 7-10 хвилин.

Крок - 1
02

В окрему глибоку ємність помістіть яйця і жовток. Добре збовтайте до однорідності. До яєчної маси натріть на дрібну тертку пармезан. Знову перемішайте вінчиком інгредієнти, поки пармезан повністю не зануриться в яйця. Поки відставте.

Крок - 2
03

На середньому вогні розігрійте сковорідку. Налийте в неї невелику кількість оливкової олії і покладіть роздавлений зубок часнику. Обсмажте часник до золотистого кольору, щоб він віддав свій смак і аромат маслу. Потім вийміть його.

Крок - 3
04

Для приготування пасти карбонара в ідеалі використовувати італійську панчетту. Але так як її не часто зустрінеш на полицях наших магазинів її можна замінити свинячою грудинкою (або використовувати бекон). Наріжте свіжу грудинку на кубики розміром приблизно 1 * 1 сантиметр або смужки. Потім перекладіть в сковороду з ароматним часниковим маслом.

Крок - 4
05

Готуйте грудинку, поки вона не стане золотисто - коричневою і хрусткою, періодично помішуючи. Під час смаження з грудинки витоплюється жир, за бажанням, щоб надалі паста не вийшла дуже жирною, ви можете частину цього жиру вибрати ложкою або акуратно злити.

Крок - 5
06

Поки ви готували грудинку, вже зварилися спагеті. Злийте з них воду і відправте на гарячу сковороду. Перемішайте з підсмаженою свинячою грудинкою. І вимкніть вогонь.

Крок - 6
07

Вилийте до спагетті яєчну масу з сиром. Відразу ж швидко і ретельно перемішайте. Якщо спагетті здаються вам сухими, додайте до них трохи води, в якій вони варилися.

Крок - 7
08

Подавайте пасту карбонара відразу, посипавши зверху великою кількістю натертого пармезану. Не забудьте приправити пасту свіжомеленим чорним перцем. Приємного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Вареники з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з картоплею 50 4 4 з 5 - детальніше -
Пончики - покроковий рецепт, фото 1 Пончики 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пісна окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Пісна окрошка 40 4 2 з 5 - детальніше -
Заливне з язика яловичого - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з язика яловичого 180 4 3 з 5 - детальніше -
Крильця баффало в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Крильця баффало в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -