Паста алла карбонара - спагеті з дрібними шматочками бекону. Страва винайдена в середині XX століття, традиційна для римлян.
Перець чорний мелений | за смаком |
Сіль | за смаком |
Петрушка | 1 пуч. |
Часник | 2 зуб. |
Пармезан | 50 г. |
Вершки 20 % | 100 мл. |
Спагеті | 250 г. |
Бекон | 100 г. |
Жовток | 4 шт. |
Нарізається бекон дрібними кубиками і обсмажують з оливковою олією на середньому вогні. На тертушці натерти пармезан і дрібно нарізати часник.
Кип'ятиться вода, солиться і додаються спагетті, проварюючи до аль-денте. Окремо змішати яйця і молоко (вершки), солятся, перчаться і збиваються. У цю масу додається пармезан.
Зі сковороди забирається бекон і на отриманому жирі, підрум'янити часник. Потім покласти спагетті в сковороду і перемішати. Після приготування, сковорода забирається з плити, додаються яйця і швидко перемішуються, щоб вони не згорнулися.
В кінці додається бекон. А подається посипаною пармезаном і прикрашеним зеленню.