Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста карбонара з вершками

( 4.7368 4 519 19 оцінок)

3236 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паста карбонара з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ця страва - тарілка з небесними вершковими макаронами. Шовковисті спагетті з хрустким беконом в супер вершково-сирному соусі. Просто смачно і так легко зробити їх вдома.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста карбонара з вершками" (на 100 грам)

  • Білки13.8 гр.
  • Жири20 гр.
  • Вуглеводи21.7 гр.
  • Калорії329 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть велику каструлю з солоною водою на плиту і закип'ятіть.

Крок - 1
02

Додайте в киплячу воду макаронні вироби, не розламуючи, і варіть відповідно до інструкцій на упаковці. Зазвичай це хвилин 8-10, але все ж краще спробувати і визначити готовність.

Крок - 2
03

По готовності, злийте воду і промийте спагетті холодною водою. Відставте відварені макарони в бік до подальшого їх використання.

Крок - 3
04

Далі на обробній кухонній дошці за допомогою ножа дрібно наріжте нежирний бекон (в даному рецепті краще використовувати «панчетту»).

Крок - 4
05

Надішліть велику сковорідку на вогонь і додайте в неї нарізаний бекон. Масло не потрібно наливати, оскільки м ясо в будь-якому випадку пустить досить свого жиру. Обсмажуйте шматочки бекона на середньому вогні до хрусткої скоринки, близько 8 хвилин, але постійно мішайте, щоб не пересушити.

Крок - 5
06

 Далі перенесіть готовий присмажений гбекон в миску з допомогою щілинної ложки, але трохи все ж залиште в сковороді.

Крок - 6
07

Залийте залишившися шматки бекона в сковороді рідкими вершками (можна брати будь-якої жирності) і доведіть до кипіння, добре перемішавши.

Крок - 7
08

Далі збийте яєчні жовтки і теж відправте в сковороду з киплячими вершками. Добре все помішуйте, щоб бекон не пристав до дна сковороди.

Крок - 8
09

Потім киньте в сковорідку натертий на самій дрібній тертці сир пармезан, пріперчіть і томіть, постійно помішуючи до тих пір, поки сир повністю не розчиниться і не утворить однорідну суміш. Підсолювати соус не варто, оскільки сир віддасть свою солоність і цього буде достатньо.

Крок - 9
10

Додайте приготовані раніше спагетті в киплячий вершковий соус, киньте сюди ж обсмажений бекон і приправте дрібно нашаткованою зеленню базиліка. Все ще раз перемішайте і приберіть з вогню.

Крок - 10
11

Готову пасту карбонара прикрасьте сиром пармезан, якщо хочете, і негайно подавайте

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -
Панкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Суп пікантний з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Суп пікантний з мідіями 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пастила для сироїдів - покроковий рецепт, фото 1 Пастила для сироїдів 360 2 2 з 5 - детальніше -
Смачні сирники - покроковий рецепт, фото 1 Смачні сирники 45 2 2 з 5 - детальніше -