Ця страва - тарілка з небесними вершковими макаронами. Шовковисті спагетті з хрустким беконом в супер вершково-сирному соусі. Просто смачно і так легко зробити їх вдома.
Помістіть велику каструлю з солоною водою на плиту і закип'ятіть.
Додайте в киплячу воду макаронні вироби, не розламуючи, і варіть відповідно до інструкцій на упаковці. Зазвичай це хвилин 8-10, але все ж краще спробувати і визначити готовність.
По готовності, злийте воду і промийте спагетті холодною водою. Відставте відварені макарони в бік до подальшого їх використання.
Далі на обробній кухонній дошці за допомогою ножа дрібно наріжте нежирний бекон (в даному рецепті краще використовувати «панчетту»).
Надішліть велику сковорідку на вогонь і додайте в неї нарізаний бекон. Масло не потрібно наливати, оскільки м ясо в будь-якому випадку пустить досить свого жиру. Обсмажуйте шматочки бекона на середньому вогні до хрусткої скоринки, близько 8 хвилин, але постійно мішайте, щоб не пересушити.
Далі перенесіть готовий присмажений гбекон в миску з допомогою щілинної ложки, але трохи все ж залиште в сковороді.
Залийте залишившися шматки бекона в сковороді рідкими вершками (можна брати будь-якої жирності) і доведіть до кипіння, добре перемішавши.
Далі збийте яєчні жовтки і теж відправте в сковороду з киплячими вершками. Добре все помішуйте, щоб бекон не пристав до дна сковороди.
Потім киньте в сковорідку натертий на самій дрібній тертці сир пармезан, пріперчіть і томіть, постійно помішуючи до тих пір, поки сир повністю не розчиниться і не утворить однорідну суміш. Підсолювати соус не варто, оскільки сир віддасть свою солоність і цього буде достатньо.
Додайте приготовані раніше спагетті в киплячий вершковий соус, киньте сюди ж обсмажений бекон і приправте дрібно нашаткованою зеленню базиліка. Все ще раз перемішайте і приберіть з вогню.
Готову пасту карбонара прикрасьте сиром пармезан, якщо хочете, і негайно подавайте
Схожі рецепти
Випадкові рецепти