Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста Карбонара з пармезаном

( 4.9655 4 529 29 оцінок)

2587 - переглядів
25 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Паста Карбонара з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У кожному будинку, де є любляча господарка, на кухні хоч зрідка, та відбуваються кулінарні експерименти. Приготувати традиційний обід або вечерю - це обов'язковий процес, а ось для того, щоб придумати щось новеньке і не зовсім звичне, потрібне бажання. Як урізноманітнити свій раціон? Найпростіший спосіб - спробувати що-небудь з арсеналу кухні іншої країни. Віддаєте перевагу італійській кухні, тоді можна влаштувати, не виходячи за межі своєї кухні, страву, яка порадує всю родину. Це не що інше, як паста Карбонара з пармезаном.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста Карбонара з пармезаном" (на 100 грам)

  • Білки16.5 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи32.4 гр.
  • Калорії339 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне в цій страві - соус, який готується в різних варіаціях, у тому числі і з вершками. Але ми скористаємося трохи іншим рецептом, тобто без додавання вершків, повірте, такий варіант більш прийнятний. Так, до речі, часник ми теж додавати не будемо, без нього можна сміливо обійтися. Настійно рекомендую випробувати наш рецепт і тоді ви зможете запропонувати своїй сім'ї їжу нітрохи не гірше ресторанної, головне, звичайно, використовувати правильні інгредієнти і тоді все у вас вийде. Візьміть пасту твердих сортів і обов'язково сир пармезан, а ще хороший бекон. Для початку займемося соусом. Візьмемо глибоку мисочку і розбиваємо туди 2 яйця і ще один жовток.

Крок - 1
02

Додаємо туди потертий на дрібній тертці сир пармезан, після чого трохи солимо і посипаємо перцем. Збиваємо все за допомогою вилки в однорідну масу.

Крок - 2
03

Тепер ставимо на плиту глибоку каструлю з підсоленою водою і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, опускаємо в каструлю спагетті і відварюємо до готовності.

Крок - 3
04

Бекон нарізаємо тоненькими скибочками і викладаємо на сковорідку. Підсмажуємо протягом 3-4 хвилин до золотистого. Тепер, притримуючи шматочки обсмаженого бекону дерев'яною лопаткою, зливаємо в окрему посудину витоплений жир.

Крок - 4
05

Пасту відціджуємо і залишаємо невелику кількість води, в якій вона варилася. За допомогою кулінарних щипців перекладаємо спагетті на сковорідку з підсмаженим беконом і перемішуємо, готуємо на слабкому вогні ще пару хвилин.

Крок - 5
06

Потім поливаємо страву приготованим заздалегідь соусом і акуратно перемішуємо.

Крок - 6
07

Доливаємо трохи води, що залишилася від варіння макаронних виробів, знову перемішуємо. Готову пасту Карбонара з пармезаном викладаємо на тарілку і подаємо до столу, трохи посипавши меленим перцем.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -
Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -
Морозиво пудинг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пудинг з сухофруктами 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Карамель - покроковий рецепт, фото 1 Карамель 90 1 2 з 5 - детальніше -
Пастрома зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома зі свинини 60 6 3 з 5 - детальніше -
Паелья з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з овочами 65 4 3 з 5 - детальніше -
Зелений горошок заморожений - покроковий рецепт, фото 1 Зелений горошок заморожений 20 1 2 з 5 - детальніше -