Паста карбонара з беконом, приготована в домашніх умовах - дуже смачна і готується вона дуже швидко і не складно.
Для приготування м'ясної начинки візьміть бекон (можна також сиров'ялені свинячі щоки або грудинку). Наріжте тонкими смужками.
На плиту встановіть сковороду, налийте трохи оливкової олії (її можна замінити звичайною рослинною). Відведіть туди нарізаний бекон і обсмажте до золотистого і поки він не почне хрустіти. Потім висипте на паперовий рушник.
Зніміть сковороду, поставте велику каструлю. Налийте воду. Висипати спагетті, не варто ламати їх на частини. Не переживайте, через декілька хвилин вони повністю зануряться в воду. Спагеті краще використовувати з твердих сортів пшениці.
Варіть відповідно до рекомендацій інструкції на упаковці від виробника. Є одне правило, щоб правильно зварити спагетті необхідно: на 100 грам спагетті 1 літр води і 10 грамів солі. Також в воду можна ще капнути трохи оливкового масла. Тоді вони не злипнуться і будуть блискучими. Варіть до стану альденте, потім відкиньте на друшляк, щоб злити воду.
Тепер займіться соусом карбонара. У глибоку ємність вбийте яйця. Натріть на дрібній тертці сир пармезан (якщо такого немає, візьміть звичайний твердий сир). Посоліть і поперчіть за смаком. Суміш добре перемішайте вінчиком до однорідності, спробуйте і ще посоліть за потреби.
Візьміть каструлю. Висипати в неї готові спагетті, влийте соус карбонара і перемішайте. Соус карбонара доходить до готовності, за рахунок тепла тільки що зварених спагеті. Додайте підсмажений бекон і теж добряче перемішайте.
Паста карбонара, приготована в домашніх умовах, готова. Подавайте її гарячою, зверху ще можна додати трохи натертого або подрібненого будь-яким способом сиру. Посипати дрібно нарізаною зеленню. Насолоджуйтеся відмінним смаком. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти