Цю страву потрібно готувати і відразу з'їсти на вечерю чи обід, і не залишати на потім. Адже паста смачна, коли гаряча, поки спагетті ще не встигли злипнутися, а поливка повністю не ввібралася. Паста Карбонара досить ситна, але і це навряд чи перешкодить не поглинути її всю.
Паста карбонара одна з популярних паст в Італії. Існує безліч варіантів її приготування. Але сьогодні ми пропонуємо найпростіший рецепт. Використовуючи цей рецепт і звичайні продукти можна приготувати вишукану і ситну страву. Поставте велику каструлю на плиту налийте воду з розрахунку на 100 грам спагетті один літр води і доведіть до кипіння.
Посоліть і всипте спагеті. Спагеті варто використовувати із твердих сортів пшениці, а ще краще італійські. Не сушіть їх, через деякий час вони повністю зануряться в воду. Помышайте ложкою. Варіть до стану альденте.
Поки варяться спагетті, поріжте бекон на невеликі кубики. Поставте на плиту сковороду, налийте оливкову олію і обсмажте бекон до золотистої хрусткої скоринки. Перекладіть в невелику миску.
В окрему ємність, досить глибоку, вбийте яйця і додайте ще жовтки, збийте вінчиком до пишної піни. Додайте чорний мелений перець. Знову добре перемішайте.
Далі висипте сир пармезан, натертий на дрібній тертці. Можете пармезан замінити на чеддер або взагалі на будь-який твердий сир, який вам подобається.
Також додайте підсмажений бекон. Перемішайте. Візьміть склянку і наберіть в неї трохи води, в якій варилися спагетті, приблизно 100 мілілітрів. Відставте.
Готові спагетті відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. І відправте їх в ємність з соусом карбонара. Ретельно перемішуйте і потроху додавайте гарячу воду, постійно помішуючи, таким чином, соус самостійно дійде до готовності. Змішуйте, поки соус не почне плавитися і огортати пасту.
Паста карбонара простим рецептом готова. Подавайте гарячою. Зверху присипте меленим перцем і натертим пармезаном. Ще одна бстрава високої кухні, яку можна приготувати вдома у вас «в кишені». Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти