Смачна і дуже ароматна паста з неймовірним букетом сирних смаків. Приготуйте ідеальний італійський гарнір за лічені хвилини і побалуйте сім'ю стравою з ресторанного меню.
Поставте на плиту каструлю з водою на середній або сильний вогонь. Доведіть рідину до кипіння, посоліть і всипте макарони. Краще використовувати вироби з твердих сортів пшениці будь-якої форми. Підійдуть спагетті, локшина, бантики, спіральки.
Відваріть макарони до готовності, дотримуючись рекомендацій, зазначених на упаковці. Готову пасту не промивайте. Досить злити воду, процідивши її через друшляк. У сковороду влийте молоко або нежирні вершки і поставте на повільний вогонь.
Сир Пекоріно подрібніть і висипте в жаровню. Цей ароматний овечий сир сам по собі досить солоний. Будьте уважні, коли будете підсолювати страву. Сир Емменталь натріть на дрібній тертці і додайте до решти молочним продуктам. Цей сир додасть готової пасти солодкуватий смак з мигдальними нотками. Якщо буде потрібно знайти альтернативу, то вибирайте також солодкий сир. Відмінно підійде до цієї страви Гауда Маасдам, або сир Конте.
Натертий Пармезан висипте в сковороду. Сир Горгонзола можна викласти в жаровню не подрібнюючи, так як він досить м'який і плавкий. Цей сорт сиру з пліснявою не частий гість на прилавках наших магазинів. Якщо виникла необхідність замінити цей сир, зверніть увагу на інші сири з пліснявою, наприклад Дор-блю, Рокфор.
Переміксуйте суміш і готуйте на повільному вогні, постійно помішуючи. Головне, не дайте суміші закипіти. Коли сири повністю розчинятися, додайте до них макарони і ретельно перемішайте. Обсмажте протягом хвилини і зніміть з вогню. Готову сирну пасту викладіть на тарілки і подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти