Смачний вегетаріанський соус для макаронів, такий смачний, і такий же хороший, як м'ясо болоньєзе. Його можна також подавати з картоплею.
У великій сотейник налийте оливкову олію, відправте на плиту і розігрійте на середньому вогні до шипіння.
Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібними кубиками на обробній дошці.
Надішліть нарізану цибулю в розжарену оливкову олію і видавіть до неї через чеснокодавку часник (можна дрібно подрібнити за допомогою ножа). Обсмажуйте, постійно помішуючи, до м'якості і утворення золотистого кольору, близько 5 хвилин.
Звільніть солодкий болгарський перець від нутрощів і наріжте його дрібними часточками. Очистіть молоду моркву і наріжте невеликими квадратами.
Потім додайте раніше підготовані овочі в сотейник до цибулі і смажте, постійно помішуючи, 4 - 5 хвилин.
Заздалегідь ретельно вимиті печериці наріжте крупно і теж помістіть в сотейник до овочів, обсмажуйте, постійно помішуючи до випаровування рідини з грибів і розм'якшення.
Залийте вміст сотейника червоним вином і тушкуйте, на злегка зменшеному вогні, близько 1 хвилини. Потім додайте консервовані в кубиках помідори (або можна замінити томатним соусом) і налийте овочевий бульйон.
Доведіть суміш в сотейнику до кипіння, зменшіть вогонь і томіть до тих пір, поки аромати соуса не нагадають вам самі про себе, від 10 до 15 хвилин. Тепер додайте в соус сочевицю, приправте паприкою, киньте сухий базилік і гарненько перемішайте все.
Потім добросьте орегано, сушені трави і мелений мускатний горіх, проваріть все ще близько 5 хвилин, поки не провариться сочевиця, а після зніміть сотейник з вогню і відставте на час.
Помістіть глибоку каструлю з солоною водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в киплячу воду киньте спагетті, не ламаючи, і варіть до повної готовності.
Промийте спагетті і викладіть на блюдо. Подавайте пасту полив томатно-овочевим соусом, так звана паста - Болоньєзе.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти