Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста болоньєзе

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

2350 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паста болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачний вегетаріанський соус для макаронів, такий смачний, і такий же хороший, як м'ясо болоньєзе. Його можна також подавати з картоплею.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста болоньєзе" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи20.6 гр.
  • Калорії125 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій сотейник налийте оливкову олію, відправте на плиту і розігрійте на середньому вогні до шипіння.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібними кубиками на обробній дошці.

Крок - 2
03

Надішліть нарізану цибулю в розжарену оливкову олію і видавіть до неї через чеснокодавку часник (можна дрібно подрібнити за допомогою ножа). Обсмажуйте, постійно помішуючи, до м'якості і утворення золотистого кольору, близько 5 хвилин.

Крок - 3
04

Звільніть солодкий болгарський перець від нутрощів і наріжте його дрібними часточками. Очистіть молоду моркву і наріжте невеликими квадратами.

Крок - 4
05

Потім додайте раніше підготовані овочі в сотейник до цибулі і смажте, постійно помішуючи, 4 - 5 хвилин.

Крок - 5
06

Заздалегідь ретельно вимиті печериці наріжте крупно і теж помістіть в сотейник до овочів, обсмажуйте, постійно помішуючи до випаровування рідини з грибів і розм'якшення.

Крок - 6
07

Залийте вміст сотейника червоним вином і тушкуйте, на злегка зменшеному вогні, близько 1 хвилини. Потім додайте консервовані в кубиках помідори (або можна замінити томатним соусом) і налийте овочевий бульйон.

Крок - 7
08

Доведіть суміш в сотейнику до кипіння, зменшіть вогонь і томіть до тих пір, поки аромати соуса не нагадають вам самі про себе, від 10 до 15 хвилин. Тепер додайте в соус сочевицю, приправте паприкою, киньте сухий базилік і гарненько перемішайте все.

Крок - 8
09

Потім добросьте орегано, сушені трави і мелений мускатний горіх, проваріть все ще близько 5 хвилин, поки не провариться сочевиця, а після зніміть сотейник з вогню і відставте на час.

Крок - 9
10

Помістіть глибоку каструлю з солоною водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в киплячу воду киньте спагетті, не ламаючи, і варіть до повної готовності.

Крок - 10
11

Промийте спагетті і викладіть на блюдо. Подавайте пасту полив томатно-овочевим соусом, так звана паста - Болоньєзе.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -
Смузі зелений американський - покроковий рецепт, фото 1 Смузі зелений американський 20 2 2 з 5 - детальніше -
Консерви з оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з оселедця 65 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запіканка з гарбуза і сиру - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з гарбуза і сиру 75 4 3 з 5 - детальніше -
Пиріг "Цар звірів" - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг "Цар звірів" 65 3 3 з 5 - детальніше -