Приготувати будь-який паштет в домашніх умовах дуже легко, і мій рецепт- не виняток! Готуємо найсмачніший паштет з курячої печінки.
Курячу печінку очистіть від плівок, розріжте на кілька частин і замочіть водою хвилин на 30, щоб з неї вийшла кров.
Промиту печінку перекладіть в каструлю. Поставте на плиту і залийте молоком, щоб печінка повністю їм покрилася. Варіть печінку протягом 20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Після закінчення часу приготування печінки в молоці, яке зробить надалі паштет смачніше і дуже ніжним, вийміть з каструлі з допомогою шумівки в окрему ємність. Поки відставте в сторону.
Візьміть сковороду і поставте її на плиту. Розділіть масло на дві частини, одну з яких покладіть в сковороду. Дайте йому час розтопитися. Потім висипте відварену печінку. Час від часу помішуючи, готуйте 5 хвилин.
Тим часом, очистіть і наріжте ріпчасту цибулину. Як ви будете її нарізати, не має значення (дрібно, крупно, півкільцями). Через 5 хвилин додайте цибулю до печінки. Обсмажуйте ще 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.
Коли цибуля приготується, вимкніть вогонь. Вийміть обсмажену печінку з цибулею в глибоку миску. Використовуючи ручний блендер (на крайній випадок м'ясорубку), подрібніть печінку в однорідну без шматочків масу.
Другу частину вершкового масла (його краще залишити на столі заздалегідь, щоб воно було кімнатної температури) покладіть до печінкової маси, також додайте гірчицю, сіль і чорний мелений перець за своїм смаком.
Ще раз ретельно збийте блендером печінкову масу з приправами. Перекладіть паштет в чисту, відповідного розміру ємність. Дайте їй час повністю охолонути. Потім накрийте ємність з паштетом кришкою і поставте в холодильник.
За бажанням можете змастити поверхню паштету тонким шаром вершкового масла, щоб вона не обвітрювалася і не сохла. Готовий паштет з печінки зберігайте в холодильнику не більше 2-3 днів. Смачного.
Випадкові рецепти