Сьогодні ми приготуємо смачний паштет з курячої печінки з портвейном. Цей паштет курячий має по-справжньому ніжну текстуру і м'який смак і може бути хорошим початком у будь-який час доби в будь-який час року. І це досить легко готувати.
Помістіть невелику сковорідку на плиту і добре розігрійте. Покладіть і розтопіть в гарячій сковороді трохи вершкового масла.
Очистіть від лушпиння цибулю і часник, а потім на обробній дошці дрібно наріжте овочі. Злегка обсмажте, помішуючи, подрібнену цибулю і часник протягом кількох хвилин, поки вони не стануть м'якими і ніжними.
Потім додайте до обсмажених овочів попередньо вимиту і нарізану невеликими шматочками курячу печінку. Смажте вміст сковороди, періодично помішуючи, пару хвилин з кожного боку, поки субпродукт не стане злегка золотистим.
Додайте в сковорідку до інгредієнтів сіль і чорний мелений перець за смаком. Потім засипте попередньо вимиту і дрібно нарізану зелень і перець чилі в сковорідку до решти продуктів і ретельно перемішайте.
Влийте в сковорідку портвейн і добре перемішайте. Доведіть вміст до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і томіть протягом 8-10 хвилин, поки не випарується спиртовий аромат.
Помістіть обсмажену печінку з овочами в більшу миску, охолодіть до кімнатної температури і збийте за допомогою блендера, до однорідної густої маси.
Перекладіть утворену суміш назад на сковороду, додайте курячий бульйон, відправте на плиту і варіть, помішуючи, кілька хвилин, поки вона не стане кремовою і однорідної консистенції.
Помістіть паштет з курячої печінки в керамічну або скляну паштетницю (не доходячи до верху пару сантиметрів) і рівномірно розподіліть по ємності.
Розтопіть вершкове масло в маленькій каструлі, а потім залийте ним покладений паштет в паштетниці. Залиште ємність з паштетом в холодильнику приблизно на 1 годину.
Подавайте паштет курячий з печінки з скибочками злегка підсмаженого хліба, який можете так само приготувати самостійно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти