Укр
Рус
thermomix thermomix
Паштети Закуски Російська кухня

Паштет курячий

( 4.0000 4 43 3 оцінки)
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні ми приготуємо смачний паштет з курячої печінки з портвейном. Цей паштет курячий має по-справжньому ніжну текстуру і м'який смак і може бути хорошим початком у будь-який час доби в будь-який час року. І це досить легко готувати.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Бульйон 150 мл.
  • Вино червоне сухе 150 мл.
  • Зелень 1/2 скл.
  • Перець червоний чілі 1/2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 200 г.
  • Куряча печінка 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть невелику сковорідку на плиту і добре розігрійте. Покладіть і розтопіть в гарячій сковороді трохи вершкового масла.

    Крок - 1
  2. 02

    Очистіть від лушпиння цибулю і часник, а потім на обробній дошці дрібно наріжте овочі. Злегка обсмажте, помішуючи, подрібнену цибулю і часник протягом кількох хвилин, поки вони не стануть м'якими і ніжними.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додайте до обсмажених овочів попередньо вимиту і нарізану невеликими шматочками курячу печінку. Смажте вміст сковороди, періодично помішуючи, пару хвилин з кожного боку, поки субпродукт не стане злегка золотистим.

    Крок - 3
  4. 04

    Додайте в сковорідку до інгредієнтів сіль і чорний мелений перець за смаком. Потім засипте попередньо вимиту і дрібно нарізану зелень і перець чилі в сковорідку до решти продуктів і ретельно перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Влийте в сковорідку портвейн і добре перемішайте. Доведіть вміст до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і томіть протягом 8-10 хвилин, поки не випарується спиртовий аромат.

    Крок - 5
  6. 06

    Помістіть обсмажену печінку з овочами в більшу миску, охолодіть до кімнатної температури і збийте за допомогою блендера, до однорідної густої маси.

    Крок - 6
  7. 07

    Перекладіть утворену суміш назад на сковороду, додайте курячий бульйон, відправте на плиту і варіть, помішуючи, кілька хвилин, поки вона не стане кремовою і однорідної консистенції.

    Крок - 7
  8. 08

    Помістіть паштет з курячої печінки в керамічну або скляну паштетницю (не доходячи до верху пару сантиметрів) і рівномірно розподіліть по ємності.

    Крок - 8
  9. 09

    Розтопіть вершкове масло в маленькій каструлі, а потім залийте ним покладений паштет в паштетниці. Залиште ємність з паштетом в холодильнику приблизно на 1 годину.

    Крок - 9
  10. 10

    Подавайте паштет курячий з печінки з скибочками злегка підсмаженого хліба, який можете так само приготувати самостійно.

    Крок - 10

Оцінити рецепт