Укр
Рус
Паски Випічка Східна кухня

Паска з родзинками

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

577 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Паска з родзинками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пухнастий і дуже м'який - немає нічого смачнішого домашнього куліча з родзинками. Стара приказка говорить: якщо ви спечете дріжджове тісто на Великдень, і воно підніметься, у вас буде успішний рік. Успіху в приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паска з родзинками" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи53.4 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування паски необхідно замісити тісто. Допоможе вам в цьому кухонний комбайн. У його чашу з допомогою сита просійте борошно. У просіяному борошні лопаткою зробіть поглиблення.

Крок - 1
02

Молоко для тіста можна використовувати будь-якої жирності. Відміряйте потрібну кількість і підігрійте на маленькому вогні до злегка теплого стану. Вилийте в поглиблення в борошні. Сюди ж висипте сухі дріжджі і киньте невелику кількість цукру. Акуратно перемішайте ці інгредієнти, не змішуючи з усім борошном.

Крок - 2
03

Візьміть харчову плівку і накрийте чашу кухонного комбайна. Поставте її в тепле місце. Дайте заквасці час, щоб піднятися.

Крок - 3
04

Візьміть три невеликих чистих мисочки. В одну помістіть родзинки, в другу - курагу, в останню - журавлину. У ковшику закип'ятіть воду і залийте сухофрукти так, щоб рідина злегка їх покрила. Залиште на деякий час, щоб вони стали м'якшими.

Крок - 4
05

В окрему миску киньте ціле куряче яйце. З кількох яєць акуратно відокремте жовтки і додайте в миску. Висипте цукор, що залишився. За допомогою міксера збийте ці інгредієнти до пишності.

Крок - 5
06

За цей час закваска в чаші трохи забродить і підніметься, зніміть з неї харчову плівку. Цедру вимитого напередодні лимона натріть на дрібній тертці. Надішліть її в чашу.

Крок - 6
07

Далі в закваску відправте яйця, збиті з цукром. Киньте дрібку солі і ванільний цукор. Необхідну кількість вершкового масла розтопіть і також додайте до решти інгредієнтів. Увімкніть кухонний комбайн і з його допомогою замісіть тісто.

Крок - 7
08

Дістаньте тісто з чаші комбайна, вручну сформуйте з нього кулю і покладіть назад. Знову накрийте харчовою плівкою і поставте чашу з тістом в тепле місце мінімум на годину.

Крок - 8
09

Ошпарені сухофрукти відкиньте на друшляк. Коли рідина стече, викладіть їх на паперовий рушник. Через деякий час курагу, родзинки і журавлину наріжте ножем на більш дрібні шматочки.

Крок - 9
10

Робочу поверхню потрусіть борошном. Викладіть на нього тісто, яке залишали, щоб воно піднялося в теплому місці.

Крок - 10
11

Змішайте подрібнений родзинки, курагу і журавлину з цукровою пудрою. Додайте їх до тіста. Двома руками ретельно вимісіть тісто, поки всі сухофрукти і борошно не втрутяться.

Крок - 11
12

Сформуйте акуратну кулю з тіста. Дістаньте спеціальну форму і змастіть її маслом, або застеліть пергаментом. Покладіть тісто в форму і накрийте рушником. Відставте на деякий час в сторону, щоб тісто знову піднялося.

Крок - 12
13

По закінченню деякого часу, зніміть рушник з форми і розріжте верх майбутньої паски ножем хрест - навхрест. В середину розрізу покладіть невеликий шматочок вершкового масла.

Крок - 13
14

Надішліть форму з паскою в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте протягом 45 хвилин, а якщо знадобиться, то і трохи довше.

Крок - 14
15

Готову паску дістаньте з духовки, акуратно витягніть з форми. Після охолодження можете прикрасити її на свій смак. Наприклад, полити глазур'ю і посипати цукатами. Смачного!

Крок - 15

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Класичний рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Класичний рататуй 55 6 3 з 5 - детальніше -
?>