Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Пасха мами (великодній куліч)

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

698 - переглядів
75 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Пасха мами (великодній куліч) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Таджицька кухня, Австрійська кухня, Азіатська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати ідеальну паску в домашніх умовах, дивіться далі. М'який, пухнастий куліч з цукатами і підсмаженим мигдалем. Ця чудова випічка вже відчувається навіть в сирому тісті. Зробіть такий куліч до Великодня, ви не пошкодуєте!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пасха мами (великодній куліч)" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири13.8 гр.
  • Вуглеводи37.7 гр.
  • Калорії322 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У миску залийте тепле молоко, засипте цукор і перемішайте. Додайте сухі дріжджі і швидко перемішайте. Залиште, щоб вони активувалися і спінилися на 3-5 хвилин.

Крок - 1
02

У чашу міксера засипте борошно, сіль, додайте ром (від замочування родзинок), яйця, цедру апельсина і лимона і приготовлену дріжджову суміш. Змішайте, щоб всі продукти об'єдналися, а потім місіть 10 хвилин. Сформуйте з тіста кулю і помістіть її в миску. Оберніть миску харчовою плівкою і дайте тісту піднятися вдвічі в теплому місці без протягів.

Крок - 2
03

Після того, як тісто збільшиться вдвічі, збийте його, щоб вибити газ. Додайте цукор, яєчні жовтки і ванільний екстракт. Змішайте все ще раз. Після змішування повільно додайте нарізане кубиками масло.

Крок - 3
04

Після кожного додавання добре перемішайте. Коли все масло змішається, місіть 10-15 хвилин або поки воно не сформує м'яку кульку з тіста. Тісто буде м'яким і липким. Знову накрийте його харчовою плівкою і дайте піднятися вдвічі в теплому місці без протягів.

Крок - 4
05

Коли тісто збільшиться вдвічі, викладіть його на змащену маслом робочу поверхню. Не додавайте борошно. Стисніть тісто пальцями і розтягніть його більш-менш в квадрат. Посипте подрібненими цукатами, родзинками (просоченими на ніч ромом і злегка відіжміть, щоб вони не були занадто рідкими) і мигдалем. Загніть краї до центру і злегка вимісіть, щоб начинки розподілилися рівномірно.

Крок - 5
06

Сформуйте з тіста більш-менш кулю і помістіть її в форму для пасок на деку. Накрийте змащеною харчовою плівкою і дайте тісту піднятися, поки воно не досягне краю форми.

Крок - 6
07

Як тільки воно досягне краю форми, обережно видаліть харчову плівку. Змастіть поверхню яєчною рідиною.

Крок - 7
08

Гострим ножем зробіть на його верхній поверхні хрест. Помістіть трохи масла на внутрішню частину хреста. Випікайте паску при температурі 175 градусів в попередньо розігрітій духовці без вентилятора на низькій решітці протягом 50-60 хвилин або до повної готовності. Накрийте верх алюмінієвою фольгою, якщо він стане коричневим занадто швидко. Щоб перевірити, чи повністю паска приготовлена, вставте зубочистку в тісто. Якщо вона виходить вологою, продовжуйте готувати ще кілька хвилин.

Крок - 8
09

Після повного приготування вийміть пасху з духовки. Поки вона ще гаряча, відразу ж вставте 2 металевих шпажки в нижню частину випічки і повісьте її догори дном, поки вона повністю не охолоне. Після повного охолодження наріжте паску порційно і насолоджуйтеся!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з печінки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Димляма в скороварці - покроковий рецепт, фото 1 Димляма в скороварці 70 4 3 з 5 - детальніше -