Укр
Рус
Паштети Закуски Українська кухня

Паштет з печінки тріски

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

2556 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Паштет з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Печінка тріски - справжній делікатес, це підтвердить кожен. Страви з печінки тріски автоматично також відносяться до найвишуканіших і смачних. Сьогодні пропонуємо вам приготувати таку страву, а саме - паштет з печінки тріски. Цей смачний і не менш корисний продукт зробить страву незвичайною на смак і обов'язково стане родзинкою вашого святкового меню. Існує багато різних варіацій приготування цього паштету, але ми зупинимося на традиційному, без зайвих добавок, не перебиваючи смак цього продукту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паштет з печінки тріски" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири26.7 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії259 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Паштет з печінки тріски готується набагато швидше, ніж інші види паштетів, але в результаті виходить шикарна страву до святкового столу. Приготування цього паштету здивує вас швидкістю, адже для цього нам знадобляться лічені хвилини. Отже, купуємо 2 банки печінки тріски в маслі, яка продається в будь-якому супермаркеті. Відкриваємо банку з печінкою тріски і викладаємо вміст в глибоку ємність.

Крок - 1
02

Слід зазначити що потрібно використовувати якомога менше жиру, тому як печінка тріски сама по собі дуже жирна, тому якщо інші компоненти будуть мати багато жиру, то паштет перетвориться в масляну суміш. Але в даному рецепті використовується мінімальна кількість інгредієнтів, які тільки підкреслюють відмінний смак печінки тріски. Одним з цих компонентів є кріп, який ми миємо, подрібнюємо і кидаємо до печінки.

Крок - 2
03

Далі в посудину з печінкою додаємо сметану, а потім видавлюємо лимонний сік в цю ж ємність. Щоб з лимона не були кісточки або ж м'якоть, видавлюємо сік через сито.

Крок - 3
04

Всі ці компоненти перебиваємо звичайною виделкою, перетворюючи в однорідну масу красивого кольору, ніжної консистенції і прекрасного аромату. Зауважте, що не потрібно використовувати блендер, оскільки печінка тріски сама по собі має дуже ніжну структуру і легко перетворюється в пюре образну суміш без особливих зусиль.

Крок - 4
05

Отриману суміш відправляємо в холодильник застигнути, а потім прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Крок - 5
06

Паштет з печінки тріски відмінно підійде як намазка на білий хліб, який можна спекти самостійно. Гарячий ароматний хліб з хрусткою скоринкою і ніжний паштет з печінки тріски неймовірного смаку - це просто чарівне поєднання, закуска, яка приведе в захват вас і ваших гостей. Також паштет з печінки тріски відмінно підходить як намазки на тости або крекери. У будь-якому варіанті це прекрасний делікатес, простий в приготуванні, але такий неймовірний на смак.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Тісто для пельменів - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для пельменів 35 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ескалоп з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з грибами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Пісочне печиво з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво з варенням 60 3 3 з 5 - детальніше -
Чіпси по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -