Укр
Рус
Паштети Закуски Російська кухня

Паштет з курячої грудки

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

1949 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паштет з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Домашні паштети завжди на ура сприймаються на будь-якому застіллі, будь то повсякденний обід або святкова вечеря. Найчастіше для приготування паштету використовується печінка, але не менш популярні також паштети з грибів, овочів, рибні або бобові. Але сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування паштету з курячої грудки. Курятина - м'ясо м'яке і ніжне, дієтичне і дуже смачне, тому паштет з нього виходить відмінним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паштет з курячої грудки" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, звичайно ж, потрібно підготувати курячу грудку. Її слід добре помити і відокремити плівки і прошарку жиру.

Крок - 1
02

Куряча грудка - це м'ясо досить сухе, тому для паштету ми рекомендуємо використовувати також курячу печінку, яку також потрібно гарненько помити або навіть вимочити в воді хоча б годину.

Крок - 2
03

Після цього і грудку, і печінку нарізаємо на невеликі шматки і поки відставляємо в бік.

Крок - 3
04

Далі займемося овочами. Болгарський перець чистимо від насіння всередині і миємо, а потім нарізаємо на невеликі кубики.

Крок - 4
05

Цибулину теж чистимо від лушпиння, миємо й подрібнюємо.

Крок - 5
06

Після цього ставимо на плиту сковорідку з рослинною олією і викладаємо на неї нарізані овочі. Обсмажуємо їх на протязі 15-20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, поки овочі не карамелізуються, не стануть м'якими і не з'явиться характерний золотистий колір у цибулі.

Крок - 6
07

Після цього знімаємо їх з вогню і викладаємо в окрему посудину.

Крок - 7
08

Повертаємо сковорідку на вогонь, додаємо масло і викладаємо курятину і печінку, які також обсмажуємо хвилин 10.

Крок - 8
09

Тим часом чистимо часник і пропускаємо через чеснокодавку, а потім кидаємо в сковорідку.

Крок - 9
10

Також додаємо сушений розмарин і чебрець і продовжуємо обсмажувати до готовності ще хвилин 7. Потім знімаємо сковорідку з вогню і залишаємо трохи охолонути вміст.

Крок - 10
11

Після цього поміщаємо обсмажену курячу грудку разом з печінкою в чашу блендера.

Крок - 11
12

Сюди ж викладаємо приготовані раніше овочі, а також кидаємо вершкове масло, нарізане шматочками для зручності.

Крок - 12
13

Тепер накриваємо чашу кришкою і перебиваємо все в однорідну суміш досить густий і в той же час м'якої консистенції, з ніжною текстурою, ароматну і дуже апетитну на вигляд.

Крок - 13
14

За бажанням можна додати чорний мелений перець і ще трохи солі, але це на ваш смак. Отриману масу рекомендуємо помістити в скляну баночку або яку-небудь іншу ємність з кришкою і відправити в холодильник трохи застигнути.

Крок - 14
15

Прекрасний домашній паштет з курячої грудки готовий для подачі. Дуже добре поєднується з білим хлібом, на який намазується хорошим шаром. Також можна використовувати для фарширування яєць, начиняти їм тарталетки або просто подавати як самостійну страву.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бургер з бужениною - покроковий рецепт, фото 1 Бургер з бужениною 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат новорічний з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Салат новорічний з чорносливом 40 4 2 з 5 - детальніше -
Нутелла з арахісом - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла з арахісом 50 2 3 з 5 - детальніше -
Самса з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Самса з фаршем 55 3 3 з 5 - детальніше -