Домашні паштети завжди на ура сприймаються на будь-якому застіллі, будь то повсякденний обід або святкова вечеря. Найчастіше для приготування паштету використовується печінка, але не менш популярні також паштети з грибів, овочів, рибні або бобові. Але сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування паштету з курячої грудки. Курятина - м'ясо м'яке і ніжне, дієтичне і дуже смачне, тому паштет з нього виходить відмінним.
Для початку, звичайно ж, потрібно підготувати курячу грудку. Її слід добре помити і відокремити плівки і прошарку жиру.
Куряча грудка - це м'ясо досить сухе, тому для паштету ми рекомендуємо використовувати також курячу печінку, яку також потрібно гарненько помити або навіть вимочити в воді хоча б годину.
Після цього і грудку, і печінку нарізаємо на невеликі шматки і поки відставляємо в бік.
Далі займемося овочами. Болгарський перець чистимо від насіння всередині і миємо, а потім нарізаємо на невеликі кубики.
Цибулину теж чистимо від лушпиння, миємо й подрібнюємо.
Після цього ставимо на плиту сковорідку з рослинною олією і викладаємо на неї нарізані овочі. Обсмажуємо їх на протязі 15-20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, поки овочі не карамелізуються, не стануть м'якими і не з'явиться характерний золотистий колір у цибулі.
Після цього знімаємо їх з вогню і викладаємо в окрему посудину.
Повертаємо сковорідку на вогонь, додаємо масло і викладаємо курятину і печінку, які також обсмажуємо хвилин 10.
Тим часом чистимо часник і пропускаємо через чеснокодавку, а потім кидаємо в сковорідку.
Також додаємо сушений розмарин і чебрець і продовжуємо обсмажувати до готовності ще хвилин 7. Потім знімаємо сковорідку з вогню і залишаємо трохи охолонути вміст.
Після цього поміщаємо обсмажену курячу грудку разом з печінкою в чашу блендера.
Сюди ж викладаємо приготовані раніше овочі, а також кидаємо вершкове масло, нарізане шматочками для зручності.
Тепер накриваємо чашу кришкою і перебиваємо все в однорідну суміш досить густий і в той же час м'якої консистенції, з ніжною текстурою, ароматну і дуже апетитну на вигляд.
За бажанням можна додати чорний мелений перець і ще трохи солі, але це на ваш смак. Отриману масу рекомендуємо помістити в скляну баночку або яку-небудь іншу ємність з кришкою і відправити в холодильник трохи застигнути.
Прекрасний домашній паштет з курячої грудки готовий для подачі. Дуже добре поєднується з білим хлібом, на який намазується хорошим шаром. Також можна використовувати для фарширування яєць, начиняти їм тарталетки або просто подавати як самостійну страву.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти