Укр
Рус
Паштети Закуски Російська кухня

Паштет з курячої грудки

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

2258 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паштет з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Домашні паштети завжди на ура сприймаються на будь-якому застіллі, будь то повсякденний обід або святкова вечеря. Найчастіше для приготування паштету використовується печінка, але не менш популярні також паштети з грибів, овочів, рибні або бобові. Але сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування паштету з курячої грудки. Курятина - м'ясо м'яке і ніжне, дієтичне і дуже смачне, тому паштет з нього виходить відмінним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паштет з курячої грудки" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, звичайно ж, потрібно підготувати курячу грудку. Її слід добре помити і відокремити плівки і прошарку жиру.

Крок - 1
02

Куряча грудка - це м'ясо досить сухе, тому для паштету ми рекомендуємо використовувати також курячу печінку, яку також потрібно гарненько помити або навіть вимочити в воді хоча б годину.

Крок - 2
03

Після цього і грудку, і печінку нарізаємо на невеликі шматки і поки відставляємо в бік.

Крок - 3
04

Далі займемося овочами. Болгарський перець чистимо від насіння всередині і миємо, а потім нарізаємо на невеликі кубики.

Крок - 4
05

Цибулину теж чистимо від лушпиння, миємо й подрібнюємо.

Крок - 5
06

Після цього ставимо на плиту сковорідку з рослинною олією і викладаємо на неї нарізані овочі. Обсмажуємо їх на протязі 15-20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, поки овочі не карамелізуються, не стануть м'якими і не з'явиться характерний золотистий колір у цибулі.

Крок - 6
07

Після цього знімаємо їх з вогню і викладаємо в окрему посудину.

Крок - 7
08

Повертаємо сковорідку на вогонь, додаємо масло і викладаємо курятину і печінку, які також обсмажуємо хвилин 10.

Крок - 8
09

Тим часом чистимо часник і пропускаємо через чеснокодавку, а потім кидаємо в сковорідку.

Крок - 9
10

Також додаємо сушений розмарин і чебрець і продовжуємо обсмажувати до готовності ще хвилин 7. Потім знімаємо сковорідку з вогню і залишаємо трохи охолонути вміст.

Крок - 10
11

Після цього поміщаємо обсмажену курячу грудку разом з печінкою в чашу блендера.

Крок - 11
12

Сюди ж викладаємо приготовані раніше овочі, а також кидаємо вершкове масло, нарізане шматочками для зручності.

Крок - 12
13

Тепер накриваємо чашу кришкою і перебиваємо все в однорідну суміш досить густий і в той же час м'якої консистенції, з ніжною текстурою, ароматну і дуже апетитну на вигляд.

Крок - 13
14

За бажанням можна додати чорний мелений перець і ще трохи солі, але це на ваш смак. Отриману масу рекомендуємо помістити в скляну баночку або яку-небудь іншу ємність з кришкою і відправити в холодильник трохи застигнути.

Крок - 14
15

Прекрасний домашній паштет з курячої грудки готовий для подачі. Дуже добре поєднується з білим хлібом, на який намазується хорошим шаром. Також можна використовувати для фарширування яєць, начиняти їм тарталетки або просто подавати як самостійну страву.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Желе "Пташине молоко" - покроковий рецепт, фото 1 Желе "Пташине молоко" 45 3 3 з 5 - детальніше -
Смачна мамалига - покроковий рецепт, фото 1 Смачна мамалига 45 4 3 з 5 - детальніше -
Індичі медальйони - покроковий рецепт, фото 1 Індичі медальйони 55 3 3 з 5 - детальніше -
Вівсяна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяна каша на молоці 35 2 2 з 5 - детальніше -