Ні в яке порівняння, ні з чим, не йде їжа, приготовлена своїми руками. І це може бути все що завгодно, від перших страв до легких закусок. І одним з найсмачніших ласощів, яке ви зможете приготувати власноруч - це паштет з курячої печінки. Я можу вам розповісти, як приготувати такий паштет, і ці ласощі змусять прийти в захват навіть найдосвідченіших гурманів.Часу займе не дуже багато, зусиль теж мінімум, а в підсумку вийде смачна і універсальна закуска, смачний, ніжний, трохи солодкуватий паштет. Ну, смак будь-якої страви залежить, звичайно ж від якості продуктів. А так, як головним інгредієнтом в нашому рецепті виступає печінка, то саме до її вибору треба поставитися особливо уважно.
Приготування паштету з курячої печінки почніть з наступного. Очистіть від лушпиння часник. Візьміть кухонну дошку і гострий ніж. Наріжте тонкими пластинками часник.
Так само для цієї страви вам знадобиться цибуля шалот. Її м'якоть ніжніша, а аромат не такий різкий. Але якщо ви не знайшли в магазині цибулю шалот, то можете замінити її звичайною ріпчастою цибулею. Очистіть цибулю від лушпиння і сполосніть під прохолодною проточною водою. На тій же кухонній дошці розріжте цибулю на дві частини, а потім кожну подрібніть тонкими півкільцями.
Тепер необхідно дістати чисту і суху сковорідку. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Киньте в сковорідку невелику кількість вершкового масла. Коли масло розтопиться, відправте в сковорідку подрібнену цибулю і часник. Періодично помішуючи, смажте на маленькому вогні до золотистого кольору.
Основним інгредієнтом в паштет з курячої печінки є звичайно ж куряча печінка. Перед смаженням продукт необхідно ретельно вимити. Різати на більш дрібні шматочки не потрібно. Киньте курячу печінку в сковорідку з підсмаженою цибулею і часником, перемішайте.
Візьміть гілочку чебрецю і обірвіть з неї листочки, додайте їх до печінки. Так само киньте лавровий лист. Періодично помішуючи, підсмажте печінку на невеликому вогні.
Тепер прийшов час відміряти необхідну кількість бренді і вилити його в сковорідку з печінкою. Залиште томитися протягом 4 - 5 хвилин.
Ну і звичайно ж практично в самому кінці готування, не забудьте печінку посолити і поперчити чорним меленим перцем за смаком. Так само додайте невелику кількість мускатного горіха. Все ретельно перемішайте і через кілька хвилин зніміть сковорідку з вогню.
Пересипте приготовлену печінку в миску, приберіть лавровий лист. Візьміть половину від зазначеної кількості в рецепті вершкового масла і розтопіть його в окремій посудині на маленькому вогні. Додайте масло до печінки.
Тепер вам знадобиться блендер. З його допомогою перетворіть вміст миски в пишну однорідну масу.
Паштет з курячої печінки розкладіть по банках. Розтопіть вершкове масло, що залишилося. Розлийте його по трохи в кожну банку зверху на паштет. Посипте чебрецем і поставте в холодильник до повного застигання. Готовий паштет дістаньте з холодильника і намажте на скибочку підсмаженого хліба або м'якого батона. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти