Укр
Рус
Паштети Закуски Українська кухня

Паштет з курячої печінки

( 4.7429 4 535 35 оцінок)

2831 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Паштет з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ні в яке порівняння, ні з чим, не йде їжа, приготовлена своїми руками. І це може бути все що завгодно, від перших страв до легких закусок. І одним з найсмачніших ласощів, яке ви зможете приготувати власноруч - це паштет з курячої печінки. Я можу вам розповісти, як приготувати такий паштет, і ці ласощі змусять прийти в захват навіть найдосвідченіших гурманів.Часу займе не дуже багато, зусиль теж мінімум, а в підсумку вийде смачна і універсальна закуска, смачний, ніжний, трохи солодкуватий паштет. Ну, смак будь-якої страви залежить, звичайно ж від якості продуктів. А так, як головним інгредієнтом в нашому рецепті виступає печінка, то саме до її вибору треба поставитися особливо уважно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паштет з курячої печінки " (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири30.3 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії342 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування паштету з курячої печінки почніть з наступного. Очистіть від лушпиння часник. Візьміть кухонну дошку і гострий ніж. Наріжте тонкими пластинками часник.

Крок - 1
02

Так само для цієї страви вам знадобиться цибуля шалот. Її м'якоть ніжніша, а аромат не такий різкий. Але якщо ви не знайшли в магазині цибулю шалот, то можете замінити її звичайною ріпчастою цибулею. Очистіть цибулю від лушпиння і сполосніть під прохолодною проточною водою. На тій же кухонній дошці розріжте цибулю на дві частини, а потім кожну подрібніть тонкими півкільцями.

Крок - 2
03

Тепер необхідно дістати чисту і суху сковорідку. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Киньте в сковорідку невелику кількість вершкового масла. Коли масло розтопиться, відправте в сковорідку подрібнену цибулю і часник. Періодично помішуючи, смажте на маленькому вогні до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Основним інгредієнтом в паштет з курячої печінки є звичайно ж куряча печінка. Перед смаженням продукт необхідно ретельно вимити. Різати на більш дрібні шматочки не потрібно. Киньте курячу печінку в сковорідку з підсмаженою цибулею і часником, перемішайте.

Крок - 4
05

Візьміть гілочку чебрецю і обірвіть з неї листочки, додайте їх до печінки. Так само киньте лавровий лист. Періодично помішуючи, підсмажте печінку на невеликому вогні.

Крок - 5
06

Тепер прийшов час відміряти необхідну кількість бренді і вилити його в сковорідку з печінкою. Залиште томитися протягом 4 - 5 хвилин.

Крок - 6
07

Ну і звичайно ж практично в самому кінці готування, не забудьте печінку посолити і поперчити чорним меленим перцем за смаком. Так само додайте невелику кількість мускатного горіха. Все ретельно перемішайте і через кілька хвилин зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 7
08

Пересипте приготовлену печінку в миску, приберіть лавровий лист. Візьміть половину від зазначеної кількості в рецепті вершкового масла і розтопіть його в окремій посудині на маленькому вогні. Додайте масло до печінки.

Крок - 8
09

Тепер вам знадобиться блендер. З його допомогою перетворіть вміст миски в пишну однорідну масу.

Крок - 9
10

Паштет з курячої печінки розкладіть по банках. Розтопіть вершкове масло, що залишилося. Розлийте його по трохи в кожну банку зверху на паштет. Посипте чебрецем і поставте в холодильник до повного застигання. Готовий паштет дістаньте з холодильника і намажте на скибочку підсмаженого хліба або м'якого батона. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з печінки тріски 45 8 2 з 5 - детальніше -
Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-французьки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Швидке тісто для пирога - покроковий рецепт, фото 1 Швидке тісто для пирога 60 1 2 з 5 - детальніше -
Коржики до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Коржики до чаю 60 3 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з курки по-мадярськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з курки по-мадярськи 45 3 3 з 5 - детальніше -