Укр
Рус
Паштети Закуски Українська кухня

Паштет з яловичини

( 4.8974 4 539 39 оцінок)

2826 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Паштет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Паштети - це справжня знахідка в кулінарії. Ця страва дуже популярна, і використовується в якості намазки на хліб або, як начинка для різних кошиків або тарталеток. Існує величезна кількість різних варіацій паштетів: грибні, овочеві, рибні. Але особливе місце звичайно ж займають м'ясні паштети. Один з таких різновидів, а саме паштет з яловичини ми пропонуємо вам приготувати разом з нашим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паштет з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки12.1 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку закип'ятіть воду - окріп знадобиться через хвилину. Потім ретельно вимочіть, а потім ще і вимийте в холодній воді яловичу печінку, акуратно просушіть її паперовим рушником і розріжте субпродукт на більш дрібні шматочки (наприклад, скибочки, смужки, кубики).

Крок - 1
02

Покладіть шматки печінки в каструлю і залийте киплячу воду на короткий час. Як тільки печінка починає змінювати колір (варитися), злийте воду і знову залийте продукт в каструлі свіжою киплячою водою. Води повинно бути достатньо, щоб покрити печінку.

Крок - 2
03

Увімкніть вогонь, відправте каструлю з печінкою на плиту і варіть 15-20 хвилин на невеликому вогні - важливо: вода не повинна сильно кипіти, м'ясо повинно бути тільки закіпяченним, тому підтримуйте температуру близько 90 градусів.

Крок - 3
04

Тим часом підготуйте цибулю. Очистіть її від лушпиння і поріжте на обробній дошці дрібними кубиками. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його за допомогою чеснокодавки.

Крок - 4
05

Далі розігрійте сковороду з жиром (наприклад, вершкове масло, освітлене масло, сало) і розтопіть його, намагаючись не спалити. Засипте подрібнену раніше цибулю і часник в гарячий жир і обсмажуйте, часто помішуючи на слабкому вогні, поки цибуля не втратить свою різкість і не стане м'якою, з'явиться насичений аромат. Приберіть сковорідку з плити, щоб охолодити вміст.

Крок - 5
06

Коли печінка і цибуля з часником охолонуть, перекладіть їх в блендер і збийте їх плавно на високій швидкості (консистенція: як паштет). Тепер спробуйте підготовлений м'ясний паштет і приправте за смаком сіллю, чорним меленим перцем і майораном. Знову все ретельно перемішайте.

Крок - 6
07

Перекладіть готовий паштет з яловичини в скляний контейнер з кришкою (банку, лоток або харчовий контейнер), акуратно утрамбуйте, потім накрийте кришкою і поставте в холодильник для охолодження (наприклад, на всю ніч).

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Миттєвий - покроковий рецепт, фото 1 Салат Миттєвий 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пельмені сибірські - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені сибірські 200 4 4 з 5 - детальніше -
Кавказькі голубці - покроковий рецепт, фото 1 Кавказькі голубці 75 6 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з вершками 45 1 2 з 5 - детальніше -
Баклажани в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажани в паніровці 45 3 3 з 5 - детальніше -