Паштети - це справжня знахідка в кулінарії. Ця страва дуже популярна, і використовується в якості намазки на хліб або, як начинка для різних кошиків або тарталеток. Існує величезна кількість різних варіацій паштетів: грибні, овочеві, рибні. Але особливе місце звичайно ж займають м'ясні паштети. Один з таких різновидів, а саме паштет з яловичини ми пропонуємо вам приготувати разом з нашим рецептом.
Для початку закип'ятіть воду - окріп знадобиться через хвилину. Потім ретельно вимочіть, а потім ще і вимийте в холодній воді яловичу печінку, акуратно просушіть її паперовим рушником і розріжте субпродукт на більш дрібні шматочки (наприклад, скибочки, смужки, кубики).
Покладіть шматки печінки в каструлю і залийте киплячу воду на короткий час. Як тільки печінка починає змінювати колір (варитися), злийте воду і знову залийте продукт в каструлі свіжою киплячою водою. Води повинно бути достатньо, щоб покрити печінку.
Увімкніть вогонь, відправте каструлю з печінкою на плиту і варіть 15-20 хвилин на невеликому вогні - важливо: вода не повинна сильно кипіти, м'ясо повинно бути тільки закіпяченним, тому підтримуйте температуру близько 90 градусів.
Тим часом підготуйте цибулю. Очистіть її від лушпиння і поріжте на обробній дошці дрібними кубиками. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його за допомогою чеснокодавки.
Далі розігрійте сковороду з жиром (наприклад, вершкове масло, освітлене масло, сало) і розтопіть його, намагаючись не спалити. Засипте подрібнену раніше цибулю і часник в гарячий жир і обсмажуйте, часто помішуючи на слабкому вогні, поки цибуля не втратить свою різкість і не стане м'якою, з'явиться насичений аромат. Приберіть сковорідку з плити, щоб охолодити вміст.
Коли печінка і цибуля з часником охолонуть, перекладіть їх в блендер і збийте їх плавно на високій швидкості (консистенція: як паштет). Тепер спробуйте підготовлений м'ясний паштет і приправте за смаком сіллю, чорним меленим перцем і майораном. Знову все ретельно перемішайте.
Перекладіть готовий паштет з яловичини в скляний контейнер з кришкою (банку, лоток або харчовий контейнер), акуратно утрамбуйте, потім накрийте кришкою і поставте в холодильник для охолодження (наприклад, на всю ніч).
Схожі рецепти
Випадкові рецепти