Цей шовковисто-гладкий паштет недорогий і простий у виготовленні. Печінка кролика недовго варять у воді зі спеціями, перш ніж змішати з маслом в кухонному комбайні. Але підсумок вас приємно здивує.
Підготуйте всі необхідні вам інгредієнти. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і наріжте кільцями на обробній дошці.
Печінку кролика промийте ретельно під проточною водою і на обробній дошці розділіть на невеликі шматки. Часник теж звільніть від лушпиння, але не подрібнюйте.
У глибоку каструлю відправте кролячу печінку, додайте кільця ріпчастої цибулі. Далі киньте зубчики часнику, лавровий лист, приправте сухим чебрецем і трохи присоліть.
Залийте печінку кролика, покривши повністю, водою, помістіть каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Закрийте ємкість кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, періодично помішуючи, поки печінка не втратить рожевий відтінок всередині кожного шматка, близько 3 хвилин. Якщо в процесі кипіння буде утворюватися пінка, виловіть її з каструлі. Потім зніміть з вогню і відставте каструлю на 5 хвилин охолонути.
Видаліть з остиглої каструлі лавровий лист (він уже зробив свою функцію і більше не знадобиться). Використовуючи щілинну ложку, перенесіть печінкову суміш з каструлі в кухонний комбайн, залишаючи зайву рідину в каструлі.
Потім закрийте кришку комбайна і збовтуйте печінку на максимальній швидкості до отримання густого пюре.
При включеній машині, відкривши кришку (або використайте спеціальний отвір для додавання інгредієнтів, воно є не у всіх комбайнах), додайте в пюре масло, по 2 столові ложки за один раз, до включення.
Потім долийте коньяк (він додасть аромат і специфічний смак), приправте сіллю і чорним меленим перцем. Знову ретельно збийте до повного розгладження пюре.
Розкладіть печінкову суміш у форми для паштету і накрийте харчовою плівкою безпосередньо на поверхню страви, а потім відправте в холодильник на кілька годин.
Готовий паштет із печінки кролика можна вживати холодним, намазав на грінку або білий хліб.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти