Укр
Рус
Паски Випічка Молдавська кухня

Пасха зі сметани і сиру

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

634 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Пасха зі сметани і сиру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Існує величезна кількість рецептів паски. Але якщо ви не хочете морочитися з тістом, пропонуємо вашій увазі рецепт паски зі сметани і сиру без випічки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пасха зі сметани і сиру" (на 100 грам)

  • Білки9.7 гр.
  • Жири18.1 гр.
  • Вуглеводи7.7 гр.
  • Калорії235 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На самому початку займіться підготовкою горіхів і сухофруктів для паски. Вам знадобляться фісташки очищені. Помістіть їх на кухонну дошку і за допомогою ножа поріжте на більш дрібні шматочки. Потім перекладіть в чисту миску.

Крок - 1
02

Також використовуйте ядра волоського горіха. Покладіть їх на ту ж кухонну дошку і подрібніть ножем. Надішліть горіхи в миску до фісташок.

Крок - 2
03

Залишилося підготувати курагу. Використовуйте м'які, не засохлі сухофрукти. Наріжте курагу дрібними кубиками і киньте до горіхів.

Крок - 3
04

Тепер приступайте безпосередньо до приготування самої паски. На початку візьміть жовтки і помістіть їх в чашу для збивання. Додайте цукрову пудру і почніть збивати міксером.

Крок - 4
05

Коли жовтково - цукрова маса трохи побіліє, частинами додавайте сметану і продовжуйте збивати. Сметану краще використовувати найвищої жирності. Збиту масу перелийте в каструлю.

Крок - 5
06

Візьміть стручок ванілі і зробіть кінчиком ножа розріз уздовж. Дістаньте саму ароматну частину - м'якоть з насінням. Киньте її і сам стручок в збиту жовтково - сметанну масу.

Крок - 6
07

Один з найголовніших інгредієнтів в даній страві - сир. Буде набагато смачніше, якщо він буде жирним. Розділіть сир на шматочки поменше.

Крок - 7
08

Перемістіть шматочки сиру в глибоку ємність і пройдіться трохи блендером, щоб зробити сирну масу більш одноманітною.

Крок - 8
09

З каструлі зі збитою жовтково - сметанною масою дістаньте стручок ванілі. Саму масу перелийте в ємність з сиром. Сюди ж додайте цедру лимона і апельсина, яку підготували напередодні. Збийте всі інгредієнти за допомогою міксера і блендера, щоб вийшла однорідна маса.

Крок - 9
10

Також вам знадобиться розм'якшене вершкове масло. Для цього напередодні приготування дістаньте потрібну його кількість і залиште на столі при кімнатній температурі. М'яке масло наріжте кубиками і киньте в сирно - сметанну масу. Знову збийте все до однорідності.

Крок - 10
11

Тепер в сирну масу киньте подрібнені фісташки, волоські горіхи і курагу, а також родзинки, мигдальні пластівці і журавлину. Все ретельно перемішайте лопаткою.

Крок - 11
12

Візьміть глибоку миску. У неї вставте сито або друшляк. Сито викладіть шматком марлі, складеної в кілька частин. Пересипьте сюди сирну масу. Зверху накрийте і залиште на деякий час, щоб стекла зайва рідина.

Крок - 12
13

Після акуратно перемістіть густу сирну масу на плоску тарілку опуклою частиною вгору. Зніміть марлю. Пасха зі сметани і сиру готова. Прикрасьте її горіхами, фісташками або сухофруктами на свій смак. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сабайон - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон 30 3 2 з 5 - детальніше -
Щі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1 Щі зі шпинату 65 6 3 з 5 - детальніше -
Запечене філе індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене філе індички 120 4 3 з 5 - детальніше -