Існує величезна кількість рецептів паски. Але якщо ви не хочете морочитися з тістом, пропонуємо вашій увазі рецепт паски зі сметани і сиру без випічки.
На самому початку займіться підготовкою горіхів і сухофруктів для паски. Вам знадобляться фісташки очищені. Помістіть їх на кухонну дошку і за допомогою ножа поріжте на більш дрібні шматочки. Потім перекладіть в чисту миску.
Також використовуйте ядра волоського горіха. Покладіть їх на ту ж кухонну дошку і подрібніть ножем. Надішліть горіхи в миску до фісташок.
Залишилося підготувати курагу. Використовуйте м'які, не засохлі сухофрукти. Наріжте курагу дрібними кубиками і киньте до горіхів.
Тепер приступайте безпосередньо до приготування самої паски. На початку візьміть жовтки і помістіть їх в чашу для збивання. Додайте цукрову пудру і почніть збивати міксером.
Коли жовтково - цукрова маса трохи побіліє, частинами додавайте сметану і продовжуйте збивати. Сметану краще використовувати найвищої жирності. Збиту масу перелийте в каструлю.
Візьміть стручок ванілі і зробіть кінчиком ножа розріз уздовж. Дістаньте саму ароматну частину - м'якоть з насінням. Киньте її і сам стручок в збиту жовтково - сметанну масу.
Один з найголовніших інгредієнтів в даній страві - сир. Буде набагато смачніше, якщо він буде жирним. Розділіть сир на шматочки поменше.
Перемістіть шматочки сиру в глибоку ємність і пройдіться трохи блендером, щоб зробити сирну масу більш одноманітною.
З каструлі зі збитою жовтково - сметанною масою дістаньте стручок ванілі. Саму масу перелийте в ємність з сиром. Сюди ж додайте цедру лимона і апельсина, яку підготували напередодні. Збийте всі інгредієнти за допомогою міксера і блендера, щоб вийшла однорідна маса.
Також вам знадобиться розм'якшене вершкове масло. Для цього напередодні приготування дістаньте потрібну його кількість і залиште на столі при кімнатній температурі. М'яке масло наріжте кубиками і киньте в сирно - сметанну масу. Знову збийте все до однорідності.
Тепер в сирну масу киньте подрібнені фісташки, волоські горіхи і курагу, а також родзинки, мигдальні пластівці і журавлину. Все ретельно перемішайте лопаткою.
Візьміть глибоку миску. У неї вставте сито або друшляк. Сито викладіть шматком марлі, складеної в кілька частин. Пересипьте сюди сирну масу. Зверху накрийте і залиште на деякий час, щоб стекла зайва рідина.
Після акуратно перемістіть густу сирну масу на плоску тарілку опуклою частиною вгору. Зніміть марлю. Пасха зі сметани і сиру готова. Прикрасьте її горіхами, фісташками або сухофруктами на свій смак. Смачного!
Випадкові рецепти