Укр
Рус
Паски Випічка Українська кухня

Пасха в духовці

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1164 - переглядів
120 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пасха в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Великдень - традиційна православна випічка, символ свята Великодня. Незалежно від того, що дріжджове тісто досить важко приготувати, ми пропонуємо вам простий і кращий рецепт святкової випічки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пасха в духовці" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири7.2 гр.
  • Вуглеводи46 гр.
  • Калорії275 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій мисці змішайте сухі дріжджі і невелику кількість цукру (кілька ложок). Підігрійте молоко до температури приблизно 35-36 градусів, воно повинно бути досить теплим. Тепле молоко тонкою цівкою вилийте в миску з цукром і дріжджами, постійно перемішуючи вінчиком рідку масу, щоб цукор повністю розчинився.

Крок - 1
02

Тепер до теплої маси додайте невеликими порціями третю частину просіяного пшеничного борошна. Ретельно все перемішайте, щоб опара була без грудочок.

Крок - 2
03

Накрийте миску з опарою харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 20-30 хвилин, щоб дріжджі стали активними і опара збільшилася в розмірі.

Крок - 3
04

Тим часом займіться підготовкою наступних інгредієнтів. Наріжте розм'якшене вершкове масло (не підігрівайте його, просто заздалегідь вийміть з холодильника) на невеликі кубики. Перекладіть його в глибоку ємність. (Залиште маленький шматочок масла, він знадобитися трохи пізніше).

Крок - 4
05

До вершкового масла додайте більшу частину цукрового піску. Використовуючи вінчик, розітріть масло з цукром до кремоподібного стану. Поки відставте. Відокремте яєчні жовтки в окрему ємність. Збийте їх вінчиком до однорідності. (Відкладіть окремо два яєчні білки і поставте в холодильник).

Крок - 5
06

Коли ви побачили, що опара піднялася, зніміть з миски плівку. Додайте до опари солодке вершкове масло і збиті жовтки. Перемішайте до однорідного стану.

Крок - 6
07

Далі відразу в миску просійте решту борошна невеликими частинами і перемішуйте тісто лопаткою. Коли тісто стане незручно мішати в мисці, викладіть його на робочу поверхню, додайте ще борошна і вимісіть, поки воно не перестане прилипати до рук.

Крок - 7
08

Візьміть чисту, глибоку миску і змастіть її всередині невеликою кількістю м'якого вершкового масла. Покладіть в миску змащене маслом сформоване в кулю тісто.

Крок - 8
09

Накрийте миску з тістом плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 - 2 години, щоб воно збільшилося в розмірі. Курагу замочіть в окропі хвилин на 15. Потім просушіть на паперовому рушнику. Наріжте невеликими кубиками. В одну ємність покладіть родзинки, цукати, сушену вишню (без кісточок) і нарізану курагу.

Крок - 9
10

Посипте сухофрукти невеликою кількістю борошна і перемішайте, щоб кожен шматочок вкрився борошном. У підійшовше тісто додайте сухофрукти, і добре вимісіть тісто. Сухофрукти повинні більш-менш рівномірно розподілитися по тесту.

Крок - 10
11

Сформуйте кулю з тіста і знову покладіть його в миску. Накрийте плівкою і залиште на 1 годину. Після закінчення 1 години розкладіть тісто за формами, заповнюючи їх приблизно на 1/3, щоб під час випікання тісто не «пішло» за межі форми.

Крок - 11
12

Поставте форми з тістом на деко, накрийте плівкою або легким рушником і залиште ще на 1 годину, щоб тісто підійшло вже безпосередньо в формах. У невеликій ємності змішайте яєчний жовток і трохи молока (все має бути кімнатної температури).

Крок - 12
13

Коли тісто в формах вже підійшло, змастіть його сумішшю молока і жовтка за допомогою пензлика. Розігрійте духовку до 190 градусів. Поставте в неї деко з пасками. Випікайте 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 165 градусів і випікайте ще 20-30 хвилин.

Крок - 13
14

Поки випікаються паски, підготуйте глазур для їх прикраси. Візьміть з холодильника білки (відокремлені і поставлені туди раніше). Перекладіть їх в чашу блендера. Додайте до них сіль, збийте до утворення густої піни. Потім поступово додайте цукрову пудру. Збийте глазур і перелийте в широку ємність.

Крок - 14
15

Вийміть з духовки готові паски. Дайте їм трохи охолонути. Потім занурте верхівку кожної паски в глазур. Поки глазур ще не застигла, прикрасьте всі паски, використовуючи різні декоративні кондитерські посипання, квіти, ягідки і т.д. на свій розсуд.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Штрудель з маком - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з маком 80 4 3 з 5 - детальніше -
Манговий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Манговий смузі 35 2 3 з 5 - детальніше -
Вишня у власному соку - покроковий рецепт, фото 1 Вишня у власному соку 60 1 2 з 5 - детальніше -