Прекрасний рецепт панкейка з какао. Ідеально підходить для недільного сніданку або як десерт. Якщо ви справжній любитель шоколаду, ви можете покрити панкейки шоколадним ганашем.
У глибоку миску розбийте куряче яйце, засипте цукор і за допомогою вінчика змішайте вміст, до об'єднання інгредієнтів і утворення піни.
Далі залийте в миску тепле молоко високої жирності, додайте розтоплене вершкове масло і знову гарненько все перемішайте.
В іншу глибоку миску засипте просіяне борошно і какао-порошок. Посоліть вміст миски, додайте трохи розпушувача, харчової соди і ложкою ретельно перемішайте все, до об'єднання цих продуктів.
Отриману масу засипте в миску до раніше підготовленої молочно-яєчної суміші і вінчиком або за допомогою міксера збовтайте все, до утворення однорідної сметаноподібної маси (рідке тісто) без грудок. Тепер засипте в миску до утвореної суміші шоколадну стружку і знову добре все перемішайте.
Потім в спеціальну плоску сковорідку викладіть вершкове масло і розтопіть. Залийте в сковорідку з олією раніше підготовлене рідке тісто, утворивши невеликого розміру коржі (панкейки) і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Коли буде використано всі тісто і, відповідно, будуть готові всі панкейки, займіться приготуванням ганаша для поливання випічки. Для цього викладіть на обробну дошку плитку молочного шоколаду (можна використовувати і темний) гострим ножем подрібніть його на дрібні шматочки.
Далі помістіть невеликий сотейник на плиту, залийте в нього високої жирності вершки і доведіть до кипіння. Потім зніміть сотейник з плити і, відразу ж закинувши в нього раніше подрібнений шоколад, перемішайте силіконовою або дерев'яною ложкою, до утворення однорідної кремоподібної суміші.
Далі викладіть готові панкейки з какао, один поверх одного, на красиве блюдо, полийте раніше підготовленим і охолодженоим шоколадним поливанням, і пригощайте своїх рідних і близьких відмінним сніданком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти