Дуже багато сімей воліють свій сніданок прикрашати всілякими млинцями, сирниками і іншою смакотою, доступними по продуктам і нескладним приготуванням. Якщо у вашому будинку теж вітається випічка, але при цьому вам хочеться чимось урізноманітнити звичні млинці, можу навчити готувати смачні панкейкі. Рецепт цієї страви хоч і може вам здатися знайомим, що нагадує оладки, але це не так, тим більше, що мій рецепт взагалі унікальний, так як відрізняється від класичного варіанту. Пропоную приготувати відмінний, смачний сніданок - панкейкі без розпушувача.
В першу чергу вам необхідно розтопити вершкове масло. Відріжте невеликий шматочок і покладіть його в глибоку, але невелику ємність. Поставте в мікрохвильову піч на 15 секунд, щоб масло розплавилося.
Розтоплене вершкове масло вилийте у велику миску, в якій ви будете готувати тісто для панкейків. Відміряйте необхідну кількість молока, воно повинно бути кімнатної температури. Вилийте його до масла і розмішайте вінчиком.
Тепер візьміть яйце і відокремте жовток, покладіть його в миску з молоком і маслом, а білок відправте в окрему ємність (він ще стане в нагоді). Знову перемішайте інгредієнти вінчиком.
Наступними інгредієнтами будуть: пшеничне борошно (просіяне), сіль і крохмаль. Додайте їх в миску до молочної суміші. Перемішайте все вінчиком до однорідного стану. Поки відставте.
Тепер підійшов головний момент, від якого залежить пишність панкейків. Візьміть інші яйця. Відокремте білки від жовтків. Жовтки відкладіть, а все білки помістіть в чашу кухонного комбайна з встановленим вінчиком для збивання. Увімкніть комбайн на середню швидкість і збивайте білки, поки вони не перетворяться в пишну піну.
Потім зменшіть швидкість і додайте до білків цукор, насипаючи його невеликими порціями, при цьому не виключаючи комбайн. Коли весь цукор висипаний, збільште швидкість знову до максимуму. Продовжуйте збивати, поки білки не утворять стійкі піки.
Збиті білки потроху додайте до основного тіста. Обережно і акуратно вмішуйте їх силіконовою лопаткою. За рахунок добре збитих білків тісто виходить дуже пишним і ніжним.
Розігрійте на повільному вогні млинцеву сковорідку і злегка змастіть її вершковим маслом. Викладайте тісто в сковороду і готуйте приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку. Будьте обережні при перевертанні. Ви можете накрити сковорідку кришкою, якщо захочете і панкейкі готуватимуться швидше.
Щоб перевірити, чи готові млинці, натисніть на них злегка пальцем, вони повинні пружинити. Подавайте панкейкі відразу ж, викладіть їх на тарілку і полийте кленовим сиропом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти