Ось стоїть тільки почути незвичну заморську назву страви і відразу ж виникають сумніви, що це складно або практично взагалі нереально. Така ж історія може статися і з панкейками, хоча багато господинь думають, що це звичайнісінькі млинці. Але я хочу відразу заперечити, хоч англійський млинець, якщо дослівно перекласти, і є панкейк, це все ж їжа трошки іншого сорту. Готуються панкейкі по-особливому і на перший погляд процес може здатися досить складним, але якщо знати деякі тонкощі, впораєтеся без проблем. За допомогою нашого рецепта ви зможете з легкістю приготувати панкейкі з гарбузом. Ці пишні, рум'яні, дуже смачні і апетитні вироби дуже сподобаються вашим близьким.
Для того, щоб приготувати ці найніжніші ласощі, нам знадобиться гарбузове пюре, яке звісно, потрібно підготувати заздалегідь. Нам знадобиться звичайно ж, спеціальний солодкий гарбуз, який ми миємо, очищаємо від шкірки і запікаємо в духовці. Після цього за допомогою блендера перебиваємо гарбуз в пюре і трохи охолоджуємо.
Тепер приступаємо безпосередньо до готування. У глибоку миску наливаємо густі вершки і додаємо яйце. Потім вливаємо екстракт ванілі і викладаємо гарбузове пюре. За допомогою вінчика змішуємо вміст миски в однорідну масу, по консистенції нагадуючу сметану.
Після цього кидаємо в цю масу коричневий цукор, трохи перемішуємо і додаємо розпушувач. Ще кидаємо соду, а також корицю, мускатний горіх і мелений імбир. Додаємо щіпку гвоздики і все перемішуємо.
Прянощі додаємо обов'язково, щоб панкейкі не були з похмурим овочевим смаком, а відрізнялися вишуканістю і пікантністю. Тепер засипаємо в цю масу борошно і вінчиком замішуємо тісто, як на оладки.
Для того, щоб наші панкейкі вийшли рум'яними і ніжними, не варто їх занадто зажарювати, до того ж смажити краще на сухій сковорідці або змастити поверхню однією краплею олії. Беремо сковорідку з антипригарним покриттям і мірною ложкою накладаємо тісто. Підсмажуємо з одного боку до рум'яності, поки зверху почнуть з'являтися в тісті маленькі дірочки, і перевертаємо.
Випікаємо таким чином панкейкі, поки використаємо все приготоване тісто. До речі, ці ласощі з гарбуза не ламаються, тому їх можна згортати, але я пропоную складати стопкою один на одного.
Для того, щоб панкейкі з гарбузом мали ще більш вишуканий смак, поллємо їх карамельним соусом, витримаємо пару хвилин, щоб просочилися і подаємо до столу. Такий неймовірно смачний десерт відмінно прикрасить ваш обідній стіл і цея страва обов'язково оселиться у вашому домі надовго.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти