Відмінний сніданок для всієї родини. Смачні, пишні, а головне ситні панкейкі порадують всіх домочадців.
На велику миску встановіть сито. Висипте в нього всі сухі інгредієнти: борошно, соду, цукор і сіль. Просійте.
Візьміть ще одну миску, трохи менше. Вилийте в неї молоко і вбийте яйце. Добре збийте вінчиком.
Вилийте молочну суміш в сухі інгредієнти і перемішайте ретельно вінчиком, щоб вийшла однорідна маса. Розтопіть вершкове масло, поставивши його на 15-20 секунд в мікрохвильову піч. Дайте трохи охолонути. Вилийте розтоплене масло в миску з тістом.
Також висипаючи в миску чорницю, заздалегідь промиту і просушену. У цьому рецепті ви можете використовувати як свіжі ягоди, так і заморожені - тільки не забудьте їх розморозити і рідину краще злити.
Перемішайте лопаткою тісто з ягодами і розтопленим маслом. Тісто має вийти як на звичайні оладки. Накрийте миску з приготованим тістом харчовою плівкою і поки відставте на 1 годину при кімнатній температурі.
Коли тісто настоялося, перемішайте його ще раз і можна починати смажити панкейкі. Встановіть на плиту сковорідку з антипригарним покриттям. Розігрійте її на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю розтопленого вершкового масла за допомогою силіконового пензлика. На розігріту сковороду викладіть тісто ополоником або ложкою, для одного млинця знадобитися приблизно 60 мілілітрів тіста або беріть кількість тіста на свій розсуд.
Підсмажуйте панкейкі, поки на поверхні тіста не з'являться бульбашки. Коли ви побачили бульбашки і хочете, щоб панкейкі вийшли гарні і рівні, відразу переверніть млинець на іншу сторону і смажте до утворення рум'яної скоринки.
Викладіть панкейкі на тарілку стопкою. Покладіть зверху шматочок вершкового масла. Можете полити ще медом, за бажанням можна додати свіжих ягід. А взагалі панкейкі такий десерт, що його можна їсти і зі сметаною, і з джемом, і з карамеллю. Подавайте панкейкі гарячими. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти