Панкейкі - оладки, батьківщиною яких є Америка. Дуже ситний і чудовий сніданок, який легко приготувати у себе на кухні, тим більше, що продукти необхідні цій страві найпростіші і звичні. Спробуйте приготувати панкейкі на молоці за цим рецептом і побалуйте рідних чудовим сніданком.
Всі продукти для приготування панкейку повинні бути свіжими, якщо ви хочете отримати ідеальний результат. Не використовуйте прострочений розпушувач - він грає велику роль, перевірте всі терміни придатності. Давайте спочатку змішаємо все сухі інгредієнти. Візьміть велику, глибоку миску. Насипте в неї просіяне борошно.
Потім додайте розпушувач. Вам може здатися, що така кількість розпушувача буде забагато, але ні, це секрет отримання самих м'яких, пухнастих панкейк. Під час приготування млинців, розпушувач буде реагувати, і створювати достаток повітря, надаючи ідеальну текстуру панкейку.
Після розпушувача покладіть до борошна сіль і цукор (його ви можете використовувати за бажанням, можна не додавати і зовсім). Перемішайте інгредієнти дерев'яною лопаткою і поки відставте в сторону.
Візьміть ще одну миску, тільки меншого розміру, в ній ми з'єднаємо вологі продукти. Розбийте в миску яйце. Вилийте також в миску молоко кімнатної температури.
Розтопіть шматочок вершкового масла в мікрохвильовці, вилийте в ємність з молоком і яйцем. Туди ж додайте і ванільний екстракт. Використовуючи вилку, ретельно перемішайте інгредієнти.
Коли вологі інгредієнти змішаються, вилийте їх в миску до сухих інгредієнтів. Добре перемішайте дерев'яною лопаткою, поки не зникнуть великі грудочки, придавлюючи і розбиваючи їх. Вимішане тісто відразу ж починайте готувати, воно не любить очікування, розпушувач вступає в реакцію з першої секунди зіткнення з вологим середовищем, тим самим, чим довше тісто стоїть, тим менше сил у розпушувача підтримувати тісто, щоб воно було легким і пухнастим.
Для смаження панкейку використовуйте чавунну сковорідку. Поставте її на середній вогонь і нагрійте. Коли сковорода стане гарячою, покладіть в неї невеликий шматочок вершкового масла і почекайте, поки він розплавиться. На розтоплене масло покладіть тісто, для одного панкейка потрібно приблизно дві столові ложки. Готуйте по 2-3 хвилини з кожного боку.
Панкейкі складайте стопкою, один на інший. На вершині покладіть шматочок масла і полийте кленовим сиропом або медом, визначте на свій смак. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти