Приготувати кращі на сніданок панкейкі дуже просто - з невеликим ноу-хау. Цей рецепт дає панкейкі з хорошою, рівною скоринкою, багатим, солодовим смаком і відмінною пухнастою текстурою.
Просійте у велику миску кондитерське борошно, сухе молоко або вершки, цукор, порошок для випічки і трохи солі. Ретельно перемішайте всі сипучі інгредієнти. Потім засипте суху суміш в герметичний контейнер і зберігайте в прохолодному, темному місці до подальшого використання.
Розбийте в невелику миску курячі яйця, залийте тепле молоко високої жирності і за допомогою вінчика або міксера ретельно перемішайте суміш, до однорідної маси.
Поступово додайте в миску з утвореною рідкою яєчною масою раніше підготовлену суху суміш і продовжуйте збивати, поки всі інгредієнти не об'єднаються, і не збереться не надто густе тісто. Не замішуйте занадто густе тісто, це призведе до більш блеклого і жорсткого млинця. Змішайте рідке тісто досить, щоб зволожити сухі інгредієнти, потім зупиніться.
Вилийте заздалегідь розтоплене масло в підготовлене рідке тісто і обережно перемішайте.
Прийшов час приготувати самі панкейкі. Помістіть на плиту невеликого розміру сковорідку, змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Покладіть ложкою в змащену розігріту сковорідку маленьке коло, і обертайте ложку, щоб скласти рідке тісто в невеликий насип.
Тоді відступіть, не рухаючи млинці, і повторіть з рештою тіста, укладаючи його, з певною відстанню один від одного. Залиште майбутні панкейкі спокійно готуватися, стежачи за смаженням, щоб вони не обгоріли на дні.
Як тільки бульбашки повітря почнуть утворюватися зверху, і пар буде активно виходити, переверніть панкейкі на одному сторону і продовжуйте смажити. Обов'язково використовуйте зручну кухонну лопатку, щоб кожен млинець залишив красиву форму і не порвався. Просто будьте обережні, щоб не розбризкувати рідке тісто, коли ви перевертаєте млинці. Продовжуйте готувати на іншій стороні, поки не досягнете золотисто-коричневої досконалості.
Як довго зажарювати млинці, це залежить від розміру випічки, але зазвичай близько трьох хвилин на одній стороні і дві хвилини на іншій стороні. Через три хвилини у обсмаженого панкейк з'явиться скоринка. Якщо вона має гарний рівний золотавий колір, переверніть його і готуйте ще дві хвилини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти