Хочете дізнатися, як приготувати один з найбільш традиційних десертів в Італії. Не пропустіть цей легкий домашній рецепт Панакота. Навчіться готувати його простим способом, виконуючи вказівки, які ви можете знайти в цьому рецепті.
Спочатку помістіть желатинові листи в мішкуватий контейнер, покладіть в миску і покрийте їх водою кімнатної температури. Залиште їх зволожуватися, поки будете виконувати інші кроки приготування страви.
Відріжте ванільний боб по довжині і очистіть насіння кінчиком ножа. Помістіть в глибоку каструлю ваніль і насіння, засипте цукор, залийте високої жирності молоко і густі вершки. Надішліть каструлю на плиту, нагрійте на середньому вогні, регулярно помішуючи. Як тільки суміш в каструлі почне кипіти, зніміть її з вогню.
Злийте желатинові листи і покладіть їх у миску. За допомогою дрібнопористого сита відфільтруйте вміст каструлі безпосередньо відразу в миску з желатином, видаляючи стручок і насіння ванілі. Змішайте все за допомогою кухонного вінчика, щоб желатин повністю розчинився в суміші.
Далі залийте утворену суміш в обрані спеціальні контейнери. Можна використовувати рамекіни ємністю приблизно 150 мілілітрів. Після того, як вміст каструлі буде розподілено, дайте йому охолонути.
Потім накрийте контейнери з вмістом і відправте їх в холодильник, де залиште на кілька годин, щоб суміш закінчила гелеобразовуватися.
Для полуничного кулі, усуньте в заздалегідь вимитих ягодах (полуниці) куточки і розріжте їх на невеликі шматочки. Покладіть шматочки в каструлю разом, залийте водою і засипте цукром. Надішліть каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Готуйте, на середньому вогні, регулярно помішуючи, поки не утвориться густий сироп, в якому все ще спостерігаються шматочки фруктів.
Через 4 або 5 годин ваша панакота, повинна буде загуснути. Якщо це так, ви вже можете розкласти панакоту на красиві блюда і подавайте разом з полуничним соусом. Цей десерт обов'язково подавайте до святкового столу для будь-якої події. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти