Любите ніжні десерти? Приготуйте панакоту зі сметаною, яка має муссообразну кремову основу, зверху шоколадне желе і ягоди. Цей дивовижний десерт припаде до душі кожному.
Приготуйте спочатку шоколадне желе, щоб воно змогло охолонути. Покладіть в невелику каструлю цукор, какао-порошок і желатин. Перемішайте вінчиком сухі інгредієнти. Потім до сухих інгредієнтів, влийте воду і молоко. Ретельно перемішайте всі компоненти для шоколадного желе.
Поставте каструлю на плиту. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб позбутися від грудочок і розчинився желатин. Як тільки з'явилися перші ознаки кипіння, зніміть каструлю з плити. Відставте в сторону, дайте охолонути до кімнатної температури (близько 1 години).
Тепер приступіть до приготування мусу. У невелику каструлю помістіть: молоко, желатин і ванільний екстракт. Добре перемішайте інгредієнти вінчиком.
Поставте каструлю на невеликий вогонь. Продовжуйте ретельно перемішувати. Готуйте, поки над молоком не почне утворюватися пар (не кип'ятіть). Потім зніміть з вогню каструлю і залиште остигати молочну суміш до теплого стану. Для того, щоб суміш швидше остигала, перелийте її в іншу, холодну ємність.
Відміряйте необхідну кількість вершків і перелийте їх в глибоку миску. Збийте вершки до утворення пишної маси міксером на високій швидкості (це займе приблизно 1-2 хвилини). Відставте поки в сторону.
Візьміть ще одну чисту і глибоку ємність. Вилийте в неї сметану і додайте цукор, перемішайте, поки вони добре не змішаються.
У сметану з цукром додайте збиті вершки. Використовуючи міксер, знову змішайте на низькій швидкості інгредієнти, повільно додаючи теплу молочну суміш. Перемішуйте близько 30 секунд. Мус готовий.
Мус відразу ж розлийте в склянки або інші форми. Поставте в холодильник не менше ніж на 30 хвилин, для того, щоб він схопився.
Через зазначений час вийміть склянки з мусом з холодильника. Полийте зверху шоколадним соусом, який при охолодженні перетвориться в желе. На соус викладіть ягоди малини (можна прикрасити і іншими). Поставте панакоту в холодильник для повного застигання на 4-5 годин. Панакоту зі сметаною подавайте в охолодженому вигляді. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти