Укр
Рус
Панакота Десерти Італійська кухня

Панакота зі сметани

( 4.6875 1 516 16 оцінок)

6181 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Панакота зі сметани - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Любите ніжні десерти? Приготуйте панакоту зі сметаною, яка має муссообразну кремову основу, зверху шоколадне желе і ягоди. Цей дивовижний десерт припаде до душі кожному.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Панакота зі сметани" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири9.2 гр.
  • Вуглеводи20.3 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте спочатку шоколадне желе, щоб воно змогло охолонути. Покладіть в невелику каструлю цукор, какао-порошок і желатин. Перемішайте вінчиком сухі інгредієнти. Потім до сухих інгредієнтів, влийте воду і молоко. Ретельно перемішайте всі компоненти для шоколадного желе.

Крок - 1
02

Поставте каструлю на плиту. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб позбутися від грудочок і розчинився желатин. Як тільки з'явилися перші ознаки кипіння, зніміть каструлю з плити. Відставте в сторону, дайте охолонути до кімнатної температури (близько 1 години).

Крок - 2
03

Тепер приступіть до приготування мусу. У невелику каструлю помістіть: молоко, желатин і ванільний екстракт. Добре перемішайте інгредієнти вінчиком.

Крок - 3
04

Поставте каструлю на невеликий вогонь. Продовжуйте ретельно перемішувати. Готуйте, поки над молоком не почне утворюватися пар (не кип'ятіть). Потім зніміть з вогню каструлю і залиште остигати молочну суміш до теплого стану. Для того, щоб суміш швидше остигала, перелийте її в іншу, холодну ємність.

Крок - 4
05

Відміряйте необхідну кількість вершків і перелийте їх в глибоку миску. Збийте вершки до утворення пишної маси міксером на високій швидкості (це займе приблизно 1-2 хвилини). Відставте поки в сторону.

Крок - 5
06

Візьміть ще одну чисту і глибоку ємність. Вилийте в неї сметану і додайте цукор, перемішайте, поки вони добре не змішаються.

Крок - 6
07

У сметану з цукром додайте збиті вершки. Використовуючи міксер, знову змішайте на низькій швидкості інгредієнти, повільно додаючи теплу молочну суміш. Перемішуйте близько 30 секунд. Мус готовий.

Крок - 7
08

Мус відразу ж розлийте в склянки або інші форми. Поставте в холодильник не менше ніж на 30 хвилин, для того, щоб він схопився.

Крок - 8
09

Через зазначений час вийміть склянки з мусом з холодильника. Полийте зверху шоколадним соусом, який при охолодженні перетвориться в желе. На соус викладіть ягоди малини (можна прикрасити і іншими). Поставте панакоту в холодильник для повного застигання на 4-5 годин. Панакоту зі сметаною подавайте в охолодженому вигляді. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо 60 2 2 з 5 - детальніше -
Лобіо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з грибами 75 6 3 з 5 - детальніше -
Салат цезар класичний з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар класичний з куркою 35 4 3 з 5 - детальніше -
Салат мімоза класичний з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза класичний з сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -