Панакота - освіжаючий, легкий і ніжний десерт. Приготуйте панакоту з полуничним соусом, щоб урізноманітнити святковий стіл.
Висипати желатин в невелику ємність. Залийте його холодною водою і залиште для набухання на 5-10 хвилин. Тим часом налийте в сотейник вершки і молоко. Додайте до них цукровий пісок.
Поставте каструлю з молоком, вершками і цукром на плиту. Грійте до появи перших ознак закипання (не кип'ятіть), постійно помішуючи вінчиком, щоб повністю розчинився цукор.
Потім зніміть сотейник з вогню і додайте ванільний екстракт. Знову перемішайте. Дайте охолонути суміші 5 хвилин, перш ніж додати желатин. Додайте набряклий желатин в молочну суміш і розмішайте її до повного розчинення желатину.
Розлийте молочну суміш в стакани або інші зручні для вас форми. У нашому рецепті використовуються склянки об'ємом 150 мілілітрів. Візьміть невелику форму для випічки з високими бортиками, застеліть її дно вафельним або махровим рушником, щоб склянки не впали. Поставте в форму склянки, нахиливши і поклавши їх на бортики. Налийте в нахилені склянки молочну суміш майже до краю. Поставте в холодильник не менше ніж на 4 години, а краще на ніч.
Для приготування полуничного соусу потрібно добре вимити полуницю. Видаліть з неї хвостики з листям і просушіть на паперовому рушнику. Потім розріжте ягоди на чотири частини. Нарізану полуницю перекладіть в каструлю. Додайте до неї цукор і воду.
Поставте каструлю з полуницею на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню. Подрібніть полуницю занурювальним блендером. Потім перетріть масу через сито, щоб домогтися більш однорідного стану і видаліть насіння з ягід.
Накрийте ємність і дайте охолонути соусу до кімнатної температури, потім відправте в холодильник на 30 хвилин. Дістаньте з холодильника застиглу молочну суміш. Додайте до неї охолоджений полуничний соус. І вуаля, панакота з молоком готова. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти