Укр
Рус
Панакота Десерти Італійська кухня

Панакота з листовим желатином

( 5.0000 5 518 18 оцінок)

2997 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Панакота з листовим желатином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Смачний, красивий, ароматний десерт панакота - це справжній кондитерський делікатес. І хоч готується просто і з доступних інгредієнтів, в результаті виходить неймовірне лакомство високого кулінарного рівня. Не дарма панакота - візитна картка багатьох кафе, її також подають в дорогих ресторанах і вважають одним з найвишуканіших десертів. Готуються ці ласощі на основі молока або вершків, які перетворюють в желеподібну масу. Як загусник використовується звичайний желатин. У цьому рецепті представлена ​​панакота з листовим желатином.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Панакота з листовим желатином" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи15.8 гр.
  • Калорії157 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Використання листового желатину дуже навіть вдалий варіант, і приготувавши панакоту за цим рецептом, ви переконаєтеся в цьому на власному досвіді. Цей рецепт передбачає приготування панакоти в більш класичному її варіанті. Для цього на самому початку звичайно ж поставимо дозрівати желатин. У мисочку наливаємо воду і просто помістимо туди листи желатину, щоб вони розбухали.

Крок - 1
02

Самі тим часом почнемо приготування самої панакоти. Для цього в сотейник наливаємо молоко і вершки, які бажано щоб були жирними.

Крок - 2
03

Також засипаємо трохи цукру. Потім додамо ще один інгредієнт, який додасть панакоті неймовірного присмаку і аромату. Це ванільна паличка. Її розрізаємо вздовж на 2 частини, а потім ножем зскрібаємо з кожної половини м'якоть, а потім додаємо її разом із залишком палички в сотейник.

Крок - 3
04

Тепер ставимо його на вогонь і, періодично помішуючи, готуємо хвилини 3-4. Після того, як вміст сотейника почне закипати, дістаємо з води наші листи желатину. За цей час вони вже як слід розм'якли і збільшилися в розмірі. Трохи віддавимо їх рукою, щоб відійшла зайва вода, і кидаємо в сотейник.

Крок - 4
05

Розмішуємо все разом силіконовою або дерев'яною лопаткою до повного розчинення желатину, а потім знімаємо з вогню. Тепер дамо цій ароматній масі трохи охолонути, а після цього її потрібно процідити через сито, щоб позбутися від шматочків ванілі або можливих грудочок.

Крок - 5
06

Таким чином ми приготували суміш для панакоти. Розливаємо її по формах і відправляємо в холодильник застигати на пару годин. Не наливайте молочну суміш до самого верху, адже зверху ми ще додамо смачна поливка.

Крок - 6
07

Приготуванням її давайте і займемося. Як смачне доповнення для панакоти використовують найчастіше ягоди. В даному випадку це малина. Ягоди кидаємо в сотейник, додаємо трохи цукру і відправляємо сотейник на вогонь. Помішуємо вміст, щоб не підгорало і готуємо малиновий джем хвилин 10-15. Ягідки повинні повністю розваритися і вийде гарне, ароматне малинове варення. Переливаємо його в холодну ємність і залишаємо охолонути і ще загуснути.

Крок - 7
08

Після того, як панакота теж схопиться, дістаємо її з холодильника і покриваємо зверху малиновим поливанням. Також можна прикрасити свіжими ягодами малини і листком м'яти. Такий апетитний вигляд відразу розбудить бажання скоріше покуштувати цих ласощів і оцінити всі достоїнства цього дивного десерту. Панакота з желатиновими листами в домашніх умовах виходить дуже вдалою: ніжна, ароматна, красива і безсумнівно смачна.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паста з креветками 30 4 2 з 5 - детальніше -
Капусняк з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк з рисом 60 6 3 з 5 - детальніше -
Смачна закуска з помідор - покроковий рецепт, фото 1 Смачна закуска з помідор 45 3 2 з 5 - детальніше -
Стейк сьомги в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк сьомги в духовці у фользі 40 3 3 з 5 - детальніше -