Укр
Рус
Панакота Десерти Італійська кухня

Панакота в бокалі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1708 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Панакота в бокалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Останнім часом все частіше в поле мого зору потрапляє десерт, який має італійське коріння, дуже відома і поширена панакота. Таке лакомство дуже просте, доступне і легке в приготуванні. Має ніжну текстуру, ошатно виглядає і дуже смачне. Як правило, панакота білого кольору, але зараз багато господинь застосовують в приготуванні різні добавки, такі як фрукти, ягоди або шоколад. А ще більшим успіхом користується багатошаровий десерт. У моєму варіанті я хочу запропонувати рецепт - панакота в келиху, власне і відрізняється тим, що подається оригінально в гарному посуді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Панакота в бокалі" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи15.9 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В іншому процес приготування нічого складного немає, і з ним впорається будь-яка починаюча господиня. Такий десерт готується досить швидко, тому вам не потрібно ні багато часу, ні будь-яких надприродних здібностей. Трохи терпіння, старання, і ласощі порадують ваших домочадців. У глибоку каструлю вливаємо молоко і кидаємо туди зішкріб з одного стручка ванілі, до речі, самі половинки стебла теж можна використовувати, що ми і робимо.

Крок - 1
02

Потім для того, щоб підсолодити масу для панакоти, додаємо трохи меду і перемішуємо, щоб молоко не підгоріло.

Крок - 2
03

Тепер нам знадобиться желатин, і тут у нас теж є вибір: можна використовувати желатин в листах, або в порошку, а ще дуже хороший варіант агар-агар, що ми з вами і візьмемо. Кидаємо в каструлю з молоком агар, змішуємо вінчиком і додаємо пакетик швидкорозчинного желатину. Постійно перемішуючи вінчиком, доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню.

Крок - 3
04

Після цього викидаємо стручок ванілі і викладаємо загуслу суміш з каструлі в глибоку жаростійку миску.

Крок - 4
05

Тепер підігріваємо грецький йогурт і вливаємо його через сито в густу желеподібну молочну суміш. За допомогою вінчика ретельно змішуємо молочну суміш з йогуртом в однорідну пишну масу і переливаємо в глечик.

Крок - 5
06

Тепер приготовлену суміш розливаємо у високі келихи приблизно на дві третини і, не накриваючи, відправляємо їх в холодильник, бажано на ніч. Після того, як панакота в келиху добре застигне, залишається останній етап приготування чудового десерту - гарне оформлення.

Крок - 6
07

У кожен келих з нашими ласощами кидаємо трохи сухофруктів і фісташок, поливаємо медом. Потім викладаємо по кілька ягід свіжої малини і на завершення посипаємо кокосовою стружкою. Ось тепер ви повністю готові порадувати своїх рідних ніжним і смачним десертом, а якщо раптом у вас намічається свято, прекрасна прикраса столу вам забезпечена.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Буріто класичний - покроковий рецепт, фото 1 Буріто класичний 60 6 4 з 5 - детальніше -
Бастурма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма в домашніх умовах 55 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з маком 65 3 3 з 5 - детальніше -
Рулет з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з лаваша 35 3 3 з 5 - детальніше -