Останнім часом все частіше в поле мого зору потрапляє десерт, який має італійське коріння, дуже відома і поширена панакота. Таке лакомство дуже просте, доступне і легке в приготуванні. Має ніжну текстуру, ошатно виглядає і дуже смачне. Як правило, панакота білого кольору, але зараз багато господинь застосовують в приготуванні різні добавки, такі як фрукти, ягоди або шоколад. А ще більшим успіхом користується багатошаровий десерт. У моєму варіанті я хочу запропонувати рецепт - панакота в келиху, власне і відрізняється тим, що подається оригінально в гарному посуді.
В іншому процес приготування нічого складного немає, і з ним впорається будь-яка починаюча господиня. Такий десерт готується досить швидко, тому вам не потрібно ні багато часу, ні будь-яких надприродних здібностей. Трохи терпіння, старання, і ласощі порадують ваших домочадців. У глибоку каструлю вливаємо молоко і кидаємо туди зішкріб з одного стручка ванілі, до речі, самі половинки стебла теж можна використовувати, що ми і робимо.
Потім для того, щоб підсолодити масу для панакоти, додаємо трохи меду і перемішуємо, щоб молоко не підгоріло.
Тепер нам знадобиться желатин, і тут у нас теж є вибір: можна використовувати желатин в листах, або в порошку, а ще дуже хороший варіант агар-агар, що ми з вами і візьмемо. Кидаємо в каструлю з молоком агар, змішуємо вінчиком і додаємо пакетик швидкорозчинного желатину. Постійно перемішуючи вінчиком, доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню.
Після цього викидаємо стручок ванілі і викладаємо загуслу суміш з каструлі в глибоку жаростійку миску.
Тепер підігріваємо грецький йогурт і вливаємо його через сито в густу желеподібну молочну суміш. За допомогою вінчика ретельно змішуємо молочну суміш з йогуртом в однорідну пишну масу і переливаємо в глечик.
Тепер приготовлену суміш розливаємо у високі келихи приблизно на дві третини і, не накриваючи, відправляємо їх в холодильник, бажано на ніч. Після того, як панакота в келиху добре застигне, залишається останній етап приготування чудового десерту - гарне оформлення.
У кожен келих з нашими ласощами кидаємо трохи сухофруктів і фісташок, поливаємо медом. Потім викладаємо по кілька ягід свіжої малини і на завершення посипаємо кокосовою стружкою. Ось тепер ви повністю готові порадувати своїх рідних ніжним і смачним десертом, а якщо раптом у вас намічається свято, прекрасна прикраса столу вам забезпечена.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти