Вишуканий і неймовірно ніжний молочно-вершковий десерт під назвою панакота - це солодкий подарунок для справжніх цінителів кондитерських шедеврів. Панакота є чимось середнім між молочним желе і вершковим пудингом. Таке лакомство відносять до десертів високої кухні і подають в дорогих ресторанах або кафе. Але не потрібно йти в якийсь заклад і платити великі гроші, щоб насолодитися цим десертом. Панакоту можна приготувати і вдома, до того ж, це зовсім нескладний процес. Представляємо вашій увазі простий рецепт панакоти, за яким ви з легкістю створите на своїй кухні смачне лакомство нітрохи не гірше ресторанного варіанту.
Панакота у цьому простому рецепті виходить дуже ніжною, але з дуже яскравим і насиченим смаком. Панакота - зовсім нескладний у приготуванні десерт, а в цьому простому рецепті і зовсім потрібно виконати мінімум завдань. Отже, почнемо з того, що в сотейник наливаємо молоко. Відразу ж висипаємо сюди пакетик желатину і розмішуємо його протягом парочки хвилин, а потім залишаємо хвилин на 10-15, щоб желатин трохи набряк.
Після цього ставимо сотейник на вогонь і помішуючи, готуємо до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться. Далі наливаємо в молоко вершки, засипаємо в сотейник цукор і додаємо ванільний екстракт. Перемішуємо все разом і залишаємо готуватися ще на кілька хвилин. Не забуваємо при цьому помішувати, щоб цукор не пригорів. Потім знімаємо сотейник з плити і залишаємо остигати.
Хвилин через 10 у глибоку ємність відправляємо сметану і акуратно збиваємо її звичайним вінчиком. Міксер використовувати зовсім не потрібно, адже всі компоненти досить ніжні і відмінно взіб ються вручну.
Отже, тепер до сметани додаємо нашу молочну суміш. Наливаємо потроху і при цьому постійно перемішуємо вінчиком. Ароматна молочна маса для панакоти готова.
Розливаємо її по скляних стаканчиках або спеціальних формочках для десертів і відправляємо в холодильник застигати. Для цього знадобиться буквально парочку годин.
А поки панакота стабілізується в холодильнику, приготуємо смачну ягідну поливку. Для цього рекомендуємо використовувати полуницю з малиною. Ягоди миємо, полуницю можна розрізати навпіл. Після цього відправляємо ягоди в сотейник, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити ягоди ще близько 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо охолонути нашому варенню.
Коли панакота вже добре схопиться, дістаємо десерт з холодильника, зверху поливаємо полунично-малиновим джемом, при бажанні можна прикрасити листком м'яти. Неймовірно красива, ніжна і дуже апетитна на вигляд панакота, приготована за цим простим рецептом, стане приємним сюрпризом для ваших домочадців або гостей, і вони обов'язково оцінять по достоїнству ваші старання і здатності творити справжні кондитерські шедеври.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти