Укр
Рус
Панакота Десерти Італійська кухня

Панакота простий рецепт

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

2137 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Панакота простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Вишуканий і неймовірно ніжний молочно-вершковий десерт під назвою панакота - це солодкий подарунок для справжніх цінителів кондитерських шедеврів. Панакота є чимось середнім між молочним желе і вершковим пудингом. Таке лакомство відносять до десертів високої кухні і подають в дорогих ресторанах або кафе. Але не потрібно йти в якийсь заклад і платити великі гроші, щоб насолодитися цим десертом. Панакоту можна приготувати і вдома, до того ж, це зовсім нескладний процес. Представляємо вашій увазі простий рецепт панакоти, за яким ви з легкістю створите на своїй кухні смачне лакомство нітрохи не гірше ресторанного варіанту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Панакота простий рецепт " (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири6.3 гр.
  • Вуглеводи24.7 гр.
  • Калорії177 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Панакота у цьому простому рецепті виходить дуже ніжною, але з дуже яскравим і насиченим смаком. Панакота - зовсім нескладний у приготуванні десерт, а в цьому простому рецепті і зовсім потрібно виконати мінімум завдань. Отже, почнемо з того, що в сотейник наливаємо молоко. Відразу ж висипаємо сюди пакетик желатину і розмішуємо його протягом парочки хвилин, а потім залишаємо хвилин на 10-15, щоб желатин трохи набряк.

Крок - 1
02

Після цього ставимо сотейник на вогонь і помішуючи, готуємо до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться. Далі наливаємо в молоко вершки, засипаємо в сотейник цукор і додаємо ванільний екстракт. Перемішуємо все разом і залишаємо готуватися ще на кілька хвилин. Не забуваємо при цьому помішувати, щоб цукор не пригорів. Потім знімаємо сотейник з плити і залишаємо остигати.

Крок - 2
03

Хвилин через 10 у глибоку ємність відправляємо сметану і акуратно збиваємо її звичайним вінчиком. Міксер використовувати зовсім не потрібно, адже всі компоненти досить ніжні і відмінно взіб ються вручну.

Крок - 3
04

Отже, тепер до сметани додаємо нашу молочну суміш. Наливаємо потроху і при цьому постійно перемішуємо вінчиком. Ароматна молочна маса для панакоти готова.

Крок - 4
05

Розливаємо її по скляних стаканчиках або спеціальних формочках для десертів і відправляємо в холодильник застигати. Для цього знадобиться буквально парочку годин.

Крок - 5
06

А поки панакота стабілізується в холодильнику, приготуємо смачну ягідну поливку. Для цього рекомендуємо використовувати полуницю з малиною. Ягоди миємо, полуницю можна розрізати навпіл. Після цього відправляємо ягоди в сотейник, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити ягоди ще близько 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо охолонути нашому варенню.

Крок - 6
07

Коли панакота вже добре схопиться, дістаємо десерт з холодильника, зверху поливаємо полунично-малиновим джемом, при бажанні можна прикрасити листком м'яти. Неймовірно красива, ніжна і дуже апетитна на вигляд панакота, приготована за цим простим рецептом, стане приємним сюрпризом для ваших домочадців або гостей, і вони обов'язково оцінять по достоїнству ваші старання і здатності творити справжні кондитерські шедеври.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плов з качки - покроковий рецепт, фото 1 Плов з качки 115 6 4 з 5 - детальніше -
Біляші в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Біляші в духовці 120 3 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі по - аджарськи з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі по - аджарськи з сиром 140 2 3 з 5 - детальніше -