Укр
Рус
Панакота Десерти Російська кухня

Панакота класичний рецепт

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1539 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Панакота класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ніхто не може з точністю визначити, яке місце в світі десертів належить італійській панакоті, без якої дуже складно уявити царство кондитерських виробів. Легке і доступне, але при цьому дуже ошатне і не менш смачне лакомство - не що інше, як панакота. Це ніжне лакомство складається з небагатьох продуктів, але при цьому дуже популярне не тільки на своїй батьківщині, але й далеко за її межами. У домашніх умовах панакота класичний рецепт під силу будь-який, навіть самій недосвідченій господині, готової спробувати самостійно приготувати чудовий і вишуканий десерт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Панакота класичний рецепт" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи14 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Хоч винахідниками цієї солодкої насолоди є народ Італії, при бажанні ви зможете легко впоратися з цим завданням. Панакота, класичний рецепт який я хочу вам запропонувати, дуже схожа на звичайний вершковий крем, але по консистенції нагадує пудинг. У невелику глибоку мисочку або піалу налийте невелику кількість води і засипте один пакет желатину, перемішайте ложкою і залиште розчинятися.

Крок - 1
02

У сотейник залийте густі вершки і засипте цукор. Перемішайте вінчиком, щоб цукор розчинився в вершках, і помістіть сотейник на плиту. Знову за допомогою вінчика добре розмішайте і киньте в сотейник кілька смужок лимонної цедри, знову перемішайте і доведіть суміш до кипіння.

Крок - 2
03

Як тільки вершки з цукром почнуть закипати, сотейник з плити видаліть. Тепер киньте в нього маленьку щіпку солі і додайте краплю ванільного екстракту, розмішайте.

Крок - 3
04

Після цього перекладіть туди набряклий желатин і добре вінчиком змішуйте, поки вся суміш добре перемішається і не буде грудочок желатину. Потім долийте в сотейник сколотини і додайте лимонний сік. Перемішайте все вінчиком і процідіть через сито.

Крок - 4
05

Ось, в принципі, суміш панакоти готова, залишилося буквально пара нюансів до повної готовності ніжного і вишуканого десерту. Приготуйте десертні розетки або невеликі креманки. Розлийте кондитерську масу в підготовлений посуд і накрийте кожну з них харчовою плівкою.

Крок - 5
06

Помістіть нашу страву в холодильник для повного застигання, це може зайняти від 40 хвилин до декількох годин. Після цього дістаньте і зніміть харчову плівку. Зверху в розетку викладіть пару ягід малини і прикрасьте листочками м'яти. Або ж ще один варіант. Переверніть акуратно на тарілку креманку з панакотою і зніміть її.

Крок - 6
07

Готовий десерт, який буде триматися на тарілці красивою гіркою, прикрасьте ягодами з листком м'яти, а ще полийте медом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясні фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясні фрикадельки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з варенням в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з варенням в мультиварці 70 5 3 з 5 - детальніше -
Паста з фаршем і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з фаршем і овочами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Газований яблучний сидр - покроковий рецепт, фото 1 Газований яблучний сидр 25 1 2 з 5 - детальніше -