Ніхто не може з точністю визначити, яке місце в світі десертів належить італійській панакоті, без якої дуже складно уявити царство кондитерських виробів. Легке і доступне, але при цьому дуже ошатне і не менш смачне лакомство - не що інше, як панакота. Це ніжне лакомство складається з небагатьох продуктів, але при цьому дуже популярне не тільки на своїй батьківщині, але й далеко за її межами. У домашніх умовах панакота класичний рецепт під силу будь-який, навіть самій недосвідченій господині, готової спробувати самостійно приготувати чудовий і вишуканий десерт.
Хоч винахідниками цієї солодкої насолоди є народ Італії, при бажанні ви зможете легко впоратися з цим завданням. Панакота, класичний рецепт який я хочу вам запропонувати, дуже схожа на звичайний вершковий крем, але по консистенції нагадує пудинг. У невелику глибоку мисочку або піалу налийте невелику кількість води і засипте один пакет желатину, перемішайте ложкою і залиште розчинятися.
У сотейник залийте густі вершки і засипте цукор. Перемішайте вінчиком, щоб цукор розчинився в вершках, і помістіть сотейник на плиту. Знову за допомогою вінчика добре розмішайте і киньте в сотейник кілька смужок лимонної цедри, знову перемішайте і доведіть суміш до кипіння.
Як тільки вершки з цукром почнуть закипати, сотейник з плити видаліть. Тепер киньте в нього маленьку щіпку солі і додайте краплю ванільного екстракту, розмішайте.
Після цього перекладіть туди набряклий желатин і добре вінчиком змішуйте, поки вся суміш добре перемішається і не буде грудочок желатину. Потім долийте в сотейник сколотини і додайте лимонний сік. Перемішайте все вінчиком і процідіть через сито.
Ось, в принципі, суміш панакоти готова, залишилося буквально пара нюансів до повної готовності ніжного і вишуканого десерту. Приготуйте десертні розетки або невеликі креманки. Розлийте кондитерську масу в підготовлений посуд і накрийте кожну з них харчовою плівкою.
Помістіть нашу страву в холодильник для повного застигання, це може зайняти від 40 хвилин до декількох годин. Після цього дістаньте і зніміть харчову плівку. Зверху в розетку викладіть пару ягід малини і прикрасьте листочками м'яти. Або ж ще один варіант. Переверніть акуратно на тарілку креманку з панакотою і зніміть її.
Готовий десерт, який буде триматися на тарілці красивою гіркою, прикрасьте ягодами з листком м'яти, а ще полийте медом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти