Укр
Рус
Панакота Десерти Італійська кухня

Панакота без сахара

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1937 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Панакота без сахара - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Панакота - це дуже популярний десерт, який подають в дорогих ресторанах і кафе, у багатьох з них панакота вважається візитною карткою. Приємний вершковий смак в супроводі ягідного джему роблять панакоту особливим десертом. Приготувати це лакомство самостійно теж можна. Один з рецептів ми підготували для вас. Багато хто прагне стежити за своєю фігурою і дуже обережно ставляться до десертів, які часто бувають дуже калорійними. Панакота без цукру - ідеальний варіант для тих, хто боїться набрати зайві кілограми. Спробуйте приготувати таким способом цей чудовий десерт і насолодитеся сповна його неймовірним смаком без побоювань за свою фігуру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Панакота без сахара " (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи7.7 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Панакота без цукру в приготуванні не відрізняється нічим від будь-якої іншої панакоти, і вимагає таку ж мінімальну кількість часу і зусиль. В даному рецепті рекомендуємо приготувати смачну ароматну панакоту з використанням манго. Цей тропічний фрукт додасть фарб в такий десерт і додасть оригінальності в смаку. Отже, перш за все помістивши 4 листа желатину в холодну воду, щоб вони розбухали.

Крок - 1
02

Потім очистимо манго від шкірки, витягнемо кісточку і нарізаємо невеликими шматочками. Після цього помістимо м'якоть в чашу блендера і позбиваємо його в ніжне пюре. Також вже готове мангове пюре можна придбати в супермаркеті і використовувати його.

Крок - 2
03

Після того, як желатин вже досить постояв у воді (на це потрібно всього кілька хвилин), дістаємо його з води, віджимаємо руками, щоб позбутися від зайвої води, і викладаємо в окрему ємність, бажано скляну.

Крок - 3
04

Тепер його потрібно розтопити. Для цього можна скористатися мікрохвильовкою або ж поставити на водяну баню. Коли желатин повністю розтане і стане рідким, додамо його в мангове пюре і ретельно перемішаємо. Після цього розливаємо його по формах.

Крок - 4
05

Для більш красивої подачі панакоти бажано використовувати скляні стаканчики будь-якої форми. Отже, рекомендуємо взяти звичайну металеву форму для випічки кексів, щоб простіше було зафіксувати стаканчики. В осередку поставимо формочки для десерту, трохи нахиливши їх. Тепер акуратно розливаємо манго по стаканчиках і відправляємо в холодильник застигати.

Крок - 5
06

Самі тим часом займемося приготуванням суміші для панакоти. Спочатку знову помістимо інші листи желатину в воду і потім повторимо процедуру.

Крок - 6
07

Далі в глибоку ємність викладаємо грецький йогурт і наливаємо молоко. Потім кидаємо дрібку солі і ванілін, а потім додаємо інгредієнт, який і замінить цукор. Це стевія - унікальний продукт, який має нуль калорій на відміну від інших видів цукрозамінників.

Крок - 7
08

Отже, тепер всі ці інгредієнти перемішуємо спочатку вінчиком до отримання однорідності. Після цього вливаємо рідкий желатин і знову гарненько збиваємо вінчиком. Потім залишимо на кілька хвилин цю суміш, щоб вона трішки загусла, а після дістаємо з холодильника стаканчики з манговим пюре, яке вже має відмінно схопитися.

Крок - 8
09

Тепер ставимо стаканчики прямо і наливаємо в них нашу ароматну молочну масу. Таким чином у нас виходить дуже гарний і оригінальний десерт наполовину білий, наполовину яскравого оранжевого кольору. Поставимо стаканчики в холодильник ще на годинку, щоб застигли, а потім пригощаємо цієї смакотою гостей.

Крок - 9
10

Панакота без цукру виходить такою ж ніжною, ароматною і ошатною з дуже приємним вершковим смаком, який ще яскравіше виглядає в супроводі манго. Такий вишуканий десерт дуже високо цінується, а ви ці ласощі зможете легко приготувати у себе вдома.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чанахи в каструлі - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи в каструлі 65 4 3 з 5 - детальніше -
Манти солодкі - покроковий рецепт, фото 1 Манти солодкі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Сирна начинка для млинців - покроковий рецепт, фото 1 Сирна начинка для млинців 25 1 2 з 5 - детальніше -