Пампушки традиційно подаються з червоним борщем. В Україні вони приправляються вологим часником. Це простий рецепт, зробіть губку в перший день, використовуючи половину борошна, дріжджів і цукру, і зберігайте її в холодильнику. На наступний день змішайте борошно, що залишилося, зробіть одну ферментацію і випікайте пампушки з часником в розігрітій духовці.
Для початку приготуйте тісто для приготування майбутньої випічки. Спочатку зробіть губку, розчинивши сухі дріжджі і цукор у теплій воді (переконайтеся, що це тепла вода, а не гаряча).
Засипте в глибоку миску частину просіяного борошна, залийте його раніше підготовленою дріжджовою сумішшю і ретельно перемішайте з допомогою кухонного вінчика, до об'єднання інгредієнтів. Накрийте миску з утвореною масою клейкою плівкою або кухонним рушником, і залиште на ніч у холодильнику.
На наступний ранок додайте до піднятої маси решту борошна і трохи дрібної морської солі. Замісіть на добре посипаній борошном робочій поверхні (столі) викладене з миски тісто, поки воно не стане гладким і легко відійде від ваших рук.
Розділіть тісто на однакові шматочки приблизно по 75 г кожен і сформуйте, трохи змоченими руками в круглі булочки. Покладіть їх поруч в змащену маслом круглу форму для смаження або в будь-яку форму для випічки невеликого розміру, накрийте кришкою і дайте їм постояти при кімнатній температурі, поки вони не подвояться в обсязі. Вони піднімуться так само, як гарячі булочки при випіканні.
Тепер в невеликій мисці збийте за допомогою вінчика курячі яйця, до однорідної рідкої маси. Розігрійте духовку до 200 градусів. Коли пампушки будуть виглядати пухкими і піднялися, щедро змастіть їх збитим яйцем для глазурування і запікайте в духовці протягом 20-25 хвилин або поки вони не утворять блискучу золоту скоринку.
Вийміть їх і полийте часниковим маслом. Щоб приготувати масло для намазування майбутньої випічки, просто додайте заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник і попередньо вимиту і дрібно нашатковану кинзу в оливкову чи рослинну олію з невеликою дрібкою морської солі і дайте йому настоятися.
Випадкові рецепти