Укр
Рус
Булочки Випічка Українська кухня

Пампушка з часником

( 4.6667 4 515 15 оцінок)

2970 - переглядів
45 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Пампушка з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пампушки традиційно подаються з червоним борщем. В Україні вони приправляються вологим часником. Це простий рецепт, зробіть губку в перший день, використовуючи половину борошна, дріжджів і цукру, і зберігайте її в холодильнику. На наступний день змішайте борошно, що залишилося, зробіть одну ферментацію і випікайте пампушки з часником в розігрітій духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пампушка з часником" (на 100 грам)

  • Білки6.1 гр.
  • Жири9.2 гр.
  • Вуглеводи40.8 гр.
  • Калорії273 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуйте тісто для приготування майбутньої випічки. Спочатку зробіть губку, розчинивши сухі дріжджі і цукор у теплій воді (переконайтеся, що це тепла вода, а не гаряча).

Крок - 1
02

Засипте в глибоку миску частину просіяного борошна, залийте його раніше підготовленою дріжджовою сумішшю і ретельно перемішайте з допомогою кухонного вінчика, до об'єднання інгредієнтів. Накрийте миску з утвореною масою клейкою плівкою або кухонним рушником, і залиште на ніч у холодильнику.

Крок - 2
03

На наступний ранок додайте до піднятої маси решту борошна і трохи дрібної морської солі. Замісіть на добре посипаній борошном робочій поверхні (столі) викладене з миски тісто, поки воно не стане гладким і легко відійде від ваших рук.

Крок - 3
04

Розділіть тісто на однакові шматочки приблизно по 75 г кожен і сформуйте, трохи змоченими руками в круглі булочки. Покладіть їх поруч в змащену маслом круглу форму для смаження або в будь-яку форму для випічки невеликого розміру, накрийте кришкою і дайте їм постояти при кімнатній температурі, поки вони не подвояться в обсязі. Вони піднімуться так само, як гарячі булочки при випіканні.

Крок - 4
05

Тепер в невеликій мисці збийте за допомогою вінчика курячі яйця, до однорідної рідкої маси. Розігрійте духовку до 200 градусів. Коли пампушки будуть виглядати пухкими і піднялися, щедро змастіть їх збитим яйцем для глазурування і запікайте в духовці протягом 20-25 хвилин або поки вони не утворять блискучу золоту скоринку.

Крок - 5
06

Вийміть їх і полийте часниковим маслом. Щоб приготувати масло для намазування майбутньої випічки, просто додайте заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник і попередньо вимиту і дрібно нашатковану кинзу в оливкову чи рослинну олію з невеликою дрібкою морської солі і дайте йому настоятися.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Щука фарширована - покроковий рецепт, фото 1 Щука фарширована 90 6 4 з 5 - детальніше -
Сметанний соус - покроковий рецепт, фото 1 Сметанний соус 15 1 2 з 5 - детальніше -
М’ясо тушковане з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо тушковане з чорносливом 70 3 3 з 5 - детальніше -
Кабачки тушковані - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки тушковані 40 3 3 з 5 - детальніше -