Незамінним десертом свят є пахлава. Якщо вам набридла класична пахлава і ви хочете приготувати трохи іншу, спробуйте нашу інжирна випічку.
Засипте цукор, налийте молоко і воду в глибоку каструлю, відправте ємність на плиту і перемішуйте вміст до кипіння.
В іншу велику каструлю поріжте на досить великі скибочки інжир. Залийте, повністю покривши інжир, гаряче молоко і засипте цукор. Готуйте вміст до тих пір, поки молоко практично повністю вбереться. Після приготування можна додати в масу, що утворилася родзинки для пом'якшення.
Засипте в чашу блендера або кавомолки волоські горіхи і на високій швидкості збийте їх, до утворення порошку. Змішайте раніше приготований інжир і утворившийся порошок з волоських горіхів. Можна і інжирову суміш перемолоти до більш дрібного стану і тоді змішати з волоськими горіхами.
Для тіста залийте в окрему миску молоко, додайте рослинне або оливкове масло, курячі яйця, оцет, залийте лимонний сік і засипте сіль. Ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Замісіть тісто, повільно додаючи в миску борошно і розпушувач. Розріжте підготовлене тісто на однакові шматки, а потім кожен з допомогою качалки розкачайте в тонкий корж на присипаному борошном столі.
Загорніть лист тіста в качалку і витягніть його акуратно ковбаскою. Дайте тісту трохи почекати, поки воно висохне і застигне.
Тепер розгорніть раніше підготовлену ковбаску з тіста і заповніть утворений лист кульками (з відстанню один від одного) з суміші інжиру і горіхів.
Стисніть тісто навколо кожної кульки, потім поріжте їх і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Промажте заздалегідь розтопленим вершковим маслом кожен шматочок майбутньої пахлави, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте, до появи золотистого відтінку.
Тепер викладіть готову пахлаву в глибоке блюдо, залийте раніше підготовленою молочною сумішшю і залиште на час (можна в холодильнику) для застигання. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти