Укр
Рус
Пахлава Десерти Східна кухня

Пахлава

( 4.7778 4 518 18 оцінок)

4065 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Пахлава - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Незамінним десертом свят є пахлава. Якщо вам набридла класична пахлава і ви хочете приготувати трохи іншу, спробуйте нашу інжирна випічку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи31.6 гр.
  • Калорії245 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Засипте цукор, налийте молоко і воду в глибоку каструлю, відправте ємність на плиту і перемішуйте вміст до кипіння.

Крок - 1
02

В іншу велику каструлю поріжте на досить великі скибочки інжир. Залийте, повністю покривши інжир, гаряче молоко і засипте цукор. Готуйте вміст до тих пір, поки молоко практично повністю вбереться. Після приготування можна додати в масу, що утворилася родзинки для пом'якшення.

Крок - 2
03

Засипте в чашу блендера або кавомолки волоські горіхи і на високій швидкості збийте їх, до утворення порошку. Змішайте раніше приготований інжир і утворившийся порошок з волоських горіхів. Можна і інжирову суміш перемолоти до більш дрібного стану і тоді змішати з волоськими горіхами.

Крок - 3
04

Для тіста залийте в окрему миску молоко, додайте рослинне або оливкове масло, курячі яйця, оцет, залийте лимонний сік і засипте сіль. Ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 4
05

Замісіть тісто, повільно додаючи в миску борошно і розпушувач. Розріжте підготовлене тісто на однакові шматки, а потім кожен з допомогою качалки розкачайте в тонкий корж на присипаному борошном столі.

Крок - 5
06

Загорніть лист тіста в качалку і витягніть його акуратно ковбаскою. Дайте тісту трохи почекати, поки воно висохне і застигне.

Крок - 6
07

Тепер розгорніть раніше підготовлену ковбаску з тіста і заповніть утворений лист кульками (з відстанню один від одного) з суміші інжиру і горіхів.

Крок - 7
08

Стисніть тісто навколо кожної кульки, потім поріжте їх і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Промажте заздалегідь розтопленим вершковим маслом кожен шматочок майбутньої пахлави, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте, до появи золотистого відтінку.

Крок - 8
09

Тепер викладіть готову пахлаву в глибоке блюдо, залийте раніше підготовленою молочною сумішшю і залиште на час (можна в холодильнику) для застигання. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пшоняна каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша з м’ясом 30 2 2 з 5 - детальніше -
Пюре з селери з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з селери з морквою 40 4 2 з 5 - детальніше -
Закуска з нуту - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з нуту 40 3 3 з 5 - детальніше -