Укр
Рус
Пахлава Десерти Турецька кухня

Пахлава з волоськими горіхами

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

3592 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пахлава з волоськими горіхами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Яскравим представником східних солодощів вважається пахлава. Ці ласощі настільки смачні і ароматні, що навіть самий примхливий ласун не встоїть перед такою спокусою. Пахлава є ніжною випічкою з листкового тіста з горіховою начинкою та смачним медовим поливанням. Для приготування пахлави використовують найрізноманітніші види горіхів, а багато кондитерів вважають, що найкраще для цього десерту брати горіхове асорті. Ми пропонуємо вам простий рецепт пахлави з волоськими горіхами. Така солодкість виходить дуже ароматною і апетитною, а волоські горіхи надають їй особливого шарму.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава з волоськими горіхами" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири38.4 гр.
  • Вуглеводи36.4 гр.
  • Калорії526 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головною складністю є приготування листкового тіста, адже це досить трудомісткий процес. Але на щастя, сьогодні можна легко придбати вже готове тісто в будь-якому супермаркеті. Це значно спрощує процес приготування пахлави і заощаджує дорогоцінний час. Отже, рекомендуємо придбати тісто філо. Листи дуже м'які і тонкі, тому пахлава вийде неймовірно ніжною. Оскільки тісто вже готове, залишається виконати не так вже й багато завдань, щоб отримати смачну східну солодкість.

Крок - 1
02

Для початку приготуємо сироп для поливання. Для цього в сотейник наливаємо склянку води і засипаємо склянку цукру. Після цього додаємо мед, бажано, щоб він був рідким. Тепер ставимо сотейник на вогонь і розмішуємо вміст, щоб цукор не пригораВ.

Крок - 2
03

Потім розрізаємо навпіл лимон і видавлюємо пару столових ложок лимонного соку. Продовжуємо готувати наш сироп, постійно помішуючи. Доводимо його до кипіння, залишаємо ще на півхвилини, а потім знімаємо сотейник з вогню. Ароматне цукрово-медове поливання для пахлави готове.

Крок - 3
04

Тепер підготуємо волоські горіхи. Для пахлави їх потрібно подрібнити. Помістимо в чашу комбайна або блендера і позабиваємо на дрібні шматочки, ступінь помелу визначайте самі, як вам більше подобається.

Крок - 4
05

Подрібнені горіхи перекладаємо в окрему ємність, додаємо ложку меленої кориці і перемішуємо їх разом. Поєднання яблука з волоськими горіхами - відмінний варіант, адже посипання для пахлави буде набагато духмяніше і мати дуже оригінальний присмак.

Крок - 5
06

Тепер залишається тільки розтопити вершкове масло і можна приступати до формування самої пахлави. Для цього беремо форму для запікання або деко з високими стінками. Дно його гарненько змащуємо вершковим маслом за допомогою пензлика, а потім викладаємо перший лист тіста філо. Його теж потрібно дуже добре змастити маслом.

Крок - 6
07

Після цього посипаємо цей шар горіхами і знову накриваємо листом тіста. Повторюємо процедуру, поки не використаємо все тісто і все посипання. Можна викладати по кілька шарів тіста, перш ніж посипати горіхами, але все одно кожен лист потрібно змащувати вершковим маслом.

Крок - 7
08

Отже, верхній шар тіста також рясно покриваємо маслом. Тепер ріжемо пахлаву на порційні шматочки у вигляді ромбів і відправляємо деко в духовку запікатися приблизно на 20-25 хвилин.

Крок - 8
09

Потім виймаємо пахлаву з духовки і поливаємо смачним сиропом, який вже трохи загус за цей час. Сиропу не шкодуємо і поливаємо десерт гарненько, щоб він як слід просочився.

Крок - 9
10

Після цього залишаємо солодкість на кілька годин дійти до готовності, після чого запрошуємо всіх покуштувати найсмачніші ласощі. Пахлава з волоськими горіхами, приготована за цим простим рецептом, виходить дуже ніжною, ароматною і по-справжньому смачною. Таке лакомство не залишить байдужим нікого з членів вашої родини, а також гостей, яких не гріх покликати на чаювання з таким-то частуванням.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Домашні млинці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -
Класичний японський рис - покроковий рецепт, фото 1 Класичний японський рис 35 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з полуниці з руколою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з полуниці з руколою 40 3 2 з 5 - детальніше -