Яскравим представником східних солодощів вважається пахлава. Ці ласощі настільки смачні і ароматні, що навіть самий примхливий ласун не встоїть перед такою спокусою. Пахлава є ніжною випічкою з листкового тіста з горіховою начинкою та смачним медовим поливанням. Для приготування пахлави використовують найрізноманітніші види горіхів, а багато кондитерів вважають, що найкраще для цього десерту брати горіхове асорті. Ми пропонуємо вам простий рецепт пахлави з волоськими горіхами. Така солодкість виходить дуже ароматною і апетитною, а волоські горіхи надають їй особливого шарму.
Головною складністю є приготування листкового тіста, адже це досить трудомісткий процес. Але на щастя, сьогодні можна легко придбати вже готове тісто в будь-якому супермаркеті. Це значно спрощує процес приготування пахлави і заощаджує дорогоцінний час. Отже, рекомендуємо придбати тісто філо. Листи дуже м'які і тонкі, тому пахлава вийде неймовірно ніжною. Оскільки тісто вже готове, залишається виконати не так вже й багато завдань, щоб отримати смачну східну солодкість.
Для початку приготуємо сироп для поливання. Для цього в сотейник наливаємо склянку води і засипаємо склянку цукру. Після цього додаємо мед, бажано, щоб він був рідким. Тепер ставимо сотейник на вогонь і розмішуємо вміст, щоб цукор не пригораВ.
Потім розрізаємо навпіл лимон і видавлюємо пару столових ложок лимонного соку. Продовжуємо готувати наш сироп, постійно помішуючи. Доводимо його до кипіння, залишаємо ще на півхвилини, а потім знімаємо сотейник з вогню. Ароматне цукрово-медове поливання для пахлави готове.
Тепер підготуємо волоські горіхи. Для пахлави їх потрібно подрібнити. Помістимо в чашу комбайна або блендера і позабиваємо на дрібні шматочки, ступінь помелу визначайте самі, як вам більше подобається.
Подрібнені горіхи перекладаємо в окрему ємність, додаємо ложку меленої кориці і перемішуємо їх разом. Поєднання яблука з волоськими горіхами - відмінний варіант, адже посипання для пахлави буде набагато духмяніше і мати дуже оригінальний присмак.
Тепер залишається тільки розтопити вершкове масло і можна приступати до формування самої пахлави. Для цього беремо форму для запікання або деко з високими стінками. Дно його гарненько змащуємо вершковим маслом за допомогою пензлика, а потім викладаємо перший лист тіста філо. Його теж потрібно дуже добре змастити маслом.
Після цього посипаємо цей шар горіхами і знову накриваємо листом тіста. Повторюємо процедуру, поки не використаємо все тісто і все посипання. Можна викладати по кілька шарів тіста, перш ніж посипати горіхами, але все одно кожен лист потрібно змащувати вершковим маслом.
Отже, верхній шар тіста також рясно покриваємо маслом. Тепер ріжемо пахлаву на порційні шматочки у вигляді ромбів і відправляємо деко в духовку запікатися приблизно на 20-25 хвилин.
Потім виймаємо пахлаву з духовки і поливаємо смачним сиропом, який вже трохи загус за цей час. Сиропу не шкодуємо і поливаємо десерт гарненько, щоб він як слід просочився.
Після цього залишаємо солодкість на кілька годин дійти до готовності, після чого запрошуємо всіх покуштувати найсмачніші ласощі. Пахлава з волоськими горіхами, приготована за цим простим рецептом, виходить дуже ніжною, ароматною і по-справжньому смачною. Таке лакомство не залишить байдужим нікого з членів вашої родини, а також гостей, яких не гріх покликати на чаювання з таким-то частуванням.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти