Укр
Рус
Пахлава Десерти Турецька кухня

Пахлава з тістом філо

( 5.0000 5 517 17 оцінок)

2452 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пахлава з тістом філо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось знайдіть таку господиню, якій не хотілося б здивувати кохану родину смачним десертом, але це не зовсім просто, потрібно як мінімум, постаратися підібрати рецепт да і продуктами запастися. Не пробували готувати пахлаву? Знаєте, це тягуче, солодке і хрустке лакомство, так популярне в арабській кухні, готується в загальному то нескладно, да, порівняно і недорого. Ми вам запропонуємо рецепт, за яким ви зможете без особливих зусиль приготувати в домашніх умовах цей чудовий східний десерт - пахлава з тістом філо. Спробуйте, таке чудо-лакомство просто таюче в роті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава з тістом філо" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири41.1 гр.
  • Вуглеводи32.3 гр.
  • Калорії531 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть всі горіхи від шкаралупи, використовуючи орехокол або інші приналежності. Якщо горіхи погано просушені, їх можна швидко підсушити, поставивши на пару хвилин в мікрохвильовку. Висипати очищені волоські горіхи і фісташки в чашу блендера або кухонного комбайна.

Крок - 1
02

Додайте до горіхів мелену корицю. Встановіть чашу, закрийте її кришкою і подрібніть горіхи. Але не дуже дрібно, в них повинні бути присутніми видимі крупинки.

Крок - 2
03

Якщо у вас тісто філо заморожене, необхідно розморозити його при кімнатній температурі. Розгорніть упаковку, щоб листи тіста лежали рівно. Накрийте тісто рушником, щоб воно не обвітрювалося і не підсихало.

Крок - 3
04

Для випікання пахлави вам знадобитися форма діаметром приблизно 22 сантиметри. Нанесіть на її дно і бортики силіконовим пензликом розтоплене вершкове масло. Покладіть на змащене дно один шар тіста, потім ще один шар тіста філо і побризкайте його невеликою кількістю масла. Зверху покладіть ще два шари тіста і також змастіть його розтопленим маслом. Накрийте сухим пластом.

Крок - 4
05

Тепер на тісто висипте частину подрібнених горіхів. Накрийте горіхи листом тіста і побризкайте розтопленим вершковим маслом. Накрийте ще одним і повторіть масло. Потім висипте ще частину горіхів, рівномірно розподіливши їх по поверхні тіста.

Крок - 5
06

Знову накрийте горіхи, шаром тіста, змастивши його олією. Потім ще одним шаром. Висипати залишившися подрібнені горіхи, розрівняйте їх. Накрийте горіхи двома шарами тіста і змастіть його розтопленим маслом. Повторіть процедуру з рештою тіста, змащуючи його через два шари.

Крок - 6
07

Верхній, останній шар тіста рясно полийте олією. Потім закрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник на 10-15 хвилин, щоб трохи застигло тісто з начинкою перед нарізкою. Охолоджене тісто розріжте гострим ножем на ромби, глибоко опускаючи ніж.

Крок - 7
08

Тепер можна відправляти форму з майбутньою пахлавою в розігріту духовку до 175 градусів. Випікайте близько 1 години. Тим часом приготуйте сироп. У невелику каструлю, бажано з товстим дном висипте цукор і додайте до нього гвоздику.

Крок - 8
09

Потім покладіть мед і залийте все водою. Поставте ємність на повільний вогонь і доведіть суміш до кипіння, постійно перемішуючи. Як тільки закипіла рідина, вимкніть вогонь і додайте ванільний екстракт і перемішайте сироп (за бажанням ви можете також додати трохи апельсинового екстракту або цедри).

Крок - 9
10

Через годину вийміть з духовки рум'яну пахлаву, дайте їй охолонути 5 хвилин. Потім полийте пахлаву сиропом. Дайте постояти деякий час, щоб сироп вбрався. Готову пахлаву з тістом філо перед подачею можете посипати дрібно натертими фісташками або іншими горіхами. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яєчня з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з сиром 30 2 2 з 5 - детальніше -
Нутелла з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла з молоком 50 2 2 з 5 - детальніше -
Класичний рецепт хліба - покроковий рецепт, фото 1 Класичний рецепт хліба 70 1 2 з 5 - детальніше -