Ось знайдіть таку господиню, якій не хотілося б здивувати кохану родину смачним десертом, але це не зовсім просто, потрібно як мінімум, постаратися підібрати рецепт да і продуктами запастися. Не пробували готувати пахлаву? Знаєте, це тягуче, солодке і хрустке лакомство, так популярне в арабській кухні, готується в загальному то нескладно, да, порівняно і недорого. Ми вам запропонуємо рецепт, за яким ви зможете без особливих зусиль приготувати в домашніх умовах цей чудовий східний десерт - пахлава з тістом філо. Спробуйте, таке чудо-лакомство просто таюче в роті.
Очистіть всі горіхи від шкаралупи, використовуючи орехокол або інші приналежності. Якщо горіхи погано просушені, їх можна швидко підсушити, поставивши на пару хвилин в мікрохвильовку. Висипати очищені волоські горіхи і фісташки в чашу блендера або кухонного комбайна.
Додайте до горіхів мелену корицю. Встановіть чашу, закрийте її кришкою і подрібніть горіхи. Але не дуже дрібно, в них повинні бути присутніми видимі крупинки.
Якщо у вас тісто філо заморожене, необхідно розморозити його при кімнатній температурі. Розгорніть упаковку, щоб листи тіста лежали рівно. Накрийте тісто рушником, щоб воно не обвітрювалося і не підсихало.
Для випікання пахлави вам знадобитися форма діаметром приблизно 22 сантиметри. Нанесіть на її дно і бортики силіконовим пензликом розтоплене вершкове масло. Покладіть на змащене дно один шар тіста, потім ще один шар тіста філо і побризкайте його невеликою кількістю масла. Зверху покладіть ще два шари тіста і також змастіть його розтопленим маслом. Накрийте сухим пластом.
Тепер на тісто висипте частину подрібнених горіхів. Накрийте горіхи листом тіста і побризкайте розтопленим вершковим маслом. Накрийте ще одним і повторіть масло. Потім висипте ще частину горіхів, рівномірно розподіливши їх по поверхні тіста.
Знову накрийте горіхи, шаром тіста, змастивши його олією. Потім ще одним шаром. Висипати залишившися подрібнені горіхи, розрівняйте їх. Накрийте горіхи двома шарами тіста і змастіть його розтопленим маслом. Повторіть процедуру з рештою тіста, змащуючи його через два шари.
Верхній, останній шар тіста рясно полийте олією. Потім закрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник на 10-15 хвилин, щоб трохи застигло тісто з начинкою перед нарізкою. Охолоджене тісто розріжте гострим ножем на ромби, глибоко опускаючи ніж.
Тепер можна відправляти форму з майбутньою пахлавою в розігріту духовку до 175 градусів. Випікайте близько 1 години. Тим часом приготуйте сироп. У невелику каструлю, бажано з товстим дном висипте цукор і додайте до нього гвоздику.
Потім покладіть мед і залийте все водою. Поставте ємність на повільний вогонь і доведіть суміш до кипіння, постійно перемішуючи. Як тільки закипіла рідина, вимкніть вогонь і додайте ванільний екстракт і перемішайте сироп (за бажанням ви можете також додати трохи апельсинового екстракту або цедри).
Через годину вийміть з духовки рум'яну пахлаву, дайте їй охолонути 5 хвилин. Потім полийте пахлаву сиропом. Дайте постояти деякий час, щоб сироп вбрався. Готову пахлаву з тістом філо перед подачею можете посипати дрібно натертими фісташками або іншими горіхами. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти