Одним з найулюбленіших усіма десертів східної кухні є звичайно ж пахлава. Ці ласощі дуже давно завоювали свою популярність по всьому світу і продовжують утримувати свої міцні позиції на протязі багатьох років. Пахлава - улюблений дітьми і дорослими кондитерський виріб, яке має дуже яскравий, насичений горіхово-медовий смак і такий же неймовірний аромат. Процес приготування такої солодощі досить трудомісткий і багатьох просто лякає. Але ми пропонуємо простий і досить швидкий спосіб створення цього смачного десерту і ділимося з вами рецептом приготування пахлави з листкового тіста.
Почнемо з того, що приготуємо горіхи. Звичайно ж набагато смачніше виходить пахлава, якщо використовувати кілька видів горіхів, а не один. В даному рецепті пропонуємо вам приготувати горіхове асорті з фісташок, волоських горіхів, фундука, мигдалю, арахісу. Таке асорті продається в будь-якому супермаркеті вже в готовому вигляді або ж ви можете придбати окремо горіхи. Отже, горіхи подрібнюємо ножем або за допомогою кухонного комбайна. Але не потрібно дуже дрібно їх перебивати, адже в пахлаві вони повинні дуже добре відчуватися.
Отже, подрібнені горіхи поміщаємо в окрему миску, додаємо мелену корицю і перемішуємо все разом. Горіхове посипання для пахлави готове. Після цього в сотейник кидаємо вершкове масло і ставимо його на вогонь. Розтоплене масло знімаємо з вогню і приступаємо до формування нашої пахлави.
Для цього беремо листкове тісто, є різні види листкового тіста, вибирайте відповідний для вас варіант. В даному рецепті ми зупинили свій вибір на тісті філо. У нього тонкі листки, з яких пахлава виходить просто неймовірною. Отже, форму для випікання (скляну або металеву) змащуємо вершковим маслом. Після цього викладаємо перший лист філо, який гарненько змащуємо вершковим маслом за допомогою пензлика.
Потім посипаємо горіхи і зверху викладаємо наступний лист тіста. Повторюємо процедуру, поки не використовуємо все тісто і всі горіхи. Верхній лист теж змащуємо маслом, після чого акуратно розрізаємо майбутню пахлаву на порційні шматочки. Після цього відправляємо форму або деко з пахлавой в розігріту духовку хвилин на 30-40.
Тепер приготуємо смачний сироп. Для цього в сотейник висипаємо цукор і наливаємо склянку води. Після цього ставимо його на вогонь і постійно помішуючи, щоб не підгорав цукор, доводимо вміст до кипіння. Потім натираємо цедру лимона і додаємо її в сотейник, також наливаємо рідкий мед і додаємо чайну ложку ванільного екстракту.
Тепер все знову перемішуємо і продовжуємо готувати ще кілька хвилин. У нас виходить красивий цукровий сироп ніжного бурштинового відтінку. Знімаємо сотейник з вогню, поливання для пахлави готове.
З духовки дістаємо вже спечену пахлаву і поливаємо її смачним, ароматним медовим сиропом, після чого залишаємо наш десерт настоятися, щоб він добре просочився поливанням.
Через годину-другу пахлава з листкового тіста буде готова до вживання. На такі ласощі можна сміливо кликати гостей на чай, вони обов'язково оцінять ваші старання і будуть у захваті від такої смакоти. Адже дійсно пахлава з листкового тіста - це дуже смачно, а дивлячись на цей рецепт, можна впевнено стверджувати, що це ще й дуже просто.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти