Укр
Рус
Пахлава Десерти Турецька кухня

Пахлава з листкового тіста

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1817 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пахлава з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Одним з найулюбленіших усіма десертів східної кухні є звичайно ж пахлава. Ці ласощі дуже давно завоювали свою популярність по всьому світу і продовжують утримувати свої міцні позиції на протязі багатьох років. Пахлава - улюблений дітьми і дорослими кондитерський виріб, яке має дуже яскравий, насичений горіхово-медовий смак і такий же неймовірний аромат. Процес приготування такої солодощі досить трудомісткий і багатьох просто лякає. Але ми пропонуємо простий і досить швидкий спосіб створення цього смачного десерту і ділимося з вами рецептом приготування пахлави з листкового тіста.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава з листкового тіста" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири24.9 гр.
  • Вуглеводи42.8 гр.
  • Калорії421 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почнемо з того, що приготуємо горіхи. Звичайно ж набагато смачніше виходить пахлава, якщо використовувати кілька видів горіхів, а не один. В даному рецепті пропонуємо вам приготувати горіхове асорті з фісташок, волоських горіхів, фундука, мигдалю, арахісу. Таке асорті продається в будь-якому супермаркеті вже в готовому вигляді або ж ви можете придбати окремо горіхи. Отже, горіхи подрібнюємо ножем або за допомогою кухонного комбайна. Але не потрібно дуже дрібно їх перебивати, адже в пахлаві вони повинні дуже добре відчуватися.

Крок - 1
02

Отже, подрібнені горіхи поміщаємо в окрему миску, додаємо мелену корицю і перемішуємо все разом. Горіхове посипання для пахлави готове. Після цього в сотейник кидаємо вершкове масло і ставимо його на вогонь. Розтоплене масло знімаємо з вогню і приступаємо до формування нашої пахлави.

Крок - 2
03

Для цього беремо листкове тісто, є різні види листкового тіста, вибирайте відповідний для вас варіант. В даному рецепті ми зупинили свій вибір на тісті філо. У нього тонкі листки, з яких пахлава виходить просто неймовірною. Отже, форму для випікання (скляну або металеву) змащуємо вершковим маслом. Після цього викладаємо перший лист філо, який гарненько змащуємо вершковим маслом за допомогою пензлика.

Крок - 3
04

Потім посипаємо горіхи і зверху викладаємо наступний лист тіста. Повторюємо процедуру, поки не використовуємо все тісто і всі горіхи. Верхній лист теж змащуємо маслом, після чого акуратно розрізаємо майбутню пахлаву на порційні шматочки. Після цього відправляємо форму або деко з пахлавой в розігріту духовку хвилин на 30-40.

Крок - 4
05

Тепер приготуємо смачний сироп. Для цього в сотейник висипаємо цукор і наливаємо склянку води. Після цього ставимо його на вогонь і постійно помішуючи, щоб не підгорав цукор, доводимо вміст до кипіння. Потім натираємо цедру лимона і додаємо її в сотейник, також наливаємо рідкий мед і додаємо чайну ложку ванільного екстракту.

Крок - 5
06

Тепер все знову перемішуємо і продовжуємо готувати ще кілька хвилин. У нас виходить красивий цукровий сироп ніжного бурштинового відтінку. Знімаємо сотейник з вогню, поливання для пахлави готове.

Крок - 6
07

З духовки дістаємо вже спечену пахлаву і поливаємо її смачним, ароматним медовим сиропом, після чого залишаємо наш десерт настоятися, щоб він добре просочився поливанням.

Крок - 7
08

Через годину-другу пахлава з листкового тіста буде готова до вживання. На такі ласощі можна сміливо кликати гостей на чай, вони обов'язково оцінять ваші старання і будуть у захваті від такої смакоти. Адже дійсно пахлава з листкового тіста - це дуже смачно, а дивлячись на цей рецепт, можна впевнено стверджувати, що це ще й дуже просто.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тістечко бісквітне - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко бісквітне 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сирники класичні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники класичні 40 1 3 з 5 - детальніше -
Морозиво з молока і цукру - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво з молока і цукру 30 1 3 з 5 - детальніше -
Соковитий хек - покроковий рецепт, фото 1 Соковитий хек 40 3 3 з 5 - детальніше -