На батьківщині десерту, тобто, в Туреччині, це приголомшливе лакомство готується за всіма правилами, дотримуючись всіх принципів і процесів. Але смачну східну пахлаву при бажанні цілком можливо приготувати на своїй кухні власноруч. Є бажання порадувати себе і свою сім'ю чудовим смаком такого десерту, а часу не так багато, для вас є чудовий вихід - приготувати пахлаву з лаваша. Такий рецепт зможе виручити будь-яку господарку, заощадити час на підготовку, а головне, в результаті отримати на столі солодке, хрустке лакомство, яке обов'язково оцінять і діти і дорослі.
Очистіть волоські горіхи від шкаралупи і перетинок. Звичайно, можна полегшити собі роботу і купити вже очищені горіхи. Пересипnt їх в чашу блендера і подрібніть до дрібної крихти, але не перетираqnt в пудру, в пахлаві горіхи повинні відчуватися. Пересипте крихту в окрему широку миску, щоб вам пізніше було зручно її набирати.
Вершкове масло розріжте на шматочки. Перекладіть в сотейник. Поставте ємність на плиту і розтопіть масло на невеликому вогні. Якщо у вас є мікрохвильовка, це може прискорити процес.
Так як пахлава буде з прямокутних лавашей, вам знадобитися прямокутний лист. Покладіть в нього всі лаваші і відміряйте потрібний розмір, щоб вони не виходили за межі бортиків, якщо що, зріжте пару сантиметрів. Форму для випічки пахлави змастіть вже розтопленим вершковим маслом, використовуючи силіконовий пензлик.
Візьміть два аркуші тонких лавашей і покладіть їх на деко. Змастіть розтопленим маслом. Накрийте ще одним лавашем і також змочіть його рясно вершковим маслом, за допомогою силіконового пензлика.
Тепер посипте лаваш товстим шаром подрібнених горіхів по всій його поверхні. Накрийте горіхи знову лавашем, змастіть розтопленим маслом, не шкодуючи, чим більше масла, тим соковитіше пахлава.
Знову посипте крихтою волоських горіхів. Накрийте горіхи ще двома листами лаваша, кожен з яких змастіть рясно вершковим маслом.
Тепер розділіть дуже гострим ножем майбутню пахлаву поперек на однакові смужки. А потім на квадрати. Поставте деко в розігріту духовку до 170 градусів і випікайте 40-50 хвилин.
Тим часом приготуйте сироп. У невелику каструлю висипаючи цукор, додайте воду і лимонний сік. Поставте каструлю на плиту. На невеликому вогні доведіть інгредієнти до кипіння. Варіть близько 5-10 хвилин, щоб маса трохи загусла, потім зніміть з плити.
Через зазначений час, коли пахлава добре підрум'яниться, вийміть її з духовки. Залиште хвилин на 5. Потім залийте пахлаву теплим сиропом, дайте трохи постояти і можна пробувати пахлаву з лаваша приготовлену своїми руками. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти