Укр
Рус
Пахлава Десерти Турецька кухня

Пахлава з лаваша

( 4.7692 4 513 13 оцінок)

1704 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пахлава з лаваша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

На батьківщині десерту, тобто, в Туреччині, це приголомшливе лакомство готується за всіма правилами, дотримуючись всіх принципів і процесів. Але смачну східну пахлаву при бажанні цілком можливо приготувати на своїй кухні власноруч. Є бажання порадувати себе і свою сім'ю чудовим смаком такого десерту, а часу не так багато, для вас є чудовий вихід - приготувати пахлаву з лаваша. Такий рецепт зможе виручити будь-яку господарку, заощадити час на підготовку, а головне, в результаті отримати на столі солодке, хрустке лакомство, яке обов'язково оцінять і діти і дорослі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава з лаваша" (на 100 грам)

  • Білки6.1 гр.
  • Жири22.9 гр.
  • Вуглеводи36.7 гр.
  • Калорії379 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть волоські горіхи від шкаралупи і перетинок. Звичайно, можна полегшити собі роботу і купити вже очищені горіхи. Пересипnt їх в чашу блендера і подрібніть до дрібної крихти, але не перетираqnt в пудру, в пахлаві горіхи повинні відчуватися. Пересипте крихту в окрему широку миску, щоб вам пізніше було зручно її набирати.

Крок - 1
02

Вершкове масло розріжте на шматочки. Перекладіть в сотейник. Поставте ємність на плиту і розтопіть масло на невеликому вогні. Якщо у вас є мікрохвильовка, це може прискорити процес.

Крок - 2
03

Так як пахлава буде з прямокутних лавашей, вам знадобитися прямокутний лист. Покладіть в нього всі лаваші і відміряйте потрібний розмір, щоб вони не виходили за межі бортиків, якщо що, зріжте пару сантиметрів. Форму для випічки пахлави змастіть вже розтопленим вершковим маслом, використовуючи силіконовий пензлик.

Крок - 3
04

Візьміть два аркуші тонких лавашей і покладіть їх на деко. Змастіть розтопленим маслом. Накрийте ще одним лавашем і також змочіть його рясно вершковим маслом, за допомогою силіконового пензлика.

Крок - 4
05

Тепер посипте лаваш товстим шаром подрібнених горіхів по всій його поверхні. Накрийте горіхи знову лавашем, змастіть розтопленим маслом, не шкодуючи, чим більше масла, тим соковитіше пахлава.

Крок - 5
06

Знову посипте крихтою волоських горіхів. Накрийте горіхи ще двома листами лаваша, кожен з яких змастіть рясно вершковим маслом.

Крок - 6
07

Тепер розділіть дуже гострим ножем майбутню пахлаву поперек на однакові смужки. А потім на квадрати. Поставте деко в розігріту духовку до 170 градусів і випікайте 40-50 хвилин.

Крок - 7
08

Тим часом приготуйте сироп. У невелику каструлю висипаючи цукор, додайте воду і лимонний сік. Поставте каструлю на плиту. На невеликому вогні доведіть інгредієнти до кипіння. Варіть близько 5-10 хвилин, щоб маса трохи загусла, потім зніміть з плити.

Крок - 8
09

Через зазначений час, коли пахлава добре підрум'яниться, вийміть її з духовки. Залиште хвилин на 5. Потім залийте пахлаву теплим сиропом, дайте трохи постояти і можна пробувати пахлаву з лаваша приготовлену своїми руками. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Крем з вершків і цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Крем з вершків і цукрової пудри 30 1 2 з 5 - детальніше -
Гарячий шоколад з прянощами - покроковий рецепт, фото 1 Гарячий шоколад з прянощами 15 2 2 з 5 - детальніше -
Борщ "Традиційний" - покроковий рецепт, фото 1 Борщ "Традиційний" 50 5 2 з 5 - детальніше -
Голубці м’ясні - покроковий рецепт, фото 1 Голубці м’ясні 80 5 4 з 5 - детальніше -