Це вишукані лакомство прийшло до нас зі східної кухні. Вважається, що пахлава - це насолода для султана, що володіє неповторним смаком. Такий десерт готують у багатьох країнах, де є свій рецепт. Але все ж існують базові правила приготування, які залишаються незмінними для всіх. Класичний рецепт пахлави передбачає наявність тонкого тіста, багато горіхової начинки і смачну медову заливку. Пахлава - це дуже смачна і оригінальна солодкість, і багато хто думає, що приготувати її самостійно - це неможливе завдання. Але ми хочемо вас заспокоїти і пропонуємо випробувати класичний рецепт пахлави на своїй кухні.
Не обов'язково бути чарівником або проходити курси молодого кондитера, щоб приготувати пахлаву. Для цього є кілька секретів, які допоможуть вам у створенні цього чудового десерту. Для початку звернемо увагу, що нам знадобиться тонке тісто, щоб приготувати його, нам потрібно трохи повозитися. Але у нас є відмінне рішення - рекомендуємо придбати в будь-якому супермаркеті листи тіста філо. Вони ідеально підійдуть для пахлави.
Отже, почнемо захоплюючий процес приготування пахлави. Насамперед потрібно змолоти горіхи. В даному рецепті використовуємо фісташки та волоські горіхи. Їх помістимо в чашу блендера і позбиваємо в крихту.
Тепер займемося приготуванням смачного солодкого сиропу для поливання. Для цього в сотейник висипаємо цукор і наливаємо трохи води. Сюди ж додаємо мед, який повинен бути рідким і наливаємо рожеву воду. Це цікавий інгредієнт, який часто використовується, як ароматизатор для випічки.
Ставимо сотейник на вогонь, постійно помішуємо, щоб цукор не пригорав. Коли цукор повністю розчиниться, продовжуємо готувати сироп ще хвилин 5, а потім знімаємо з вогню.
Тепер переходимо до найцікавішого етапу. Викладаємо на стіл листи тіста філо. Зверху на них ставимо форму, в якій будемо готувати пахлаву. Бажано використовувати прямокутну скляну форму для запікання. Отже, тепер відрізаємо по периметру цієї ж форми тісто і починаємо формувати нашу пахлаву.
Для цього розтоплюємо вершкове масло. Потім пензликом змащуємо форму і викладаємо перший лист тіста. Його теж гарненько змащуємо маслом і накладаємо наступний лист. Повторюємо процедуру, виклавши, таким чином, листів 5-6.
Після цього посипаємо горіховою сумішшю, досить товстим шаром, і зверху знову накриваємо листом тіста, яке звісно перемащуємо маслом. Додамо, таким чином, ще парочку листів, а потім знову посипемо горіхами.
Повторюємо процедуру, поки не використаємо все тісто. Зверху повинно виявитися теж листів 5-6 тіста, змазаних вершковим маслом. Тепер розріжемо цей тортик на красиві ромбики і відправимо в розігріту до 175 градусів духовку запікатися, хвилин на 30-40.
Після закінчення часу дістаємо нашу красиву пахлаву і заливаємо її смачним медовим поливанням. Щоб пахлава повністю приготувалася, залишаємо її годин на 6 або краще на ніч при кімнатній температурі. За цей час вона відмінно просочиться сиропом, трохи підсушиться і перетвориться в незвичайне лакомство. Пахлава за класичним рецептом - це неймовірний десерт, який вимагає трохи зусиль, але в результаті на столі справжній кондитерський шедевр, який приведе в захват навіть найвимогливіших ласунів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти