Укр
Рус
Пахлава Десерти Українська кухня

Пахлава рецепт класичний

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

2144 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пахлава рецепт класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це вишукані лакомство прийшло до нас зі східної кухні. Вважається, що пахлава - це насолода для султана, що володіє неповторним смаком. Такий десерт готують у багатьох країнах, де є свій рецепт. Але все ж існують базові правила приготування, які залишаються незмінними для всіх. Класичний рецепт пахлави передбачає наявність тонкого тіста, багато горіхової начинки і смачну медову заливку. Пахлава - це дуже смачна і оригінальна солодкість, і багато хто думає, що приготувати її самостійно - це неможливе завдання. Але ми хочемо вас заспокоїти і пропонуємо випробувати класичний рецепт пахлави на своїй кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава рецепт класичний" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири39.4 гр.
  • Вуглеводи33.5 гр.
  • Калорії518 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Не обов'язково бути чарівником або проходити курси молодого кондитера, щоб приготувати пахлаву. Для цього є кілька секретів, які допоможуть вам у створенні цього чудового десерту. Для початку звернемо увагу, що нам знадобиться тонке тісто, щоб приготувати його, нам потрібно трохи повозитися. Але у нас є відмінне рішення - рекомендуємо придбати в будь-якому супермаркеті листи тіста філо. Вони ідеально підійдуть для пахлави.

Крок - 1
02

Отже, почнемо захоплюючий процес приготування пахлави. Насамперед потрібно змолоти горіхи. В даному рецепті використовуємо фісташки та волоські горіхи. Їх помістимо в чашу блендера і позбиваємо в крихту.

Крок - 2
03

Тепер займемося приготуванням смачного солодкого сиропу для поливання. Для цього в сотейник висипаємо цукор і наливаємо трохи води. Сюди ж додаємо мед, який повинен бути рідким і наливаємо рожеву воду. Це цікавий інгредієнт, який часто використовується, як ароматизатор для випічки.

Крок - 3
04

Ставимо сотейник на вогонь, постійно помішуємо, щоб цукор не пригорав. Коли цукор повністю розчиниться, продовжуємо готувати сироп ще хвилин 5, а потім знімаємо з вогню.

Крок - 4
05

Тепер переходимо до найцікавішого етапу. Викладаємо на стіл листи тіста філо. Зверху на них ставимо форму, в якій будемо готувати пахлаву. Бажано використовувати прямокутну скляну форму для запікання. Отже, тепер відрізаємо по периметру цієї ж форми тісто і починаємо формувати нашу пахлаву.

Крок - 5
06

Для цього розтоплюємо вершкове масло. Потім пензликом змащуємо форму і викладаємо перший лист тіста. Його теж гарненько змащуємо маслом і накладаємо наступний лист. Повторюємо процедуру, виклавши, таким чином, листів 5-6.

Крок - 6
07

Після цього посипаємо горіховою сумішшю, досить товстим шаром, і зверху знову накриваємо листом тіста, яке звісно перемащуємо маслом. Додамо, таким чином, ще парочку листів, а потім знову посипемо горіхами.

Крок - 7
08

Повторюємо процедуру, поки не використаємо все тісто. Зверху повинно виявитися теж листів 5-6 тіста, змазаних вершковим маслом. Тепер розріжемо цей тортик на красиві ромбики і відправимо в розігріту до 175 градусів духовку запікатися, хвилин на 30-40.

Крок - 8
09

Після закінчення часу дістаємо нашу красиву пахлаву і заливаємо її смачним медовим поливанням. Щоб пахлава повністю приготувалася, залишаємо її годин на 6 або краще на ніч при кімнатній температурі. За цей час вона відмінно просочиться сиропом, трохи підсушиться і перетвориться в незвичайне лакомство. Пахлава за класичним рецептом - це неймовірний десерт, який вимагає трохи зусиль, але в результаті на столі справжній кондитерський шедевр, який приведе в захват навіть найвимогливіших ласунів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ачма - покроковий рецепт, фото 1 Ачма 90 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець з курки - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з курки 180 6 4 з 5 - детальніше -
Лазанья з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з печерицями 65 3 3 з 5 - детальніше -
Грецька мусака - покроковий рецепт, фото 1 Грецька мусака 55 3 3 з 5 - детальніше -