Укр
Рус
Пахлава Десерти Турецька кухня

Пахлава азербайджанська

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1480 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пахлава азербайджанська - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Азербайджанська кухня славиться багатьма своїми стравами, і кондитерські вироби теж не виключення. Але найвідомішою є азербайджанська пахлава. Ця східна солодкість має дуже багато рецептів приготування, азербайджанський варіант один з найбільш вдалих. Пахлава по-азербайджанські - смакота досить калорійна, тому кожен день її вживати не будеш, але при наявності - це справжнє свято смаку. Смачна листкова випічка з горіховим прошарком і неймовірним медовим просоченням - це тільки основні характеристики цього чудового десерту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава азербайджанська" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири26.5 гр.
  • Вуглеводи42.9 гр.
  • Калорії433 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Азербайджанська пахлава звичайно вимагає вашої уваги і турбот, але результат змусить забути про будь-які зусилля і часу. Почнемо приготування пахлави по-азербайджанські в першу чергу з тіста. Щоб його зробити, в окрему глибоку ємність розбиваємо два курячих яйця. Вершкове масло розтоплюємо і виливаємо до яєць.

Крок - 1
02

Також наливаємо невелику кількість олії соняшникової. Сюди ж додаємо кефір або сметану, далі трохи лимонного соку, потім кидаємо соду або розпушувач і гасимо її оцтом.

Крок - 2
03

Потім додаємо трохи борошна, яке бажано просіяти. Починаємо замішувати тісто. Поступово додаючи борошно, вимішуємо його руками. У нас на виході має бути негусте, еластичне, ніжне тісто. Накривши його харчовою плівкою, залишаємо дійти приблизно на 30 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом подрібнимо горіхи. В даному випадку використовуються волоські горіхи, які можна помістити в кухонний комбайн і перебити їх в крихту. Але занадто дрібно молоти їх не варто.

Крок - 4
05

Ну що ж, тепер тісто ділимо на чотири частини і скочуємо їх в кульки, які знову накриваємо харчовою плівкою ще на кілька хвилин. Після цього посипаємо поверхню борошном, викладаємо першу кульку і починаємо розгортати її. В процесі розкочування коржик з тіста повинен бути дуже добре пересипаний борошном з кожного боку.

Крок - 5
06

Намагаємося розкачати його прямокутної форми, товщиною близько 3 мм. Після цього складаємо цей млинець шарами, загортаючи края конвертом і посипаючи борошном кожну сторону. Кожен складений шар можна трохи придавити качалкою. Чим більше буде шарів, тим ніжніше буде тісто.

Крок - 6
07

В кінці у нас повинен вийде такий собі листковий прямокутник. Таким чином розгортаємо і складаємо ще три частини тіста і знову накриваємо їх харчовою плівкою, щоб вони не засихали.

Крок - 7
08

Тепер беремо одну з уже складених частин і знову починаємо її розгортати, теж пересипаючи борошном. В процесі розкочування у нас виходять тонкі шари тіста, які можуть рватися, але це зовсім не страшно.

Крок - 8
09

На розкатаний корж з першого шматка тіста ставимо форму, в якій буде готуватися пахлава і по периметру відрізаємо частину тіста потрібного розміру. Тепер форму злегка посипаємо борошном і викладаємо на неї перший шар тіста. Потім додаємо шматочки, які теж рівномірно розкладаємо по всій поверхні дека.

Крок - 9
10

Після того, як перша частина буде покладена на деко, посипаємо цей шар горіхами. Потім таким же чином розгортаємо другу частину і також викладаємо на деко. Знову пересипаємо горіхами. Так повторюємо процедуру, поки не розкачаємо все тісто і не сформуємо майбутню пахлаву повністю.

Крок - 10
11

В кінці розрізаємо ножем на порційні частини. Спочатку робимо квадратики, а потім робимо надрізи по діагоналі кожного квадрата.

Крок - 11
12

Після цього розтоплюємо вершкове масло і заливаємо їм наші коржі, після чого відправляємо пахлаву в розігріту духовку запікатися приблизно на півгодини.

Крок - 12
13

Тим часом приготуємо смачну поливку. Для цього в сотейник насипаємо цукор, наливаємо води і додаємо трохи лимонного соку. Сотейник ставимо на вогонь і постійно помішуючи готуємо приблизно 8 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю, а маса не карамелізується. У деяких рецептах азербайджанської пахлави не використовується мед, але ми рекомендуємо все ж обов'язково додати його в цукровий сироп.

Крок - 13
14

Після того, як пахлава спечеться, дістаємо деко з духовки і покриваємо її медово-цукровим поливанням. Тепер залишаємо пахлаву настоюватися кілька годин, а потім можна сміливо пробувати своє творіння і пригощати їм гостей і домочадців. Азербайджанська пахлава виходить особливо смачною і ароматною, а всі ваші зусилля безсумнівно виправдані.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Біфштекс зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс зі свинини 45 2 2 з 5 - детальніше -
Бублики - покроковий рецепт, фото 1 Бублики 180 3 4 з 5 - детальніше -
Штрудель з маком - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з маком 80 4 3 з 5 - детальніше -