Укр
Рус
Паелья Другі страви Італійська кухня

Паелья з мідіями

( 4.8462 4 513 13 оцінок)

2332 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Паелья з мідіями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Французька кухня, Австрійська кухня, Арабська кухня, Европейская кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Коли ми говоримо про іспанську кухню, однією з перших страв в голову відразу приходить паелья. Це традиційна страва вважається однією з самих старих, але залишається дуже популярною протягом багатьох років. Рецептів приготування іспанської паельї існує просто неймовірна кількість, самі іспанці називають цифру не менше 300 видів. Але ніколи не змінюється основа цієї страви - рис, який готують на сковороді. Серед добавок до нього дуже велику популярність мають морепродукти. Сьогодні спробуємо приготувати паелью з мідіями у себе на кухні і насолодитися неймовірним смаком справжньої Іспанії. Сьогодні ми готуємо паелью з морепродуктами, де головна роль буде належати мідіям. Паелья - страва дорога і вимагає багато уваги до приготування, але результат виправдає всі витрати. Готують паелью на великій сковороді з товстими високими стінками. Вважається, що чим тонше буде шар рису на сковороді, тим смачніше і ароматніше вийде паелья

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паелья з мідіями" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи16 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

З заготовок для паельї нам потрібен бульйон з морепродуктів. Після того, як він буде готовий, приступаємо до приготування нашої страви. Для початку очистимо наші морепродукти і промиємо їх. Тепер очистимо цибулину від лушпиння і дрібно її наріжемо.

Крок - 1
02

Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо оливкову олію і кидаємо пасеровану цибулю.

Крок - 2
03

Помідори миємо, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо на дрібні шматочки, а потім кидаємо до цибулі, солимо, додаємо паприку і продовжуємо обсмажувати все разом до напівготовності.

Крок - 3
04

Коли суміш цих інгредієнтів стане яскравого оранжевого кольору, додаємо жменю квасолі romano, яка має дуже тонкий смак, але надаючи при цьому насиченості страви.

Крок - 4
05

На цьому етапі також додаємо консервовану квасолю, все перемішуємо і продовжуємо готувати кілька хвилин.

Крок - 5
06

Тепер прийшла черга рису, який ми не промиваємо, а просто висипаємо на сковорідку і гарненько перемішуємо, щоб він насичувався маслом. Ми залишаємо готуватися кілька хвилин, а потім викладаємо мідії, кальмари і молюски, але не просто кладемо зверху, а трошки засовуємо в рис.

Крок - 6
07

Після цього заливаємо все це білим вином і посипаємо шафраном. Ми залишаємо трохи поготовіть і заливаємо бульйоном з морепродуктів, приготованим раніше. Бульйону наливаємо так, щоб повністю покрити рис.

Крок - 7
08

Поки паелья готується, дрібно рубаємо розмарин, який додасть цій страві прекрасний відтінок і за смаком, і за ароматом, і посипаємо їм паелью. Ми залишаємо її на вогні і продовжуємо готувати до тих пір, поки мідії і молюски не розкриються.

Крок - 8
09

Тепер дістаємо їх з креветками зі сковорідки, а на їх місце викладаємо зелений горошок, накриваємо кришкою і залишаємо на слабкому вогні томитися близько 20 хвилин, поки рис не забере всю вологу і не приготується.

Крок - 9
10

По закінченню цього часу викладаємо назад морепродукти і тепер уже додаємо нарізані кільцями кальмари, знову накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин, поки не приготуються кальмари.

Крок - 10
11

Тим часом нарізаємо петрушку і посипаємо нею вже готову паелью.

Крок - 11
12

При подачі можна також прикрасити шматочками лимона, смужками болгарського перцю, зеленню, це вже за вашим бажанням. Головне, що паелья з мідіями виходить неймовірно красивою і апетитною на вигляд, а спробувавши її один раз, а тим більше приготовлену самостійно, ви полюбите цю іспанську страву назавжди.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бастурма зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма зі свинини 50 6 3 з 5 - детальніше -
Бутерброди "Сонечка" - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди "Сонечка" 30 3 2 з 5 - детальніше -
Вівсянка - покроковий рецепт, фото 1 Вівсянка 35 4 3 з 5 - детальніше -
Панна-котта - покроковий рецепт, фото 1 Панна-котта 45 2 3 з 5 - детальніше -