Укр
Рус
Паелья Другі страви Европейская кухня

Паелья з куркою і морепродуктами

( 4.8846 4 526 26 оцінок)
2069 - переглядів
30 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Паелья з куркою і морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня, Арабська кухня, Австрійська кухня, Французька кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Курка і морепродукти - класична іспанська «Paella», приготовлена з рису, фарширована куркою, ковбасою, мідіями, молюсками і креветками, що може бути смачніше. Цей рецепт домашньої паельї повинен спробувати приготувати кожен, тим більше це займе всього лише пів години часу. Це відмінний спосіб створити ідеальну паелью

Інгредієнти

  • Лимон 1 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Мідії 50 г.
  • Крабові палички 50 г.
  • Креветки 50 г.
  • Кальмар 50 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Паприка 2 ч.л
  • Соус томатний 1 ст.л
  • Бульйон 4 скл.
  • Помідор 2 шт.
  • Рис 1 1/2 скл.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Ковбаса 300 г.
  • Куриця 800 г.
  • Оливкова олія 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Велику антипригарним сковороду помістіть на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Закиньте в киплячу олію заздалегідь вимите і просушене паперовим рушником куряче філе і ковбаску (можна використовувати мисливські сосиски).

Крок - 1
02

Приправте вміст сковороди чорним меленим перцем і добре присоліть. Обсмажуйте, помішуючи, до утворення легкої скоринки в м'ясі.

Крок - 2
03

Перемістіть обсмажене м'ясо і ковбасу на одну сторону сковороди, потім додайте в іншу половину заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, засипте ще трохи солі і перцю і обсмажуйте приблизно 2 хвилин, поки цибуля стане напівпрозорою і м'якою.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник (можна видавити його через чеснокодавку) і закиньте в сковорідку до обсмаженого м'яса з цибулею.

Крок - 4
05

Тепер засипте в сковорідку рис, рівномірно розподіливши поверх м'яса і дрібно нарізані консервовані помідори, усе добре перемішайте і продовжуйте готувати приблизно 5 хвилин.

Крок - 5
06

Далі залийте в сковорідку бульйон, червоний мелений перець, додайте трохи соєвого соусу і ще раз перемішайте усе разом і прикрийте великою кришкою. Готуйте протягом приблизно 15 хвилин або до тих пір, поки більша частина рідини не википить. В цей час рис не буде ще повністю готовий.

Крок - 6
07

Тепер наріжте навпіл попередньо вимиті і очищені від панцира креветки (якщо вони невеликого розміру, то подрібнювати не потрібно. Наріжте кільцями кальмар і крабові палички. І всі ці морепродукти, додавши ще трохи мідій, відправте в сковороду до решти інгредієнтів, укладіть акуратно зверху.

Крок - 7
08

Накрийте кришкою і томіть ще близько 10 хвилин. А потім вимкніть газ, зніміть сковороду з плити, дайте трохи страві охолонути і, прикрасивши частками лимона і нашаткованою зеленню петрушки, можете подавати до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -
Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курка з грибами 150 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов 45 2 2 з 5 - детальніше -
Піца домашня (дуже проста) - покроковий рецепт, фото 1 Піца домашня (дуже проста) 40 3 2 з 5 - детальніше -