Укр
Рус
Паелья Другі страви Італійська кухня

Паелья з креветками

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

2973 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Паелья з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Французька кухня, Австрійська кухня, Арабська кухня, Европейская кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Тих, хто цікавиться іспанською кухнею, але не знає, що для цього не обов'язково відвідувати іспанський ресторан, хочу ознайомити з рецептом одного з найпоширеніших страв. Слід зауважити, що традиційно іспанці люблять поєднувати такі продукти, які на перший погляд здаються абсолютно несумісними. І не виключення тому паелья з креветками. Відразу попереджаю: страва досить дорога, тому що складається з дорогих продуктів, але для справжніх гурманів це, напевно не перешкода. Неймовірно вишукано, гармонійно, при цьому підкреслять смак кожного інгредієнта страви - ось все те, заради чого варто приготувати у себе вдома паелью з креветками.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паелья з креветками" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири7.4 гр.
  • Вуглеводи14.3 гр.
  • Калорії163 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Першим кроком в готуванні є приготування шафранового бульйону. Для цього в каструлі на середньому вогні розігріваємо оливкове масло і кидаємо консервовані раковини з креветок і обсмажуємо кілька хвилин, поки вони не стануть рожевого кольору і досить ароматними, близько пари хвилин.

Крок - 1
02

  Після цього додаємо до креветок шафранові нитки і заливаємо курячим бульйоном, суміш доводимо до кипіння і варимо, поки бульйон не набуде іржаво - коричневий колір і незвичайний аромат. Ця процедура займе не більше 20 хвилин часу.

Крок - 2
03

Готовий шафрановий бульйон проціджуємо через сито з дрібною сіткою, відливаємо в невелику каструлю і тримаємо на слабкому вогні, щоб бульйон був гарячим. Тепер включаємо духовку, щоб розігрілася до 220 градусів.

Крок - 3
04

А самі готуємо ковбасу чорізо - нарізаємо тонкими кільцями. У великій жаростійкої сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії, викладаємо нарізану ковбасу і обсмажуємо в киплячому маслі близько двох хвилин.

Крок - 4
05

Після того, як вона стане коричневого кольору з обох сторін, додаємо рублену дрібними кубиками цибулю, перемішуємо і смажимо до м'якості і напівпрозорості, не більше 3 хвилин.

Крок - 5
06

Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і кидаємо нарізаний дрібно часник, перемішуємо, обсмажуємо близько хвилини, щоб з'явився специфічний аромат.

Крок - 6
07

Тепер кладемо в сковороду рис арборіо, до речі, не промитий, змішуємо з усіма інгредієнтами, щоб рис повністю просочився маслом, і додаємо зелений горошок. Він повинен бути бажано свіжим, але якщо заморожений, то, звичайно ж, необхідно попередньо розморозити. Все перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в сковороді.

Крок - 7
08

Ось тепер підійшла черга креветок, укладаємо їх, красиво розташувавши по всій поверхні, між ними розкладаємо тонкі смужки червоного перцю.

Крок - 8
09

Весь вміст сковороди посипаємо сіллю, приправляємо перцем кайенским і додаємо вогонь до максимуму.

Крок - 9
10

Після того, як рис почне шипіти, доливаємо поверх креветок гарячий шафрановий бульйон, трохи струшуємо сковорідку, щоб рідина рівномірно розтеклася, не перемішуємо.

Крок - 10
11

Після цього страву поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо близько 20 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб рис став ніжним, але не зовсім сухим. Переставте знову страву на середній вогонь і готуйте до повного випаровування рідини, не більше 5 хвилин. Рис вже буде готовим, навіть трохи карамелізований.

Крок - 11
12

Готову паелью подавайте на стіл прямо в сковорідці, попередньо посипавши свіжою нашинкованою зеленню.  

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні 80 5 3 з 5 - детальніше -
Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп - пюре з кукурудзи - покроковий рецепт, фото 1 Суп - пюре з кукурудзи 40 6 3 з 5 - детальніше -
Брюссельська капуста «гунбао» - покроковий рецепт, фото 1 Брюссельська капуста «гунбао» 30 2 2 з 5 - детальніше -
Рис каррі - покроковий рецепт, фото 1 Рис каррі 45 2 2 з 5 - детальніше -
Рулетики з лаваша з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з лаваша з шинкою 40 2 2 з 5 - детальніше -