Тих, хто цікавиться іспанською кухнею, але не знає, що для цього не обов'язково відвідувати іспанський ресторан, хочу ознайомити з рецептом одного з найпоширеніших страв. Слід зауважити, що традиційно іспанці люблять поєднувати такі продукти, які на перший погляд здаються абсолютно несумісними. І не виключення тому паелья з креветками. Відразу попереджаю: страва досить дорога, тому що складається з дорогих продуктів, але для справжніх гурманів це, напевно не перешкода. Неймовірно вишукано, гармонійно, при цьому підкреслять смак кожного інгредієнта страви - ось все те, заради чого варто приготувати у себе вдома паелью з креветками.
Першим кроком в готуванні є приготування шафранового бульйону. Для цього в каструлі на середньому вогні розігріваємо оливкове масло і кидаємо консервовані раковини з креветок і обсмажуємо кілька хвилин, поки вони не стануть рожевого кольору і досить ароматними, близько пари хвилин.
Після цього додаємо до креветок шафранові нитки і заливаємо курячим бульйоном, суміш доводимо до кипіння і варимо, поки бульйон не набуде іржаво - коричневий колір і незвичайний аромат. Ця процедура займе не більше 20 хвилин часу.
Готовий шафрановий бульйон проціджуємо через сито з дрібною сіткою, відливаємо в невелику каструлю і тримаємо на слабкому вогні, щоб бульйон був гарячим. Тепер включаємо духовку, щоб розігрілася до 220 градусів.
А самі готуємо ковбасу чорізо - нарізаємо тонкими кільцями. У великій жаростійкої сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії, викладаємо нарізану ковбасу і обсмажуємо в киплячому маслі близько двох хвилин.
Після того, як вона стане коричневого кольору з обох сторін, додаємо рублену дрібними кубиками цибулю, перемішуємо і смажимо до м'якості і напівпрозорості, не більше 3 хвилин.
Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і кидаємо нарізаний дрібно часник, перемішуємо, обсмажуємо близько хвилини, щоб з'явився специфічний аромат.
Тепер кладемо в сковороду рис арборіо, до речі, не промитий, змішуємо з усіма інгредієнтами, щоб рис повністю просочився маслом, і додаємо зелений горошок. Він повинен бути бажано свіжим, але якщо заморожений, то, звичайно ж, необхідно попередньо розморозити. Все перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в сковороді.
Ось тепер підійшла черга креветок, укладаємо їх, красиво розташувавши по всій поверхні, між ними розкладаємо тонкі смужки червоного перцю.
Весь вміст сковороди посипаємо сіллю, приправляємо перцем кайенским і додаємо вогонь до максимуму.
Після того, як рис почне шипіти, доливаємо поверх креветок гарячий шафрановий бульйон, трохи струшуємо сковорідку, щоб рідина рівномірно розтеклася, не перемішуємо.
Після цього страву поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо близько 20 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб рис став ніжним, але не зовсім сухим. Переставте знову страву на середній вогонь і готуйте до повного випаровування рідини, не більше 5 хвилин. Рис вже буде готовим, навіть трохи карамелізований.
Готову паелью подавайте на стіл прямо в сковорідці, попередньо посипавши свіжою нашинкованою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти