Укр
Рус
Паелья Другі страви Европейская кухня

Паелья в домашніх умовах

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

1446 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паелья в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня, Арабська кухня, Австрійська кухня, Французька кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цей рецепт повідає вам, як приготувати смачну паелью в домашніх умовах. Рецепт використовує рис разом з щедрою начинкою з морепродуктів, яка включає креветки, кальмар, мідії і молюски.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паелья в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії109 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У спеціальну ступку для подрібнення і з'єднання спецій помістіть заздалегідь очищений від лушпиння часник. Далі помийте під проточною водою, дрібно наріжте, а потім теж відправте в ступку зелень петрушки. Трохи примніть.

Крок - 1
02

Далі посоліть вміст ступки, приправте паприкою, а потім залийте великою кількістю оливкової олії і перетріть все, до утворення однорідної густої суміші. Відставте утворену суміш в сторону до подальшого використання.

Крок - 2
03

Потім очистіть від хвостика і насіння, помийте і просушіть болгарський перець. Потім викладіть овоч на тарілку і за допомогою газового пальника присмаліть його до утворення темної кірки.

Крок - 3
04

Тепер помістіть неглибокий сотейник на плиту, налийте в нього досить велику кількість рослинного масла і максимально прогрійте. Покладіть в гаряче масло, заздалегідь вимиті креветки, і обсмажуйте, перевертаючи кілька разів з боку на бік, до утворення хрусткої рожевої кірки на морепродукті.

Крок - 4
05

Обсмажені креветки викладіть в піалу. А в цю ж сковороду вкладіть, попередньо вимитий і трохи приварений (але це не обов'язково), потім нарізаний кільцями кальмар. Обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 12 хвилин, а потім теж викладіть продукт в піалу.

Крок - 5
06

Далі очистіть від лушпиння цибулю, викладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками. Потім засипте подрібнений овоч в розігріту сковорідку і обсмажуйте, періодично помішуючи, до його розм'якшення.

Крок - 6
07

Тепер помийте холодною водою помідори, наріжте більшими кубиками і теж відправте в сковорідку до цибулі, додайте нарізаний попередньо обсмажений перець. Смажте близько 5 хвилин, а далі висипте в сковорідку до решти інгредієнтів раніше підготовлену часникову суміш ще раз все добре змішайте.

Крок - 7
08

Потім засипте в сковороду заморожений горох (можна використовувати і консервований горошок), перемішайте все і залийте заздалегідь підготовленим бульйоном і невеликою кількістю білого вина.

Крок - 8
09

Тепер приправте вміст сковороди шафраном, сухою паприкою, посоліть і засипте в ємність білий круглозернистий рис. Перемішайте все, а потім накрийте кришкою і залиште страву томится приблизно на 15 хвилин.

Крок - 9
10

Коли побачите, що вся рідина в сковороді випарувалася, укладіть в ємність (красиво прикрасивши на ваш розсуд) заздалегідь відварені і розкриті мідії, додайте трохи шийних молюсків.

Крок - 10
11

Викладіть також попередньо обсмажені креветки, кальмар і, по всьому периметру, розмістіть часточки нарізаного лимона або лайма.

Крок - 11
12

Готова паелья приготована вами в домашніх умовах очікує, щоб ви її швидше подали до обіднього столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Печиво з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з варенням 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кулебяка з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Кулебяка з капустою 40 4 2 з 5 - детальніше -