Укр
Рус
Паелья Другі страви Европейская кухня

Паелья з овочами

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1623 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паелья з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня, Арабська кухня, Австрійська кухня, Французька кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Кому належить ідея такої страви, як паелья, можна сперечатися скільки завгодно. Швидше за все, батьківщиною її все ж дійсно є сонячна Валенсія. Але, мені здається, що абсолютно байдуже, хто придумав паелью, особливо тим, хто вже її хоча б один раз спробував. Класичний склад цієї заморської їжі - м'ясо або морепродукти, але я вам пропоную приготувати більш легкий і корисний варіант - паелья з овочами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паелья з овочами" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи13.6 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ну що ж, приступаємо готувати неймовірно смачну страву, легку, яскраву, відмінний варіант вечері з друзями. Головне, що нам знадобиться - це справжня каструля для приготування паельї, яка в Іспанії називається паелера, але ми напевно, будемо готувати у великій каструлі з антипригарним покриттям. Отже, поливаємо дно каструлі оливковою олією і кидаємо зубок часнику, розрізаний навпіл. Подрібнювати його не варто, щоб потім просто викинути.

Крок - 1
02

Стебло зеленої цибулі подрібнюємо і теж відправляємо в каструлю. Трохи підсмажуємо, помішуючи, і вливаємо неповну чашку бульйону. Додаємо сіль і пасеруємо до м'якості цибулі і часнику. Після цього часник видаляємо.

Крок - 2
03

Моркву чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо великими ромбами, викладаємо до цибулі, перемішуємо і додаємо вимитий, очищений від насіння і нарізаний скибочками солодкий червоний перець.

Крок - 3
04

Після цього викладаємо в каструлю порізану сніговий горошок і додаємо артишоки. Все добре перемішуємо дерев'яною лопаткою і залишаємо на середньому вогні готуватися.

Крок - 4
05

Печериці миємо, чистимо і крупно порізавши, кидаємо до решти інгредієнтів, знову мішаємо і додаємо ще бульйону.

Крок - 5
06

Цвітну капусту поділяємо на суцвіття, обполіскуємо і викладаємо в каструлю, де готується наша страва. Сюди ж додаємо зелений горошок, перемішуємо.

Крок - 6
07

Ще кидаємо туди відварені попередньо боби і знову поливаємо бульйоном. Коли вміст каструлі трохи покипить, вливаємо в каструлю томатне пюре і доливаємо бульйоном.

Крок - 7
08

У невеликій чашці розводимо невеликою кількістю бульйону порошок шафрану, розмішуємо і вливаємо в киплячі овочі. Далі посипаємо все паприкою, перемішуємо, трохи досолюємо і знову все змішуємо.

Крок - 8
09

Після цього засипаємо, нарешті, поверх киплячих інгредієнтів рис. Добре все розмішуємо, трохи підсилюємо температуру плити і готуємо поки страва не почне ставати гущою.

Крок - 9
10

На цьому етапі перемішувати лопаткою ми вже не будемо, лише трохи будемо струшувати каструлю і готуємо до тих пір, поки паелья з овочами стане однорідною, густою, яскравою їжею, яка виглядає дуже апетитно. Посипаємо страву подрібненою зеленню петрушки і все, можна сміливо подавати до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -
Яблука запечені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука запечені 30 8 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печінковий торт з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт з молоком 60 4 4 з 5 - детальніше -
Макарони карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Макарони карбонара 50 4 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети з кети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети з кети 45 3 2 з 5 - детальніше -