У цьому рецепті паельї ми замінимо кожен шматок м'яса або риби, які відсутні, на овочі та гриби. Проста і смачна в приготуванні паелья овочева, яка, безумовно, стане в нагоді на вечірках і навіть для дітей. Не пропустіть ідею, щоб швидко приготувати пікантну страву на обід або вечерю!
У сковороді (спеціальної для приготування паельї) або в аналогічному широкому контейнері, розігрійте трохи рослинного або оливкового масла на слабкому вогні. Як тільки масло стане гарячим, додайте в нього попередньо очищені від лушпиння і дрібно нарізані або видавлені через чеснокодавку зубчики часнику.
Потім додайте в сковорідку очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, нашатковану цибулю-порей і нарізаний невеликими квадратами зелений і червоний перець. Всі інгредієнти повинні бути подрібнені практично однаково за розміром.
Далі засипте в сковорідку заздалегідь вимиті гриби, вони повинні бути в великих шматках. Додайте щіпку солі і часто помішуючи, готуйте на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
Через 10 хвилин, коли овочі частково приготуються, додайте попередньо вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори. Знову перемішайте все і готуйте ще близько 5 хвилин.
Зробивши все це, створіть спеціальну приправу для вмісту сковороди. Для цього засипте паприку, каррі і шафран в стакан з холодною водою і добре перемішайте, поки не отримаєте вид червоної пасти. Додайте утворену суміш в сковороду до овочевої маси і ретельно все перемішайте.
Далі засипте в сковорідку з овочами рис і змішайте все, поки будете готувати вміст ще близько 3 хвилин. Постійно помішуйте, подбайте про те, щоб паприка і каррі не горіли, і, крім того, це краще розвіє їх аромати.
Тепер залийте бульйон в сковороду до рису з овочами, краще, якщо він буде гарячим. Після додавання змішайте, щоб всі інгредієнти були рівномірно розподілені по поверхні сковороди. Добре посоліть вміст і готуйте 10 хвилин на середньому вогні, не помішуючи.
Після закінчення цього часу і після того, як рис буде все ще наполовину приготований, додайте в сковорідку горох, зелену квасолю і паростки брокколі. Потім за допомогою ложки вдавіть їх трохи в рис, щоб вони були частково занурені в бульйон. Ви вже знаєте, що надмірне приготування їжі зазвичай погіршує поживні речовини овочів. Тому нехай вміст готується ще близько 10 хвилин.
Готову паелью овочеву при бажанні посипте сушеним чебрецем або розмарином і подавайте гарячою до обіднього столу, можна навіть на сковороді.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти