Краще, ніж кожному корисно почати свій ранок - це різноманітні каші, в будь-якому вигляді і приготовлені будь-яким способом. Але ось одним з найбільш дієтичних страв вважається все ж вівсяна каша, яка є не просто смачною їжею, а й відмінним профілактичним засобом. Про користь вівсянки багато говорити не будемо, досить знати про те, що вона багата на клітковину, а каша з неї одна з найкорисніших, особливо тим, хто віддає перевагу здоровій їжі. Тому ми вам розповімо, як просто приготувати цю дуже доступну за ціною кашу, смачною і ароматною. Хоча винахідливість і кулінарний талант проявити доведеться.
Що ж такого незвичайного може бути в процесі приготування вівсяної каші? Так може думати лише той, хто ніколи не готував кашу швидкого приготування або вівсяну кашу в духовці, на плиті і в тому числі в мікрохвильовці. А як виявилося, способів і рецептів приготування такої чудової страви досить чимало, та й різноманітність інгредієнтів теж присутня. У вівсянку можна додавати ягоди і фрукти, всілякі горіхи і мед, а також сухофрукти і спеції, шоколад і тертий кокос. До речі, в процесі приготування прямо під час варіння можна додавати какао - порошок. Так, ще важливо, яку саме вівсянку ви виберете для приготування каші. Звичайно, найкориснішим вважається цілісний овес, в якому збережені всі вітаміни і максимально корисні речовини, але на приготування такої каші потрібно часу побільше, тому все частіше господині вважають за краще все ж подрібнену крупу або пластівці. Отже, ставимо на плиту каструлю і засипаємо в неї вівсяні пластівці.
Потім заливаємо їх вівсяним молоком і додаємо коричневий цукор. Добре перемішуємо дерев'яною лопаткою і доводимо вміст каструлі до кипіння. До речі, замість молока можна готувати кашу на воді, просто вона буде не такою вершковою. Потім вогонь зменшуємо і варимо вівсяну кашу на слабкому вогні протягом 8 хвилин. За цей час каша придбає кремову структуру і її можна сміливо знімати з вогню.
В цей час чистимо від шкірки банан і нарізаємо кільцями середньої товщини.
Свіжу зелень м'яти обполіскуємо холодною водою і трохи просушуємо на паперовому рушнику.
Чистимо фундук і промиваємо гарячою водою родзинки, які теж обсушуємо.
Готову вівсяну кашу перекладаємо в миску. Зверху викладаємо зерна фундука і посипаємо родзинками. Потім додаємо колечка банана і прикрашаємо листям м'яти. Зверху все це посипаємо корицею і чудовий сніданок для всієї родини готовий. Щоб ви знали, вівсяну кашу, приготовану таким способом можна зберігати в холодильнику, якщо звичайно готувати на ніч.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти