Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Овсяна каша

( 4.7692 4 526 26 оцінок)

3232 - переглядів
25 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Краще, ніж кожному корисно почати свій ранок - це різноманітні каші, в будь-якому вигляді і приготовлені будь-яким способом. Але ось одним з найбільш дієтичних страв вважається все ж вівсяна каша, яка є не просто смачною їжею, а й відмінним профілактичним засобом. Про користь вівсянки багато говорити не будемо, досить знати про те, що вона багата на клітковину, а каша з неї одна з найкорисніших, особливо тим, хто віддає перевагу здоровій їжі. Тому ми вам розповімо, як просто приготувати цю дуже доступну за ціною кашу, смачною і ароматною. Хоча винахідливість і кулінарний талант проявити доведеться.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Овсяна каша" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи19.1 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Що ж такого незвичайного може бути в процесі приготування вівсяної каші? Так може думати лише той, хто ніколи не готував кашу швидкого приготування або вівсяну кашу в духовці, на плиті і в тому числі в мікрохвильовці. А як виявилося, способів і рецептів приготування такої чудової страви досить чимало, та й різноманітність інгредієнтів теж присутня. У вівсянку можна додавати ягоди і фрукти, всілякі горіхи і мед, а також сухофрукти і спеції, шоколад і тертий кокос. До речі, в процесі приготування прямо під час варіння можна додавати какао - порошок. Так, ще важливо, яку саме вівсянку ви виберете для приготування каші. Звичайно, найкориснішим вважається цілісний овес, в якому збережені всі вітаміни і максимально корисні речовини, але на приготування такої каші потрібно часу побільше, тому все частіше господині вважають за краще все ж подрібнену крупу або пластівці. Отже, ставимо на плиту каструлю і засипаємо в неї вівсяні пластівці.

Крок - 1
02

Потім заливаємо їх вівсяним молоком і додаємо коричневий цукор. Добре перемішуємо дерев'яною лопаткою і доводимо вміст каструлі до кипіння. До речі, замість молока можна готувати кашу на воді, просто вона буде не такою вершковою. Потім вогонь зменшуємо і варимо вівсяну кашу на слабкому вогні протягом 8 хвилин. За цей час каша придбає кремову структуру і її можна сміливо знімати з вогню.

Крок - 2
03

В цей час чистимо від шкірки банан і нарізаємо кільцями середньої товщини.

Крок - 3
04

Свіжу зелень м'яти обполіскуємо холодною водою і трохи просушуємо на паперовому рушнику.

Крок - 4
05

Чистимо фундук і промиваємо гарячою водою родзинки, які теж обсушуємо.

Крок - 5
06

Готову вівсяну кашу перекладаємо в миску. Зверху викладаємо зерна фундука і посипаємо родзинками. Потім додаємо колечка банана і прикрашаємо листям м'яти. Зверху все це посипаємо корицею і чудовий сніданок для всієї родини готовий. Щоб ви знали, вівсяну кашу, приготовану таким способом можна зберігати в холодильнику, якщо звичайно готувати на ніч.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Дієтичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний цибулевий суп 45 2 2 з 5 - детальніше -
Курячий бульйон з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з вермішеллю 70 6 3 з 5 - детальніше -
Спагеті з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з фрикадельками 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з яловичини 35 5 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус для курки - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для курки 45 1 2 з 5 - детальніше -
Куряча печінка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Куряча печінка з яблуками 40 4 3 з 5 - детальніше -
?>